Napisano 6 Listopad 201311 l Jak w temacie. Mam w planach kupno normalnej licencji, no ale dopiero za 1-2 miesiące. A pracować muszę już teraz, a nie uśmiecha mi się ciągłe bieganie do drugiego kompa, na którym mam zainstalowaną oryginalną wersję z chomika. Wiem, zgrzeszyłem i okradałem Autodesk, no ale mam w planach przestać tylko czy zanim dokonam zakupu to mogę bez obawy używać triala na kompie, który mam w firmie (jednoosobowa działalność) ?
Napisano 6 Listopad 201311 l Prawdopodobnie nie. Pewności nie mam bo nie czytałem licencji trial, ale 99% programów demo, trial czy freeware nie pozwala na wykorzystywanie komercyjne. I nie ma znaczenia, że np. chcesz go tylko wypróbować albo że się uczysz. Komputer firmowy = działalność komercyjna.
Napisano 6 Listopad 201311 l Ja zrezygnowałem zupełnie z autocada na rzecz drafsighta - darmowy, lekki i bazujący na standardzie cad - z tymi samymi skrótami które można sobie zmieniać itp. Do kreślenia 2d wystarcza, trochę gorzej się haczuje, ale poza tym w pełni funkcjonalny.
Napisano 7 Listopad 201311 l Autor Rewelacja, dzięki. Działam już w tym trochę ponad godzinę i tak jak na to patrzę, to coś mi się wydaje, że jednak nie dam zarobić dla Autodesku :-) A jak znajdę jeszcze darmowe odpowiedniki dla Worda, Outlooka to i Microsoft się załapie do tego szacownego grona :-)
Napisano 7 Listopad 201311 l A jak znajdę jeszcze darmowe odpowiedniki dla Worda, Outlooka to i Microsoft się załapie do tego szacownego grona :-) LibreOffice :)
Napisano 7 Listopad 201311 l Jeśli nie chcesz topić kasy w autocada jest zw cad a co do edytorów to masz openoffice A tak jeszcze trochę i uciekniesz na Linuxa, tylko gorzej z darmowym zamiennikiem 3ds-a