akkarin Napisano 30 Lipiec 2013 Share Napisano 30 Lipiec 2013 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]91228[/ATTACH] Witam, Chciałbym się podzielić ostatnio ukończoną pracą. Powstało w kilka godzien ze względu, że to był look dev więc nie powinno być inaczej. Do zrobienia skałki wykorzystałem 3ds Max, displacment i proceduralne mapy noise + cellular. Render w vray'u. Kompozycja w Nuku, reszta efektów jak dymki, flary, heat disp w After Effects. Pozdrawiam VIDEO IMAGE V01 IMAGE V02 Dla zainteresowanych, czysty render z maxa BREAKDOWN Edytowane 1 Sierpień 2013 przez akkarin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 30 Lipiec 2013 Share Napisano 30 Lipiec 2013 jak dla mnie postprodukcja daje czadu! Mógłbyś coś więcej o niej powiedzieć? Jakiś making-of może ;) Animacja fajna tylko szkoda że taka krótka. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 30 Lipiec 2013 Share Napisano 30 Lipiec 2013 Interesujący kamyk. Me like. A ogień w czym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkarin Napisano 30 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2013 Interesujący kamyk. Me like. A ogień w czym? Te ognie to sa zrobione ze stockowego dymu, czyli dobrze obriobiony footage. Animacja, krótka bo nie było założenia w look devie żeby cos animować. Pomysł powstał podczas postprodukcji, żeby tchnąć w to trochę życia. Gdyby ten kamień pękał i kilka drobniejszych by od niego odpadało w cale bym się nie obraził, ale to wykraczało to poza mój prywatny task więc nie brnąłem dalej. Mogę zrobić breakdowny z pasów jeśli kogoś to interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 30 Lipiec 2013 Share Napisano 30 Lipiec 2013 breakdowny z pasów jeśli kogoś to interesuje. Bardzo interesuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkarin Napisano 30 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2013 Spoko, w takim razie zrobie pewnie dzisiaj breakdowna i odpowiem na pytania jesli ktos bedzie chcial zglebic techniczne aspekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
difo Napisano 30 Lipiec 2013 Share Napisano 30 Lipiec 2013 czad !! ja mam chyba mnóstwo pytan .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankazmierczuk Napisano 30 Lipiec 2013 Share Napisano 30 Lipiec 2013 Profesjonalna robota... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkarin Napisano 31 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2013 (edytowane) Obiecany breakdown. Edytowane 31 Lipiec 2013 przez akkarin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 31 Lipiec 2013 Share Napisano 31 Lipiec 2013 bardzo ładnie to wygląda ! cieszy oko :) napiszesz cos o shaderach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikok Napisano 1 Sierpień 2013 Share Napisano 1 Sierpień 2013 Ładne :) Dołączam się do prośby kolegi. Wrzucisz shader tree?:) Szronik partiklami czy textura?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkarin Napisano 1 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2013 bardzo ładnie to wygląda ! cieszy oko :) napiszesz cos o shaderach ? Dość prosta sprawa. Mapa dla reflection glossiness jako baza. Te czerwone bajery to VrayDirt odwrócony żeby układał się na krawędziach, wpięty w diffuse. Odrobinkę diff roughnessa, oraz reflect na prawie 100% + Fresnel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkarin Napisano 1 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2013 Ładne :) Dołączam się do prośby kolegi. Wrzucisz shader tree?:) Szronik partiklami czy textura?:) Z textury, pomogło podbicie reflection passu w kompo żeby go trochę wyciągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 1 Sierpień 2013 Share Napisano 1 Sierpień 2013 Czcigodne to jest !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nes Napisano 5 Sierpień 2013 Share Napisano 5 Sierpień 2013 arku, zrobiles piekny kamyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilay Napisano 6 Sierpień 2013 Share Napisano 6 Sierpień 2013 normalnie jak kamień z Jeleniej... tfu... Jasnej Góry! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 14 Sierpień 2013 Share Napisano 14 Sierpień 2013 true, przepiękny kamyk. :) Chcę taki sam na moim biurku, byle nie radioaktywny. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi