floo Napisano 4 Grudzień 2013 Napisano 4 Grudzień 2013 (edytowane) Mała zmiana w koncepcji i jej doprecyzowanie... Wstęp: Rok 2063 gdzie wiąż obecny jest stały postęp technologiczny i wszystko w koło się zmienia. Stare przeszło w nowe, nastąpiła miniaturyzacja wielu przedmiotów, głównie dzięki pozyskaniu nowych źródeł energii. Zmienili się ludzie, ale nie ich słabości. Potrzebni dziś jak i 50lat wcześniej detektywi, wciąż zajmują się obserwacją na zlecenie. Pani Detektyw Magda musi jednak tym razem wznieś się na wyżyny, gdy technologia zawodzi, a klient nie wybacza błędów. Miejsce Akcji: Na przedmieściach miasta, w dzielnicy która nie cieszy się dobrym uznaniem wśród mieszkańców. Klasyczny amerykański domek z podjazdem po godzinie 22:00. Bohaterowie Akcji: Detektyw Magda - młoda i ambitna(wzorowana charakterem po części na Sandrze Bullock z "Gorący towar" ). Odziedziczyła rodzinny interes kontynuując kilku pokoleniową tradycję. W pogodni za sławą i karierą dokłada wszelkich starań aby sprostać zleceniom jakie przyjął poprzedni właściciel(dziadek) agencji detektywistycznej. Nieporadna i niedoświadczona przejęła w spadku sprzęt który lata świetności ma już za sobą. W najważniejszym momencie obserwacji wszystko zawodzi i musi ręcznie przechwycić sygnał z Drona dostarczającego pizzę, aby zgrać zdjęcie i dane potwierdzające tożsamość. Niestety nie wszystko jest tak proste, jak mówi o tym teoria. "Sprawa się rypła..." i ktoś inny znajduje się na zdjęciu z potwierdzeniem... John - Cichy, nie pozorny i nie wadzący nikomu obywatel realizuje się jako akwizytor, pracujący głównie na trudnym terenie(obrzeża miasta). Podejrzewany przez małżonkę o zdradę zostaje przyłapany półnagi w bokserkach. Tej nocy mała niewinna partia pokera będzie miała zupełnie inny wynik i kto inny będzie przegranym. Sara - Nie bierze udziału w scenie, ale to ona jest główną prowodyrką zamieszania. Zazdrosna do bólu o swoją połówkę szuka każdego możliwego argumentu by poznać przyczynę absęcji męża w osatnich miesiącach. Podejrzewa go o najgorsze i zatrudnia detektywa korzystając z najlepszej agencji detektywistycznej w okolicy. Dron/ TURBO Czekoladka - Niewinny, jedynie pośredniczy przy dostawie pizzy. Dokumentuje całe zdarzenie, pozostawiając fotografię z potwierdzeniem odbioru. Księżyc - Pełni rolę oświetleniowca i dzieli się swoim blaskiem, nadając odpowiedni do nocnej pory klimat. Inni - Pozostali zostaną rozpisani w niedalekiej przyszłości + brakujące elementy układanki. Edytowane 27 Luty 2014 przez floo
floo Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Napisano 9 Grudzień 2013 Enviro miejsca akcji. Prosty model i szybki test światła. Wkrótce dodam pozostałe elementy i główną postać.
floo Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Napisano 4 Styczeń 2014 (edytowane) Kilka referencji aby przybliżyć koncepcje. Edytowane 20 Styczeń 2014 przez floo
floo Napisano 10 Styczeń 2014 Autor Napisano 10 Styczeń 2014 (edytowane) Detektyw Magda, mniej przerysowana. Baza wyjściowa robiona z klocka, jak dziwnie to nie zabrzmi... ;) Dojdzie do tego detal, retopo i a na to klasyczny kostium kamuflujący. Edytowane 10 Styczeń 2014 przez floo
floo Napisano 10 Styczeń 2014 Autor Napisano 10 Styczeń 2014 Zapalczak. Robota pali mu się w rękach. Robocik przyszłości o wielkości pudełka od zapałek, robi fotki w 3d.
floo Napisano 11 Styczeń 2014 Autor Napisano 11 Styczeń 2014 Amazon ma już nowszą generacje dronów i wyprzedał swój stary sprzęt poleasingowy. Dostawca pizzy będzie mocno połatany domowymi sposobami, gdzie będzie widać na nim piętno sfrustrowanych klientów.
floo Napisano 11 Styczeń 2014 Autor Napisano 11 Styczeń 2014 @plasti czekoladka jest nadziewana wysoko oktanowym paliwem. :) mam jeszcze opcje aby dołożyć mu solidną rurę wydechową z pozdrowieniami dla ekologów :]
floo Napisano 12 Styczeń 2014 Autor Napisano 12 Styczeń 2014 (edytowane) Testowe ujęcia Edytowane 12 Styczeń 2014 przez floo
floo Napisano 12 Styczeń 2014 Autor Napisano 12 Styczeń 2014 Detektyw używa kamuflażu masującego i steruje zapalczakiem, rozszyfrowując tym samym interface.
floo Napisano 13 Styczeń 2014 Autor Napisano 13 Styczeń 2014 Kolejna próba ustawienia sceny. Światło marne póki co, ale sprawdzam jedynie pomysły.
floo Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Napisano 15 Styczeń 2014 Zapalczak, wersja rozwojowa + rig pudełka - teksturka testowa, szukam dobrej etykietki. Render Cycles:
floo Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Napisano 15 Styczeń 2014 (edytowane) Modelik już praktycznie skończony i zrigowany. Nadajnik do przejęcia kontroli nad dowolnym urządzeniem z układem sterowania. W ostatnim etapie popracuje nad materiałami. Edytowane 15 Styczeń 2014 przez floo
mookie Napisano 21 Styczeń 2014 Napisano 21 Styczeń 2014 Ładne niebieskie światełko na tym renderze testowym; może nie doczytałem, ale jakiej wielkości będzie ten dron? Ujęcie wskazuje na to, że choć przypomina pudełko od zapałek, to jest olbrzymie. Poza tym bardzo fajny pomysł, taki mini detektyw w kamuflażu otwiera szerokie pole manewru, aż żałuję, że sam na to nie wpadłem.
floo Napisano 21 Styczeń 2014 Autor Napisano 21 Styczeń 2014 @mookie Niebieskie światełko jest z teksturki nieba. Co do skali to zapewne trzeba dokładnie doprecyzować, aby ładnie wyglądało w kadrze. Użyłem ustawienia Camera: width 36 - Horizontal. Dzięki za komentarz! :)
floo Napisano 24 Styczeń 2014 Autor Napisano 24 Styczeń 2014 Kolejny up. Jest impreza, muszą być gadżety i browarek.
deshu Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 O kurde man, jak chcesz cała tą historyjkę zmieścić w max 3 zdaniach opisu + obrazku? :)
floo Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Napisano 26 Styczeń 2014 @deshu Szczerze to nie sam nie jestem do końca pewny, ale jak sprawa się rypnie, to zrobię z tego animacje :) Traktuje tą bitwę na totalnym luzie i spontanie szukając przy tym lepszych rozwiązań stąd też nie ma pewności że się uda. dzięki za komentarz :]
Gość open Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 Co tu dużo mówić, ta gra jest dla mnie jak miód. Mi się podoba i jest dla mnie jedną z najlepszych.
NV Napisano 9 Luty 2014 Napisano 9 Luty 2014 Puk puk, kto tam ? Nominacje, kontrola updat'u :) Będzie coś dzisiaj ?
floo Napisano 9 Luty 2014 Autor Napisano 9 Luty 2014 @NV będzie łupdejt, tylko 2-3h, jak się skończy renderować. można tak?
adek Napisano 9 Luty 2014 Napisano 9 Luty 2014 Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią.
floo Napisano 12 Luty 2014 Autor Napisano 12 Luty 2014 (edytowane) @Adek dzięki za nominacje. :) Do samej pracy wprowadzam kilka zmian, głownie przy postaci. Pani detektyw doświadczyła efektu jojo i wkrótce przestawię przyczynę. Rozłożyłem proporcje z kulek, szybki sculpt i dodawanie elementów. Następne łupdejty wkrótce. Nominacja zobowiązuje. Edytowane 12 Luty 2014 przez floo
mookie Napisano 12 Luty 2014 Napisano 12 Luty 2014 Czyżby to była bohaterka wzorowana postacią Sandry Bullock?
floo Napisano 12 Luty 2014 Autor Napisano 12 Luty 2014 Czyżby to była bohaterka wzorowana postacią Sandry Bullock? no nóż, koncepcja postaci uległa zmianie, bo mimo wcześniejszych założeń nie chciałem jej teraz robić na siłę. kilka prób z ustawieniem postaci nie dało mi nic ciekawego, to szukając wyjścia odwróciłem pomysł o 180 stopni. Grubsza babka z mojego punktu widzenia będzie lepiej wyglądać na tle chudzielca + akcent humorystyczny i dodanie zestawu obiadowego dla Detektywa, czyli pączki oraz kawa. Na pocieszenie pozostaje to jako jeden z pierwszych pomysłów na shreka.
floo Napisano 13 Luty 2014 Autor Napisano 13 Luty 2014 Każdy dobry detektyw musi dobrze zjeść, w szczególności gdy jest w pracy
adek Napisano 27 Luty 2014 Napisano 27 Luty 2014 Przypominam tylko, że jutro deadline 28 lutego, 23:59:59!
floo Napisano 27 Luty 2014 Autor Napisano 27 Luty 2014 @Adek mimo że chłopaki pozamiatali to walczę do końca. ;) Postać - Retopo + Test materiałów.
adek Napisano 27 Luty 2014 Napisano 27 Luty 2014 Dobrze dobrze. Nie ma pozamiatali. Najgorsze to nie dokończyć mając sporo zrobione. Sent from my phone
floo Napisano 27 Luty 2014 Autor Napisano 27 Luty 2014 Dobrze dobrze. Nie ma pozamiatali. Najgorsze to nie dokończyć mając sporo zrobione. To pozostaje zgłosić NŻ i z dniem jutrzejszym ukończyć. W 27h sporo można zrobić jak się podłączy kroplówkę z kawą. :)
floo Napisano 28 Luty 2014 Autor Napisano 28 Luty 2014 Walczę dalej. UV całości + testy materiałów + trawa. Osobno, bo trochę to się renderuje.
floo Napisano 28 Luty 2014 Autor Napisano 28 Luty 2014 Nie udało się skończyć, ale walczyłem do końca. Gratuluje wszystkim świetnych prac!
floo Napisano 1 Marzec 2014 Autor Napisano 1 Marzec 2014 @Adek Trochę się przeliczyłem z czasem renderingu i póki GPU dawało radę to wierzyłem że się uda. Natomiast samo doświadczenie się przyda i tą pracę trzeba skończyć. Proszę o przeniesienie tematu do WIP.
Rekomendowane odpowiedzi