heliss Napisano 22 Sierpień 2013 Share Napisano 22 Sierpień 2013 dopiero zaczynam swoją przygodę z grafiką 3d, oglądałem na YT tutorial, robię wszystko tak jak tam, ale nie pojawiają mi się tekstury, dodaje screena z moimi ustawieniami. Plane po prawej jest bez tekstury, po lewej z teksturą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 22 Sierpień 2013 Share Napisano 22 Sierpień 2013 Na pasku w Material Editorze masz taką szachownicę z żarówką, która włącza/wyłącza textury w viewporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliss Napisano 22 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2013 Własnie dlatego dodałem screena. Gdy klikam na tą szachownicę, to plane robi się na zmianę bardziej szary/mniej szary. na screenie widać, że bitmapa jest czerwono-zielona, czyli szachownica z żarówką jest aktywna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 22 Sierpień 2013 Share Napisano 22 Sierpień 2013 zaznacz views > show materials in viewport as > shaded metarials with maps lub realistic materials with maps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 22 Sierpień 2013 Share Napisano 22 Sierpień 2013 Zaznacz show map i viewport (szachownicę z żarówką) przy wybranym materiale a potem jeszcze raz przy wybranej mapie którą chcesz wyświetlić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 1 Wrzesień 2013 Share Napisano 1 Wrzesień 2013 a masz włączone w obiekcie use real -world scale ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi