Gość Gohroowan Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 Po przeczytaniu i obrjrzeniu wielu prac zainspirowany twórczością Imaginnera postanowiłem stwożyć coś swojego. Niestety w dziedzinie 3d jestem kompletnie początkujący więc moje (jek narazie mam nadzieję) projekty nie będą bardzo zaawansowane. Zainspirowany perkusją Imaginnera postanowiłem oddtwożyć także mój sprzęt. Z biegiem czasu wszystko będzie się rozwijało jednak narazie prezentuję mój drugi projekt w życiu jakim jest gitara. Mam nadzieję że za pomocą surowej oceny pomożecie mi stać się kimś bardziej zaawansowanym w dziedzinie modelowania 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 zacznij od poprawienia topicku na "obiekt 3d : gitara" gitarka fajna ale ma wiecej niz mase bledow :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Im@ginner Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 Miło, że ktoś się mną inspiruje :) Daj większe rendery, i ustaw kamerę tak, żeby było więcej widać. Ale ogólnie fajnie... I zmień temat, tak jak mówi Klicek. Takie zą Zasady. :) (wyedytuj pierwszy post, aby zmienic temat) pozdr, Imaginner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 Na takiej gra czasami James Hetfiled:) A co do gitarki to jeszcze sporo do poprawy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muhaho Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 Taa, ;] moj ulubiony model ktorego zreszta jestem szczesliwym posiadaczem ;] trche bugow widze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 Muhaho -> zapodaj refki dla ułatwienia procesu tworzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 kurka, za male te updaty, nic nie widze...ale gitara ciekawa, choc wymaga sporo pracy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghoroowan Napisano 7 Wrzesień 2004 Share Napisano 7 Wrzesień 2004 Wiem, wiem obrazki są za małe, jeszcze dzisiaj dam nowe zrzuty. Co do tych bugow to byłbym wdzięczny za wytknięcie mi ich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Wrzesień 2004 Share Napisano 7 Wrzesień 2004 Przy połączeniu gryfu z pudłem coś niedobrego dzieje się z siatką, wrzuć cosik większego i jeszcze siateczkę to będzie można powiedzieć coś więcej. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 7 Wrzesień 2004 Share Napisano 7 Wrzesień 2004 Deck to jeden wielki Bug ... przy górnym przednim ramieniu masz taki wielki wystający polygon ... tak dalej byc nei moze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghoroowan Napisano 7 Wrzesień 2004 Share Napisano 7 Wrzesień 2004 Jak obiecałem zamieszczam następną kolej zrzutów mej gitarki. Niestety wiele się nie zmieniło dokończyłem tylko mostek oraz prowizorycznie dodałem jedną strunę. Wiem, gitara z jedną struną wygląda trochę głupio ale obiecuję, że to i wiele innych rzeczy zmieni się do soboty. Tymczasem piszcie jakie błędy widzicie i co Wam się podoba, a co nie. P.S Niestety nie zdążyłem się zająć poprawą bugow przy pudle ale do soboty będzie to zrobione, wiec nie martw się Marcin. Ale dzięki za trafną uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 7 Wrzesień 2004 Share Napisano 7 Wrzesień 2004 To ma być w zamyśle Gibson Explorer ? pracuj,powodzenia. na pewno tu jeszcze zajrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Wrzesień 2004 Share Napisano 7 Wrzesień 2004 bledy bledy i jeszcze raz bledy...aha i jeszcze troche miejscami krzywo jest ale pracuj pracuj:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghoroowan Napisano 8 Wrzesień 2004 Share Napisano 8 Wrzesień 2004 To ma być w zamyśle Gibson Explorer ? pracuj,powodzenia. na pewno tu jeszcze zajrzę. Po części tak. W rzeczywistości to ma byś Exp. ESP, ale jaki model wyjdzie to zobaczymy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghoroowan Napisano 2 Listopad 2004 Share Napisano 2 Listopad 2004 Witam wszystkich !......... ponownie Po dość długiej przerwie, spowodowanej szpitalem, powracam do dalszej pracy nad moim projektem. Dokończyłem już modelować główkę. Poprawiłem równierz korpus, już nie powinno być błędów. Myślę, że poziom modelowania jest już zakończony, teraz zabieram się za texturki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Listopad 2004 Share Napisano 2 Listopad 2004 no no calkiem niezle , kiedys gdzies sie natknolem na timelaps w modelowaniu gitarki jak znajde linka do videotutka to podrzuce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 ładna gitarka ale za ostre ma krawędzie na pudle, gryfie i główce Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghoroowan Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 KLICEK każde stuff mile widziany :) Dziś następna odsłona: pierwsza próba texturowania ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Ghoroowan specjalnie dla ciebie : http://www.gorzow.mm.pl/~klicek/classical_guitar.rar prawy przycisk + zapisz jako Enjoy ;) ps. po obejzeniu tego zastanowisz sie czy nie warto sie przesiasc sie na xsi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 no no klicek super viedotutek nam tu zapodales mnie sie podobal bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghoroowan Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Dziś texturka gryfu, a raczej jego części. I jak podoba się Wam? Zastanawiam się jak otexturować korpus, przydałoby się coś takiego jak czarny lakier samochodowy, tylko nie wiem jak to zrobić. Gdyby ktoś udzielił mi porad, lekcji to byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 5 Listopad 2004 Share Napisano 5 Listopad 2004 coś nie bardzo widać tą teksturę na gryfie, cały czarny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 5 Listopad 2004 Share Napisano 5 Listopad 2004 Zbliżenie się przez ż pisze... No, i nie widać w ogóle tej teksturki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi