Napisano 6 Sierpień 201311 l Witajcie, mam taki problem i nie wiem czy da się go w ogóle rozwiązać. Mianowicie nabyłem monitor 2560x1440 pix i teraz w maxie mam strasznie malutkie ikonki i command panel co dosyć męczy wzrok. Czy znacie jakiś sposób i czy w maxie jest zmiana tych wielkości? Od razu mówię że w panelu sterowania dpi zwiększyłem z 96, na 120 i to tylko wprowadza zmiany w windowsie- maxa nie rusza.
Napisano 6 Sierpień 201311 l Czyli wersja maxa dla slepych ? XD Tez sie przesiadalem na 2560x1440 kilka mies temu i taka sama byla moja pierwsza reakcja. Ze wszystko jest za male i teraz to bedzie klopot. Pociesze cie ale przejdzie ci i sie przyzwyczaisz :) I bedziesz mial tak jak ja ze zasiadam w pracy na monitorze 1600x1200 i sie dziwie czemu wszystko takie duze jak dla slepych a viewport taki maly :)
Napisano 6 Sierpień 201311 l Autor Jest mozliwosc zmiany na mniejsze;) to jak na mniejsze to moze i w drugą stronę tą opcją? chociaż minimalnie:)
Napisano 7 Sierpień 201311 l To raczej nie tak prosto. Ikony/przyciski chyba nie są skalowane tylko program korzysta z gotowych zestawów - mniejsze/większe o z góry określonych rozmiarach.
Napisano 7 Sierpień 201311 l ikony defaultowo mają 24 pixele (chyba tyle, bo jak maxscript woła o ikonke do własnych skryptów to muszą być o wymiarach 24 i 16 px) więc nie sądze aby dało się skalować w góre :)
Napisano 7 Sierpień 201311 l Autor odnalazłem w folderze 3ds max/UI/icons ikonki z maxa w formacie bmp, myślę ze jest możliwość zmiany wielkości przez edycję w programie graficznym, aczkolwiek elementów panelu command tam nie ma, znalazłem taką stronę, może ktoś zna się na skryptach bo chyba to jest rozwiązaniem problemu: http://docs.autodesk.com/3DSMAX/15/ENU/3ds-Max-SDK-Programmer-Guide/index.html?url=cpp_ref/group___u_i_font_methods.html,topicNumber=cpp_ref_group___u_i_font_methods_html,hash=ga5da8b18c35091b0ef12d863249e8a326 Edytowane 7 Sierpień 201311 l przez fioleczek1
Napisano 7 Sierpień 201311 l A w blenderze krecisz sobie kuleczkiem i elegancko wszystko sie skaluje. I wsparcie dla retiny nawet jest. Za co ludzie placa kilka tysiakow to ja niewiem.
Napisano 7 Sierpień 201311 l Za co ludzie placa kilka tysiakow to ja niewiem. Tak ludzie placa kilak tysiakow za ikonki
Napisano 7 Sierpień 201311 l Nie kilka, a ok 20tysia, ale co to komu do tego, na co kto wydaje swoja kase?
Napisano 12 Sierpień 201311 l zmiana wielkości ikon w folderze nic nie da bo i tak one będą wyświetlane w 24 pix. (jeżeli w ogóle będą wyświetlane bo max może w takim przypadku rzucić błędem lub wcale nie wyświetlać ikon). Chyba jesteś skazany na małe ikony ;)