Lelum Napisano 20 Październik 2013 Napisano 20 Październik 2013 Witam Wrzucam krótką animację samochodu. Po ostatniej scenie chcę wrzucić inną animację z tego powodu jest takie dziwne szarpnięcie. Używałem do zrobienia tej animacji maxa, vraya, realflowa, photoshopa i aftera.
maciek.m Napisano 20 Październik 2013 Napisano 20 Październik 2013 Wow naprawde fajnie, jedyne zastrzezenie to ze strasznie miota tym autem, ale moze stare wozy tak mialy nie wiem. No i szkoda ze taki krotkie, przydalo by sie troche wieksze zwolnienie przy tych kroplach ale wiadomo renderowanie animacji to jest masakra czasowa.
Lelum Napisano 20 Październik 2013 Autor Napisano 20 Październik 2013 (edytowane) Starsze samochody miały miękkie zawieszenie, ale faktycznie możliwe, że wyszło trochę za miękkie. Niestety na prevce to nie wyszło dopiero na renderze okazało się jak to naprawdę wygląda, a już przerenderowywać nie chciałem:P Edytowane 20 Październik 2013 przez Lelum
Fixed Napisano 20 Październik 2013 Napisano 20 Październik 2013 wow świetne, jak dla mnie rewelacja, nie wiem czy można się do czegoś przyczepić. Samochód, tło, symulacja wody, postpro, wszystko wygląda extra :)
Lelum Napisano 20 Październik 2013 Autor Napisano 20 Październik 2013 Dzięki za miłe słowa:) Mi się to tak opatrzyło, że cały czas widzę w tym coś średniego:P
adek Napisano 20 Październik 2013 Napisano 20 Październik 2013 (edytowane) Dobre. Podoba mi się to początkowe przejście, aczkolwiek później faktycznie, już sam ruch na zbliżeniu samochodu (ruchome tło) wygląda bardzo nienaturalnie. Jakoś ciężko mi to opisać dokładnie i to "miotanie" też zauważyłem. Edit: Zapomniałem dopisać. Oglądając w HD zauważyłem, że kierowca trochę zbyt statyczny (nie chodzi mi o animacje samej postaci, ale obiekt moze moglby sie troche przesuwac, czy nawet pochylac caly delikatnie... Edytowane 20 Październik 2013 przez Adek
Gość stivi Napisano 21 Październik 2013 Napisano 21 Październik 2013 Efekt niezły ale problemy są moim zdaniem z kałużą woda się rozchodzi nie w spowolnionym tempie a tak jak by normalnie. brak rozbryzgu itp. można by to było zrobić lepiej ale i tak jest świetnie a co do telepania się samochodu to tutaj się nei przyczepie bo przynajmniej nutka realizmu została zachowana ;) Pozdrawiam.
Lelum Napisano 21 Październik 2013 Autor Napisano 21 Październik 2013 Dzięki za wszelką krytykę i pochwały:) @Adek Następnym razem postaram się nie zrobić takiego zarzucania kadrem, chciałem uzyskać efekt rigu podczepionego do drugiego samochodu, ale najwyraźniej mi nie wyszło. Ludzika faktycznie choć troszkę mogłem poruszyć.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 22 Październik 2013 Napisano 22 Październik 2013 Wow, gdyby to jeszcze bardziej rozwinac, dodac jeszcze "cos", albo mijanke samochodow, moze przejazd po lisciach i miotanie nimi. Tak tylko mysle, bo takie prace sie mi podobaja i rozwijam wizje ;) Naprawde bomba!
deshu Napisano 23 Październik 2013 Napisano 23 Październik 2013 No mi miotający samochód nie przeszkadza, za to kałuża wydaje mi sie zbyt matematyczna. Tak czy owak, świetny kawałek animacji do reela.
Trisquote Napisano 25 Październik 2013 Napisano 25 Październik 2013 A mi się bardzo podoba to miotanie : ) jakby tak porobić dziury w tej drodze i jeszcze bardzo porzucać samochodem gdyby w ową dziure wpadł bylby wogole super efekt ; )
Rekomendowane odpowiedzi