Vega Napisano 29 Sierpień 2013 Napisano 29 Sierpień 2013 (edytowane) Edycja #45 Temat: Anatomia Czas: 4h Zasady: §1. Aktualny konkurs trwa tydzień od momentu założenia tematu na forum natomiast sonda 3 dni. $2. W przypadku remisu zostanie założona sonda, która będzie trwała 1 dzień. Jeśli dogrywka nie wyłoni zwycięzcy to zwycięzcami zostają obaj uczestnicy, a temat wybierają wspólnie. §3. Model może być wyrzeźbiony zarówno z dowolnej bryły prymitywnej (sphere, cube itd) jak i z przygotowanej bazy. Jeśli korzystamy z drugiej opcji, czas przeznaczony na modeling musi zostać odjęty od całkowitej puli. Pamiętaj ze jest to sculpting i Twój model ma być wyrzeźbiony, a nie wymodelowany. §4. Można korzystać z dowolnej liczby obiektów na oczy, uzębienie i akcesoria. Należy jednak pamiętać ze czas jaki chcemy przeznaczyć na ich rzeźbienie również zalicza się do puli. Modele z których chcesz wyrzeźbić dodatki również muszą być bardzo proste - staraj się ograniczać do extrudowanych boxów/spher! §5. Na finalnym obrazku powinny znajdować się dwa-trzy ujęcia modelu oraz siatka. §6. Obrazek nie powinien być szerszy niż 1200px, a wysokość dowolna. §7. Model powinien być przedstawiony w prosty sposób - Zbrush'owe matcapy, Mudbuxowy viewport itd. Zaawansowany rendering/postprodukcja nie jest dozwolona .Model możesz oteksturować w programie w którym rzeźbisz (np. ZBrush, Mudbox, itd.). §8. Nie można korzystać z wcześniej przygotowanych modeli. §9. Nagrodą jest wymyślenie tematu na przyszły tydzień i nieśmiertelna sława. $10. Można wrzucić kilka prac do tematu. Jednakże zgłosić do konkursu można tylko jedną. Jeżeli ktoś doda więcej niż jedną pracę to MUSI napisać którą pracę zgłasza. W przypadku braku takiego wpisu, do konkursu zostanie zgłoszona praca najnowsza (ostatnia wrzucona). Deadline: 5.09.2013 23:59 Sonda: 6.09.2013 - 9.09.2013 23:59 Edytowane 29 Sierpień 2013 przez Vega
rice Napisano 29 Sierpień 2013 Napisano 29 Sierpień 2013 no wreszcie, hurra! :D "Na finalnym obrazku powinny znajdować się dwa-trzy ujęcia modelu oraz siatka" - nie wiem czy chcesz oglądać miliony trójkącików z blenderowego dynotopo :)
Vega Napisano 29 Sierpień 2013 Autor Napisano 29 Sierpień 2013 Tak było zawsze w regulaminie :P ale nie zawsze użytkownicy się do tego stosowali :) więc jeśli ktoś nie wrzuci to też nic się nie stanie :)
FUNKYszou Napisano 29 Sierpień 2013 Napisano 29 Sierpień 2013 Poprzednio były chyba 4h, ale mogę się mylić i może się zmieniać to.
Vega Napisano 29 Sierpień 2013 Autor Napisano 29 Sierpień 2013 Dzięki, zapomniałem o czasie, dodane na górze: 4h.
Xaia Napisano 5 Wrzesień 2013 Napisano 5 Wrzesień 2013 (edytowane) Ok więc chyba jestem jedyny. Tak czy siak wrzucam tutaj. Jakieś 3,5h z prostego basemesha. Nie wyrobiłem się z dłoniami niestety bo kończył się deadline, i tak się spóźniłem 3minuty. Edytowane 5 Wrzesień 2013 przez Xaia
Vega Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Napisano 8 Wrzesień 2013 Skoro tylko jedna praca to zwycięzcą zostaje Xaia :)
Xaia Napisano 12 Wrzesień 2013 Napisano 12 Wrzesień 2013 Ooook, dopiero ogarnąłem, że wygrałem. Nie wiem czy jest sens przygotowywać plansze z nowym tematem, ale temat wymyśle jeszcze dzisiaj.
Vega Napisano 13 Wrzesień 2013 Autor Napisano 13 Wrzesień 2013 Jak będzie jakiś temat to postaram się wziąć udział :)
mirass Napisano 13 Wrzesień 2013 Napisano 13 Wrzesień 2013 Spróbuj. Nie ma sensu przerywać po pierwszej edycji. Może ktoś się jeszcze przyłączy.
Rekomendowane odpowiedzi