Napisano 6 Grudzień 201311 l [ATTACH=CONFIG]92370[/ATTACH] Witam, to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość. Od jakiegoś czasu próbuje swoich sił wykonując projekty i wizualizację wnętrz. Zamieszczam poniżej wizkę z najnowszego projektu. 3ds Max 2011 + Vray. Ciekawy jestem waszych opinii co do projektu jak i samej wizualki. Zależy mi na konstruktywnej krytyce, bo bez niej nie sposób dążyć do doskonałości. :D http://imageshack.com/a/img801/7425/4tq4.jpg Edytowane 6 Grudzień 201311 l przez Twardy
Napisano 6 Grudzień 201311 l Autor Wstyd się przyznać, ale nie bardzo wiem, jak wrzucić tu pliki o lepszej rozdzielczości. Przy dodawaniu załączników do postów jest ograniczenie rozmiaru. Będę wdzięczny za podpowiedź :)
Napisano 6 Grudzień 201311 l masz opcje wstaw obrazek wklejasz do niej link do swojej pracy umieszczonej np na imageshake lub innym tego typu portalu i my dzięki temu możemy prace podziwiać w jej naturalnej rozdzielczości :)
Napisano 6 Grudzień 201311 l Autor Dzięki za podpowiedź, na razie poprawiłem post o uzupełnienie linku do wizki.
Napisano 6 Grudzień 201311 l Na pierwszy "rzut oka" to kwiatki jakoś odstają od reszty. No i "przepaliła" się żarówka w lampce nad szafą :-)
Napisano 6 Grudzień 201311 l Cześć. Projekt: - Ogólnie jak na początki jest dobrze. Projekt jest wyważony i spójny. - Okna poza brakiem detalu: klamki, szyby, uszczelki itp są fizycznie nie poprawne, chyba, że otwierasz je na zewnątrz. - Nie wiem czy jest to projekt koncepcyjny, czy faktyczny projekt konkretnego wnętrza. Jeżeli to pierwsze lepiej było by bez wysokiego progu i podwójnym wysokim oknem. - Podoba mi sie rama w okół szafek i pólek, ale jest z prawej strony niesymetryczna. - Biurko nie wygląda stabilnie. - Nie wiadomo do co jest na podłodze. Wizualizacja i kompozycja; - W gabinecie najważniejsze jest zawsze biurko i fotel. Wszystko co dzieje sie na biurku zasłania kwiatek, który rozprasza uwagę. Pokaż też chociaż kawałek siedziska bo teraz wygląda to jak lewitujące oparcie. Podłokietniki wystające z za biurka tez dodały by powagi. wydaje mi sie gdybyś odwrócił aranżacje biurka było by lepiej. - za duży chaos na półkach z książkami odciąga uwagę od biurka, oczywiście, że odrobina losowości dodaje realizmu ale w tech chwili wygląda jak po trzęsieniu ziemi. Zmniejszyłbym tez natężenie kolorów książek.
Napisano 7 Grudzień 201311 l Oprócz tego co wymienił stormwind dodam jeszcze ze coś nieładnie dzieje się z cieniowaniem od zasłony, dwa jakaś dziwna plama ci się robi na podłodze przy zasłonie, -materiał samej zasłony jest mocno dyktowy -materiał podłogi zupełnie nie wygląda na drewniany - odbiciach masz zupełnie pusta przestrzeń po drugiej stronie pomieszczenia warto tam coś tez wymodelować albo wrzucić plajna z jakimś obrazkiem wnętrza
Napisano 7 Grudzień 201311 l Autor Dzięki wielkie za dużo merytorycznych wskazówek. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, aż tylu porad, ale jestem nimi bardzo miło zaskoczyło. Na pewno postaram się uwzględnić je w przyszłych projektach.