Damnian Napisano 7 Listopad 2013 Share Napisano 7 Listopad 2013 Okej, sprawa wygląda tak: - materiał chromu pobrany z http://www.vray-materials.de/ - troszkę rozjaśniony, troszkę bardziej rozmyte odbicia - zresetowany max Jakikolwiek model ze standardowym materiałem v-raya: Z materiałem pobranym z vray-materials: Skąd to się wzieło?!... Jak temu zaradzic? http://speedy.sh/YnJfb/cos.fbx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekszy0 Napisano 7 Listopad 2013 Share Napisano 7 Listopad 2013 A ten chrome ma jakąś teksturkę? Może mapowanie jest z d...? Masz jakieś światła tam w ogóle na scenie? Dodaj jakieś elementy choćby plane-a i mapkę hdri bo innaczej z chromu to nie wiele się wydobędzie na pustej czarnej lub białej scenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 7 Listopad 2013 Share Napisano 7 Listopad 2013 Obstawiam, ze materiał ma mapę anisotropy rotation, a twój obiekt nie jest zmapowany, dlatego na chamfer box z domyślnym mapowaniem wygląda ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damnian Napisano 7 Listopad 2013 Autor Share Napisano 7 Listopad 2013 (edytowane) Z prawej masz chrome na pierwszym planie to coś, co docelowo miało się później stać piekarnikiem ale... lodówka za tym 'czymś' ma również ten sam materiał co to coś EDIT: Różnica między oryginałem chromu, a tym materiałem: Edytowane 7 Listopad 2013 przez Damnian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekszy0 Napisano 7 Listopad 2013 Share Napisano 7 Listopad 2013 Tak jak ktoś wyżej napisał przypadkiem nie jest problemem ta anizotropia, którą masz ustawioną w tym shaderze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damnian Napisano 8 Listopad 2013 Autor Share Napisano 8 Listopad 2013 Super, macie rację ;). Dziękuję za podpowiedź. Chociaż zadziwiło mnie, bo dość często używałem tego materiału, a dopiero pierwszy raz ujrzałem te błędy. Czy w jakiś sposób mogłem wcześniej zniwelować te artefakty, że ich nie widziałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 8 Listopad 2013 Share Napisano 8 Listopad 2013 Nie tyle zniwelować co prawdopodobnie miałeś jakieś bardzo proste bryły, które nie wymagały mapowania. Dlatego ładnie na nich wszystko wyglądało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi