Napisano 29 Październik 201311 l Autodesk Remote to nowa usługa umożliwiająca zdalne połączenie z komputerem na którym zainstalowane jest oprogramowanie Autodesku i pracę na nim. Usługa ta pozwala również na łączenie się z urządzeń mobilnych. Pełna treść: Autodesk Remote
Napisano 29 Październik 201311 l Oho. Czyżby pierwsze testy przed nowym sposobem rozpowszechniania softu w chmurze? Następnym krokiem pewnie będzie przeniesienie programu na serwer Autodesk i transmisja wyjściowego obrazu.
Napisano 29 Październik 201311 l Owszem, zdarzyło mi się już poprawiać scenę Houdiniego przez iphone... :)
Napisano 29 Październik 201311 l Gdyby ktoś miał miał jeszcze nadzieje na maxa na osx, ten filmik powinien być odpowiedzią. P.s. Patrząc na przykład adobe, autodesk chyba nie bedzie strzelał sobie w stope z chmura-exclusive. Tym bardziej że mają realną konkurencje. Chyba.
Napisano 29 Październik 201311 l TeamViewer nie raz uratowal mi dupsko, gdy z domu trzeba bylo cos poprawiac ;)
Napisano 30 Październik 201311 l TeamViewer nie raz uratowal mi dupsko, gdy z domu trzeba bylo cos poprawiac ;) W domu to sie odpoczywa , eh a tyle ostatnio mowi sie o szanowaniu samego siebie i wlasnej pracy.
Napisano 30 Październik 201311 l TeamViewer nie raz uratowal mi dupsko, gdy z domu trzeba bylo cos poprawiac ;) Trza pracowac w domu, a nie w firmie:P
Napisano 30 Październik 201311 l A najlepiej trzeba stosowac higiene pracy.Max 5h ciaglej przez max pracy 4 dni w tygodniu i spadac od kompa :P Wtedy to sie pozyje .Po co to wszystko zeby kredyciki splacac ???
Napisano 30 Październik 201311 l Jacenty, chyba ostatnio za duzo medytujesz:) Ten kto nie ma kredyciku, tak czy inaczej splaca "wynajem" , wiec na jedno wychodzi. Ale fakt faktem, trza znac umiar.
Napisano 30 Październik 201311 l Wynajjem tanszy jest :P Znacznie tanszy... No chyba ze sie bierze ponad stan.
Napisano 30 Październik 201311 l No tak . Pamietam mieszkania po 60 k za 2 pokoje .Moj brat takie kupil wynajol za 1000 i samo sie po 10 latach splacilo .A potem i tak przepierzyl wrzystko na gieldzie hehehe . Ale teraz i tak bardziej oplaca sie wynajmowac. Trzeba tylko poszukac okazji Mozna za nieduze pieniadze cos fajnego wynajac i w miare dobrym miejscu. Najlepiej nie w sezonie wynajmowac w grudniu lub w czerwcu jak studenciaki uciekaja. I najlepiej u kogos w domu gdzie jest wydzielone mieszkanie. Wtedy odpada haracz dla administracji i czesto czesc oplat za media jest wliczone w czynsz za wynajem. Edytowane 30 Październik 201311 l przez jacenty
Napisano 30 Październik 201311 l Aleście WAAAAYYY offf topa walnęli :D Co do tematu to jeszcze niedługo zakupy on-line będzie można przez produkty Autodesku robić :P
Napisano 30 Październik 201311 l W domu to sie odpoczywa , eh a tyle ostatnio mowi sie o szanowaniu samego siebie i wlasnej pracy. Dla porządku: ja nie byłem w domu, tylko na biegówkach w dolinie Chochołowskiej... w domu w życiu bym nie pracował.
Napisano 30 Październik 201311 l LOL - autodesk lubi widze 'importowac' sobie ciekawe pomysly - przeciez TEAMVIEWER, jest i dziala swietnie, nie dodajac nawet ze w sumie jest za darmo :)
Napisano 30 Październik 201311 l Jacenty, sa po prostu sytuacje, kiedy trzeba reagowac szybko. I tyle.
Napisano 30 Październik 201311 l Autor LOL - autodesk lubi widze 'importowac' sobie ciekawe pomysly - przeciez TEAMVIEWER, jest i dziala swietnie, nie dodajac nawet ze w sumie jest za darmo :) Nie do końca się zgodzę. Teamviewer nie jest darmowy. Do użytku domowego tak. I to trochę inaczej działa. Warto sprawdzić bo może faktycznei kompresja obrazu jest dużo lepsza niż w Teamviewerze. Jest też RDesktop. Ale nie o to chodzi. Nie trzeba tutaj bawić się w VPNy, publiczne IP czy przekierowania portów. Pewnie, że takich usług jest sporo, ale skoro AU daje za free - dlaczego nie.
Napisano 31 Październik 201311 l Teamviewver kosztuje chyba 5 tysiecy do użytku komercyjnego. I jednak ma laga. działa świetnie, ale laga ma. +++ A nie, już zmienili licencje. 1000zł za rok najtańsza kosztuje.