Reynevan Napisano 6 Grudzień 2013 Share Napisano 6 Grudzień 2013 Witam, Chciałbym wiedzieć czy za pomocą materiałów, bez robienia tekstury można uzyskać cos podobnego do tego (miejsca wypukłe jasne, wklęsłe ciemne) http://zapodaj.net/25a310a28160a.jpg.html Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreenScreen Napisano 6 Grudzień 2013 Share Napisano 6 Grudzień 2013 Jeżeli nie chce robić textury to bierzesz ją sobie z internetu, albo tworzysz obiekt 3d i wypalasz z niego bump mape. W 3ds max'ie masz zakładkę o ile się nie mylę 'Render to Texture'. Poczytaj o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 6 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2013 Sorry ale nie pytałem jak mapować i robić teksturę. Chce wiedzieć czy taki efekt można uzyskać samymi materiałami, światłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 6 Grudzień 2013 Share Napisano 6 Grudzień 2013 Można ale nie wszystko. To co pokazałeś to jak dla mnie raczej nie ale... Próbuj np gradient + odpowiednie UVW, mixy materiałów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2013 (edytowane) Dzieki Dynamico. Edytowane 8 Grudzień 2013 przez Reynevan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi