Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

To jest po prostu 30 klatek na sekundę, jak stare dobre NTSC...

Napisano

Dokładnie jak napisał SYmek - 30 fps. Miałem przyjemność przy tym pracować :)

Napisano
Dokładnie jak napisał SYmek - 30 fps. Miałem przyjemność przy tym pracować :)

To gratulacje! Napisz nam cos wiecej na temat pracy przy projekcie prosze:) Pozdrawiam

Edytowane przez Profeska

Napisano

Moja część pracy to wszystkie tła, matte painty; od 33 sekundy do końca trailera, sporo tego było. Świetnie prowadzony projekt i dobry feedback z Axis'a więc całość mojej pracy udało się zamknąć w 2 tygodnie.

Napisano

Nooo... a niektórzy mieli pretensje, że to stare. A tutaj takie rzeczy wychodzą. No to gratulacje snooo. Dobry projekt, który chyba w portfolio nie zaszkodzi. Nadal tam pracujesz?

W wracając do tej animacji, może to głupie pytanie, ale dlaczego inne animacje nie są renderowane w 30 klatkach? W czym problem. Tutaj moim zdaniem pierwsze co się rzuca w oczy to niesamowicie płynna animacja, tkaniny, naprawdę dobrze się to ogląda.

Czy takiego trailera Wiedźmina nie dało się*zrobić w tych 30 klatkach właśnie? Jak to działa

Napisano

25 fps to europejski standard telewizyjny, 30fps to standard tv dla Ameryki polnocnej i Japonii. Wiec tak juz to sie utarlo ze u nas produkuje sie w 25fps.

Napisano

Tylko 30fps?! Ja bym sobie dał rękę uciąć, że to jest co najmniej 48 fps... a pierwsza myśl to 60 fps :P

Czy takiego trailera Wiedźmina nie dało się*zrobić w tych 30 klatkach właśnie?

Wtedy by wyglądał jak Hobbit ;)

24fps (plus minus) to jest jednak idealny frame rate. Wszystko inne dla mnie wygląda dziwnie :P

Napisano

Dobra. Ale taki dajmy na to trailer do gry jak widać na Vimeo ogląda się przyjemniej również w Polsce :)

Ja rozumiem, standardy, wielki ekran. Ale tego typu animacje. Może nie wszystkie by wyglądały super, ale np. pierwsza myśl to taki trailer Wiedźmina.

Napisano

Wg mnie to chodzi głównie o kase/render time.

30fps = 100%

25fps ≈ 83%

24fps = 80%

Zamiast renderować 1500 klatek na jedna minute materiału przy 25fps, trzeba by renderować 1800 klatek.

Napisano

Wiadomo, że im wiecej fps tym dłuższy render.

Czasami robie w AE animacje z takim frameratem i różnica jest kolosalna.

24-25fps jest najbardziej naturalne , jak już jest 30 fps albo lepiej to czuć "inność".

Gratulacje Patryk, świetna robota.

Edytowane przez ezils