Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

Modeluje Lamborghini Reventona do animacji a tymczasem skończyłem kółko :)

Kółkiem się podzielę i do ściągnięcia jest pod linkiem:

MAX2011 i OBJ - http://www.cgmtl.net/samples/3D_Models/ReventonWheelModel_byCGmtl.rar

C&C very welcome.

Pozdro

M.

jkcv.jpg

77ow.jpg

jml5.jpg

60e8.jpg

9ig6.jpg

Edytowane przez 09121986
  • Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Super render ! nie powiedziałbym że jest foto realistyczny ( no może poza oponką ) ale ma taki jakiś klimat jak dobry game-art :) ma to coś ! Tak trzymaj i dzięki za model :)

Napisano

idealnie trafiłeś z downloadem bo mi akurat był potrzebny taki model do poćwiczenia oświetlenia w studio. Na jakiej licencji model udostępniasz?

Modele i render świetne. NV dobrze prawi - takie jakby hi poly gameart shadery :)

Napisano

Dzięki Panowie,

Fajnie że się podoba , następnym przystankiem będzie silnik , potem buda i wnętrze.

NV - ostatnio bawię się i niekoniecznie mi na realności zalezy tylko na fajnym efekcie końcowym lubie takie ilustracje.Zobaczymy co z tego wyjdzie bo to malutka część dużego projektu.Będę wrzucał co jakiś czas progress.

Xmass - zapomniałem, już zmieniony pierwszy post - Attribution-NonCommercial 3.0 Unported

Ps. troche za wąski chamfer poszedł na brzegi hamulca także poprawcie sobie :)

Pozdro

Napisano

Musisz zwracać większą uwagę na techniczną stronę modeli, które robisz; felga na ten moment nie miałaby prawa funkcjonować, jest za cienka i nie byłoby nawet jej na czym przykręcić do dalszych elementów. No i środek felgi też wygląda inaczej.

Napisano

Dzięki za podpowiedź , coś mi nie grało z nią do końca pogrubię i jeszcze przejrzę refki, ale przednia i tylna felga są inne , ta jest taka płaska a tylnia jest głęboka. Jestem w połowie drogi z autem także jak skończę to poprawię koła.

Napisano

zgadzam sie z Bergerem, zrobiles felge jak by z jednego palskiego kawalka blachy, nie chodzi tu o grubosc tej blachy czy jak gleboko jest wcisnieta do srodka. Normalna felga nie jest w taki sposob skonstruowana, przyjzyj sie troche chociazby temu zdjeciu wyzej, miejsce na sroby jest wglebione, ramiona zawijaja sie z jednej strony ku srodkowi tworzac jak by pochyle platy smigla a sam srodek jest duzo grobszy i kompletnie inaczej skonstruowany. a co do samego renderu to opona jest za bardzo chropowata, swiecaca i widac zla jakosc mapy bump. i jeszcze zacisk, sa na nim za ostre chamfery, one sa duzo bardziej lagodne.

Napisano

Oczywiście śruby są płaskie! Wydaje się że mają jakieś 5mm wysokości. Powinny być zamontowane tak jak prawdziwe. Nie chamsko wdzierające się w geometrie fakeowego otworu.

Napisano

Berger- spoko dzięki poprawię do finalnego modelu z autem , nie modelowałem aut od baaardzo dawna muszę znów wyrobić troche godzin.

Maciem.m - ogarnę - dzięki za podpowiedź. Chamfery to pisałem w poście że przesadziłem :) co do renderu to zadowolony jestem z finalnej ilustracji...nie miało być foto-realnie...

Cent - coś się tak zbulwersował :D przepraszam że śmiałem je zrobić płaskie :D

Szkoda że tyle osób nie pisze jak praca na front leci :D joł

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności