fioleczek1 Napisano 6 Sierpień 2013 Share Napisano 6 Sierpień 2013 Witajcie, mam taki problem i nie wiem czy da się go w ogóle rozwiązać. Mianowicie nabyłem monitor 2560x1440 pix i teraz w maxie mam strasznie malutkie ikonki i command panel co dosyć męczy wzrok. Czy znacie jakiś sposób i czy w maxie jest zmiana tych wielkości? Od razu mówię że w panelu sterowania dpi zwiększyłem z 96, na 120 i to tylko wprowadza zmiany w windowsie- maxa nie rusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juzwa Napisano 6 Sierpień 2013 Share Napisano 6 Sierpień 2013 Czyli wersja maxa dla slepych ? XD Tez sie przesiadalem na 2560x1440 kilka mies temu i taka sama byla moja pierwsza reakcja. Ze wszystko jest za male i teraz to bedzie klopot. Pociesze cie ale przejdzie ci i sie przyzwyczaisz :) I bedziesz mial tak jak ja ze zasiadam w pracy na monitorze 1600x1200 i sie dziwie czemu wszystko takie duze jak dla slepych a viewport taki maly :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 6 Sierpień 2013 Share Napisano 6 Sierpień 2013 Jest mozliwosc zmiany na mniejsze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fioleczek1 Napisano 6 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2013 Jest mozliwosc zmiany na mniejsze;) to jak na mniejsze to moze i w drugą stronę tą opcją? chociaż minimalnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 7 Sierpień 2013 Share Napisano 7 Sierpień 2013 To raczej nie tak prosto. Ikony/przyciski chyba nie są skalowane tylko program korzysta z gotowych zestawów - mniejsze/większe o z góry określonych rozmiarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 7 Sierpień 2013 Share Napisano 7 Sierpień 2013 ikony defaultowo mają 24 pixele (chyba tyle, bo jak maxscript woła o ikonke do własnych skryptów to muszą być o wymiarach 24 i 16 px) więc nie sądze aby dało się skalować w góre :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fioleczek1 Napisano 7 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2013 (edytowane) odnalazłem w folderze 3ds max/UI/icons ikonki z maxa w formacie bmp, myślę ze jest możliwość zmiany wielkości przez edycję w programie graficznym, aczkolwiek elementów panelu command tam nie ma, znalazłem taką stronę, może ktoś zna się na skryptach bo chyba to jest rozwiązaniem problemu: http://docs.autodesk.com/3DSMAX/15/ENU/3ds-Max-SDK-Programmer-Guide/index.html?url=cpp_ref/group___u_i_font_methods.html,topicNumber=cpp_ref_group___u_i_font_methods_html,hash=ga5da8b18c35091b0ef12d863249e8a326 Edytowane 7 Sierpień 2013 przez fioleczek1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 7 Sierpień 2013 Share Napisano 7 Sierpień 2013 A w blenderze krecisz sobie kuleczkiem i elegancko wszystko sie skaluje. I wsparcie dla retiny nawet jest. Za co ludzie placa kilka tysiakow to ja niewiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juzwa Napisano 7 Sierpień 2013 Share Napisano 7 Sierpień 2013 Za co ludzie placa kilka tysiakow to ja niewiem. Tak ludzie placa kilak tysiakow za ikonki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 7 Sierpień 2013 Share Napisano 7 Sierpień 2013 Nie kilka, a ok 20tysia, ale co to komu do tego, na co kto wydaje swoja kase? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 12 Sierpień 2013 Share Napisano 12 Sierpień 2013 zmiana wielkości ikon w folderze nic nie da bo i tak one będą wyświetlane w 24 pix. (jeżeli w ogóle będą wyświetlane bo max może w takim przypadku rzucić błędem lub wcale nie wyświetlać ikon). Chyba jesteś skazany na małe ikony ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi