Skocz do zawartości

Czarny pasek (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wie ktos moze o co chodzi z tym paskiem? Probowalem juz chyba wszystkiego... Sprawdzilem vertexy, poly, wszystko co mi do glowy przyszlo i nic... Pasek jest gdzies w 1/3 - 1/2 szerokosci poligonu nawet po nalozeniu jakies tekstury.. Robie to w 3ds maxie 5, renderuje w Vray'u, ale w Brazilu bylo to samo...

• Odpowiedzi 24
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

domyslam sie o co chodzi...w maxie obiekt standardowo ma tylko jedna strone widoczna czyli np jesli ogladasz box'a z zewnatrz jest oki ale jesli wjedziesz kamera do srodka bedzie przezroczysty...tak samo jest u Ciebie patrzysz na wewnetrzna strone modelu...aby to naprawic najprosciej jest w opcjach materialu zaznaczyc 2-Sided

Napisano

wiem że to może i głupie ale wszytkiego trzeba spróbować, może usuń te wadliwe poligony i zrób jeszcze raz ?:) bo naprawde nie wiem w czym problem.

a w wiewportach jest jakaś różnica czy tylko w renderze ?

Napisano

Boolem, tak te otwory pod koniec dyszy. Ach.. mam nadzieje, ze to nie przez to, inaczej moje lenistwo poraz kolejny skaze mnie na 3x wiecej roboty niz normalnie :/

Napisano

jezeli w tym miejscu sa fizycznie polygony i ich normalne nie sa odwrocone to nie ma cudow musza byc widoczne no chyba ze swiatlo akurat tak pechowo to oswietla ale raczej to BARDZO malo prawdopodobne...jak nie masz nic przeciwko to wrzuc plik ze scena to sam z ciekawosci lookne...

Napisano

"gdzie?" dokładnie tam gdzie jest problem:) Nie wiem jak to dokładniej określić:] jeśli ustawisz we własnościach obietku "backface cull" powinno być łatwo zauważyć.

Napisano

syndrom dresiarza. ta rakieta po prostu chciała mieć co najmniej jeden pasek, bo to takie modne ostatnio. rakiety też mają swoje prawa! śmierć dyktatorom! śmierć!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności