Napisano 28 Październik 201311 l Tsp # 180 - BESTIARIUSZ SŁOWIAŃSKI - Czas malowania: 1,5 h. - Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. - Prace umieszczamy w tym wątku. - Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 901px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. - Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. - Czas sondy 3 dni. ZAKOŃCZENIE SESJI: 04.11.2013 23:59:59 SONDA: 05-09.11.2013 (czas trwania 3 dni)
Napisano 28 Październik 201311 l Temat rewelacyjny, tak sie sklada, ze akurat nawet czytam ksiazke na ten temat (dzieki grass), a tu jak na zlosc rozkraczyl mi sie komp. I jak tu kurna nie wierzyc w chochliki? ... Zobacze czy uda mi sie nasmarowac cos na urzadzeniu mobilnym...
Napisano 29 Październik 201311 l temat mega dobry ! Kalber musisz częściej wygrywać. EC szczególnie od 251 strony :) "Nocą słyszało się tętent, biesy mknęły ulicami ścinając ludzi. Jeśli kto wychodził z domu, chcąc zobaczyć, wówczas niewidocznie ponosił od biesów ranę i od tego umierał, a nikt nie ośmielał się wychodzić z domu. Potem biesy zaczęły pojawiać się dniem na koniach, a nie było ich samych widać, widniały tylko kopyta ich koni. I tak ranili ludzi w Połocku, i jego okręgu. Dlatego ludzie też mówili, że to umarli zabijają połocczan." AD 1092 Zaraza w Połocku
Napisano 29 Październik 201311 l BESTIARIUSZE to moja broszka ;) więc jak tu przejść obojętnie obok takiego tematu .. Mamuny, nazywane czasem Dziwożonami, lęgną się z dusz zabitych lub porzuconych nieślubnych dzieci, także z umyślnie poronionych płodów.
Napisano 31 Październik 201311 l Hello, na rozbujanie : (edit - widzę, że wszyscy nazywają prace, to dopisuję: "Południca") Edytowane 3 Listopad 201311 l przez Dann.G
Napisano 31 Październik 201311 l Strzyga. Zawsze ta nazwa kojarzyła mi się z ptakiem. A jak przerażający ptak to tylko maska średniowiecznego doktora... no to połączyłem.
Napisano 2 Listopad 201311 l Siemka - digital painting jest dla mnie zupełnie nieznaną rzeczą ale co tam... kolejna strzyga - bez polotu - taki bardziej test typu "co to to tu mi tu tera tego je"
Napisano 3 Listopad 201311 l Zmory , nazywane też czasem Kikimorami, Wieczornicami lub też Dusidłem Nocnym, są istotami eterycznymi, duszącymi w nocy śpiących ludzi. Szczególnie chętnie wybierają sobie dzieci i młodych ze względu na ich czystą i świeżą krew. Dostawszy się do domu siadają okrakiem na piersi swojej ofiary i dociskając ją kościstymi kolanami powodują uderzenie krwi do głowy. Wtedy piją wyciekającą z nosa krew tak długo aż nasycą swoje pragnienie.
Napisano 4 Listopad 201311 l przekroczyłem 10 min :D ale że temat przedni to wrzucam ;P baba co to ma chatę na nodze