Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mała zmiana w koncepcji i jej doprecyzowanie...

Wstęp:

Rok 2063 gdzie wiąż obecny jest stały postęp technologiczny i wszystko w koło się zmienia.

Stare przeszło w nowe, nastąpiła miniaturyzacja wielu przedmiotów, głównie dzięki pozyskaniu nowych źródeł energii.

Zmienili się ludzie, ale nie ich słabości. Potrzebni dziś jak i 50lat wcześniej detektywi, wciąż zajmują się obserwacją na zlecenie.

Pani Detektyw Magda musi jednak tym razem wznieś się na wyżyny, gdy technologia zawodzi, a klient nie wybacza błędów.

Miejsce Akcji:

Na przedmieściach miasta, w dzielnicy która nie cieszy się dobrym uznaniem wśród mieszkańców.

Klasyczny amerykański domek z podjazdem po godzinie 22:00.

Bohaterowie Akcji:

Detektyw Magda - młoda i ambitna(wzorowana charakterem po części na Sandrze Bullock z "Gorący towar" ). Odziedziczyła rodzinny interes kontynuując kilku pokoleniową tradycję.

W pogodni za sławą i karierą dokłada wszelkich starań aby sprostać zleceniom jakie przyjął poprzedni właściciel(dziadek) agencji detektywistycznej.

Nieporadna i niedoświadczona przejęła w spadku sprzęt który lata świetności ma już za sobą.

W najważniejszym momencie obserwacji wszystko zawodzi i musi ręcznie przechwycić sygnał z Drona dostarczającego pizzę, aby zgrać zdjęcie i dane potwierdzające tożsamość. Niestety nie wszystko jest tak proste, jak mówi o tym teoria. "Sprawa się rypła..." i ktoś inny znajduje się na zdjęciu z potwierdzeniem...

John - Cichy, nie pozorny i nie wadzący nikomu obywatel realizuje się jako akwizytor, pracujący głównie na trudnym terenie(obrzeża miasta).

Podejrzewany przez małżonkę o zdradę zostaje przyłapany półnagi w bokserkach.

Tej nocy mała niewinna partia pokera będzie miała zupełnie inny wynik i kto inny będzie przegranym.

Sara - Nie bierze udziału w scenie, ale to ona jest główną prowodyrką zamieszania.

Zazdrosna do bólu o swoją połówkę szuka każdego możliwego argumentu by poznać przyczynę absęcji męża w osatnich miesiącach.

Podejrzewa go o najgorsze i zatrudnia detektywa korzystając z najlepszej agencji detektywistycznej w okolicy.

Dron/ TURBO Czekoladka - Niewinny, jedynie pośredniczy przy dostawie pizzy. Dokumentuje całe zdarzenie, pozostawiając fotografię z potwierdzeniem odbioru.

Księżyc - Pełni rolę oświetleniowca i dzieli się swoim blaskiem, nadając odpowiedni do nocnej pory klimat.

Inni - Pozostali zostaną rozpisani w niedalekiej przyszłości + brakujące elementy układanki.

ppx0.png

Edytowane przez floo

• Odpowiedzi 39
  • Wyświetleń 6,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Enviro miejsca akcji. Prosty model i szybki test światła.

Wkrótce dodam pozostałe elementy i główną postać.

Napisano
  • Autor

Kilka referencji aby przybliżyć koncepcje.

fj1d.png

Edytowane przez floo

Napisano
  • Autor

Detektyw Magda, mniej przerysowana. Baza wyjściowa robiona z klocka, jak dziwnie to nie zabrzmi... ;)

Dojdzie do tego detal, retopo i a na to klasyczny kostium kamuflujący.

sp6a.png

Edytowane przez floo

Napisano
  • Autor

Zapalczak. Robota pali mu się w rękach. Robocik przyszłości o wielkości pudełka od zapałek, robi fotki w 3d.

vw34.jpg

Napisano
  • Autor

Amazon ma już nowszą generacje dronów i wyprzedał swój stary sprzęt poleasingowy. Dostawca pizzy będzie mocno połatany domowymi sposobami, gdzie będzie widać na nim piętno sfrustrowanych klientów.

4am3.png

Napisano
  • Autor

@plasti czekoladka jest nadziewana wysoko oktanowym paliwem. :)

mam jeszcze opcje aby dołożyć mu solidną rurę wydechową z pozdrowieniami dla ekologów :]

Napisano
  • Autor

Testowe ujęcia

00zj.png

w6s7.png

Edytowane przez floo

Napisano
  • Autor

Detektyw używa kamuflażu masującego i steruje zapalczakiem, rozszyfrowując tym samym interface.

rjqw.png

Napisano
  • Autor

Kolejna próba ustawienia sceny. Światło marne póki co, ale sprawdzam jedynie pomysły.

z37y.png

Napisano
  • Autor

Zapalczak, wersja rozwojowa + rig pudełka - teksturka testowa, szukam dobrej etykietki.

Render Cycles:

ch2u.png

0n1f.png

bk2w.png

rc8k.gif

Napisano
  • Autor

Modelik już praktycznie skończony i zrigowany. Nadajnik do przejęcia kontroli nad dowolnym urządzeniem z układem sterowania.

W ostatnim etapie popracuje nad materiałami.

onlc.png

pgk9.png

Edytowane przez floo

Napisano

Ładne niebieskie światełko na tym renderze testowym; może nie doczytałem, ale jakiej wielkości będzie ten dron? Ujęcie wskazuje na to, że choć przypomina pudełko od zapałek, to jest olbrzymie.

Poza tym bardzo fajny pomysł, taki mini detektyw w kamuflażu otwiera szerokie pole manewru, aż żałuję, że sam na to nie wpadłem.

Napisano
  • Autor

@mookie Niebieskie światełko jest z teksturki nieba. Co do skali to zapewne trzeba dokładnie doprecyzować, aby ładnie wyglądało w kadrze. Użyłem ustawienia Camera: width 36 - Horizontal.

Dzięki za komentarz! :)

Napisano
  • Autor

Kolejny up. Jest impreza, muszą być gadżety i browarek.

vl7j.png

Napisano

O kurde man, jak chcesz cała tą historyjkę zmieścić w max 3 zdaniach opisu + obrazku? :)

Napisano
  • Autor

@deshu Szczerze to nie sam nie jestem do końca pewny, ale jak sprawa się rypnie, to zrobię z tego animacje :)

Traktuje tą bitwę na totalnym luzie i spontanie szukając przy tym lepszych rozwiązań stąd też nie ma pewności że się uda.

dzięki za komentarz :]

Napisano

Co tu dużo mówić, ta gra jest dla mnie jak miód. Mi się podoba i jest dla mnie jedną z najlepszych.

Napisano

Puk puk, kto tam ? Nominacje, kontrola updat'u :)

Będzie coś dzisiaj ?

Napisano
  • Autor

@NV będzie łupdejt, tylko 2-3h, jak się skończy renderować.

można tak?

Napisano
  • Autor

@Adek dzięki za nominacje. :)

Do samej pracy wprowadzam kilka zmian, głownie przy postaci. Pani detektyw doświadczyła efektu jojo i wkrótce przestawię przyczynę.

Rozłożyłem proporcje z kulek, szybki sculpt i dodawanie elementów. Następne łupdejty wkrótce. Nominacja zobowiązuje.

txc2.png

25rt.png

7mp2.png

qa7u.png

Edytowane przez floo

Napisano
  • Autor
Czyżby to była bohaterka wzorowana postacią Sandry Bullock?

no nóż, koncepcja postaci uległa zmianie, bo mimo wcześniejszych założeń nie chciałem jej teraz robić na siłę.

kilka prób z ustawieniem postaci nie dało mi nic ciekawego, to szukając wyjścia odwróciłem pomysł o 180 stopni.

Grubsza babka z mojego punktu widzenia będzie lepiej wyglądać na tle chudzielca + akcent humorystyczny i dodanie zestawu obiadowego dla Detektywa, czyli pączki oraz kawa.

Na pocieszenie pozostaje to jako jeden z pierwszych pomysłów na shreka.

Napisano
  • Autor

Każdy dobry detektyw musi dobrze zjeść, w szczególności gdy jest w pracy

ggmh.jpg

Napisano
  • Autor

@Adek mimo że chłopaki pozamiatali to walczę do końca. ;)

Postać - Retopo + Test materiałów.

paC7DkX.png

Napisano
  • Autor
Dobrze dobrze. Nie ma pozamiatali. Najgorsze to nie dokończyć mając sporo zrobione.

To pozostaje zgłosić NŻ i z dniem jutrzejszym ukończyć. W 27h sporo można zrobić jak się podłączy kroplówkę z kawą. :)

Napisano
  • Autor

Walczę dalej. UV całości + testy materiałów + trawa. Osobno, bo trochę to się renderuje.

MS4CUf4.png

VEwjIhb.png

Napisano
  • Autor

Nie udało się skończyć, ale walczyłem do końca. Gratuluje wszystkim świetnych prac!

wxDUSLt.png

Napisano
  • Autor

@Adek Trochę się przeliczyłem z czasem renderingu i póki GPU dawało radę to wierzyłem że się uda.

Natomiast samo doświadczenie się przyda i tą pracę trzeba skończyć.

Proszę o przeniesienie tematu do WIP.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności