Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tsp # 180 - BESTIARIUSZ SŁOWIAŃSKI

- Czas malowania: 1,5 h.

- Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna.

- Prace umieszczamy w tym wątku.

- Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 901px. Pełna rozdzielczość w postaci linku.

- Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona.

- Czas sondy 3 dni.

ZAKOŃCZENIE SESJI: 04.11.2013 23:59:59

SONDA: 05-09.11.2013 (czas trwania 3 dni)

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 4,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Temat rewelacyjny, tak sie sklada, ze akurat nawet czytam ksiazke na ten temat (dzieki grass), a tu jak na zlosc rozkraczyl mi sie komp. I jak tu kurna nie wierzyc w chochliki? ... Zobacze czy uda mi sie nasmarowac cos na urzadzeniu mobilnym...

Napisano

temat mega dobry ! Kalber musisz częściej wygrywać. EC szczególnie od 251 strony :)

"Nocą słyszało się tętent, biesy mknęły ulicami ścinając ludzi. Jeśli kto wychodził z domu, chcąc zobaczyć, wówczas niewidocznie ponosił od biesów ranę i od tego umierał, a nikt nie ośmielał się wychodzić z domu. Potem biesy zaczęły pojawiać się dniem na koniach, a nie było ich samych widać, widniały tylko kopyta ich koni. I tak ranili ludzi w Połocku, i jego okręgu. Dlatego ludzie też mówili, że to umarli zabijają połocczan."

AD 1092 Zaraza w Połocku

Napisano

BESTIARIUSZE to moja broszka ;) więc jak tu przejść obojętnie obok takiego tematu ..

Mamuny, nazywane czasem Dziwożonami, lęgną się z dusz zabitych lub porzuconych nieślubnych dzieci,

także z umyślnie poronionych płodów.

1xwq.jpg

Napisano

Super temat Kalber! Biore sie do roboty:)

Napisano

Hello, na rozbujanie :

f_1egn_657_u8w64.jpg

(edit - widzę, że wszyscy nazywają prace, to dopisuję: "Południca")

Edytowane przez Dann.G

Napisano

Strzyga.

Zawsze ta nazwa kojarzyła mi się z ptakiem.

A jak przerażający ptak to tylko maska średniowiecznego doktora... no to połączyłem.

strzyga.jpg

Napisano

Siemka - digital painting jest dla mnie zupełnie nieznaną rzeczą ale co tam...

kolejna strzyga - bez polotu - taki bardziej test typu "co to to tu mi tu tera tego je"

25g9ul1.jpg

Napisano

Zmory , nazywane też czasem Kikimorami, Wieczornicami lub też Dusidłem Nocnym, są istotami eterycznymi, duszącymi w nocy śpiących ludzi.

Szczególnie chętnie wybierają sobie dzieci i młodych ze względu na ich czystą i świeżą krew. Dostawszy się do domu siadają okrakiem na piersi swojej ofiary i dociskając ją kościstymi kolanami powodują uderzenie krwi do głowy. Wtedy piją wyciekającą z nosa krew tak długo aż nasycą swoje pragnienie.

kikimora_by_spellit84-d6svd8k.jpg

Napisano

przekroczyłem 10 min :D ale że temat przedni to wrzucam ;P

baba co to ma chatę na nodze

x512.jpg