tr000tyl Napisano 12 Grudzień 2013 Napisano 12 Grudzień 2013 (edytowane) Witam. Oto moje najnowsze wypociny. Zastanawiam się co można by było poprawić aby wieże wyglądały bardziej naturalnie. Jeśli chodzi o brud i zacieki - odpada, ponieważ klient tego nie zaakceptuje. pozdrawiam Edytowane 13 Grudzień 2013 przez tr000tyl
stormwind Napisano 13 Grudzień 2013 Napisano 13 Grudzień 2013 Świetne wizki. Chyba za długo już na nie patrzysz bo nie ma co dodawać. Ewentualnie delikatny cień chmur na budynkach. Powiedz coś o oświetleniu.
Gość lusja Napisano 13 Grudzień 2013 Napisano 13 Grudzień 2013 Pytanie nooba - w czym robisz takie drzewa? Postprodukcja (np. PS), multiscatter, highpoly, czy jeszcze coś innego? Zgadzam się z przedmówcą, wizki już dopieszczone:)
tr000tyl Napisano 13 Grudzień 2013 Autor Napisano 13 Grudzień 2013 Oświetlenie nic nadzwyczajnego - zwykłe HDRI. Co do drzew - niektóre renderowane, niektóre są bitmapami. Wszystko razem złożone do kupy i wyretuszowane w PS.
Jakub Wydro Napisano 13 Grudzień 2013 Napisano 13 Grudzień 2013 Tak jak przedmówcy mówili, nie ma co tutaj już dopieszczać ;) jest świetnie. Jedynie mógł byś się pobawić z cieniami chmur na budynkach, oczywiscie cienie mogą być jedynie na budynkach na dalszych planach a nie na wszystkich. Gratulacje. Ile Ci zeszło czasu przy robieniu tych wizek - wraz z renderowaniem ?
skalpel3d Napisano 13 Grudzień 2013 Napisano 13 Grudzień 2013 Bardzo ładnie może z wyjątkiem drugiej wersji pierwszego ujęcia przesadzone z tą żółcią w post pro pierwsze fantastyczne, co do drugiego to dałeś brud na rancie przydachowym szkoda ze tego brudu niema na budynku :) ale to taki mały niedosyt prace świetne :)
kowalskikamil Napisano 17 Grudzień 2013 Napisano 17 Grudzień 2013 Wg mnie wszystko fajnie, wizualizacje dopracowane, ale tak trochę skupiając się na architekturze, szkoda że inwestorzy wciąż nie wyszli jeszcze z PRL-owskich założeń budowania mieszkaniówki. Mówię o tym ponieważ skojarzyło mi się to odrazu z pewnym fragmentem Łodzi, bardzo podobnym http://www.parki.org.pl/Userfiles/A/parki-miejskie/5-4a-634075783775031731-1.jpg
tr000tyl Napisano 18 Grudzień 2013 Autor Napisano 18 Grudzień 2013 Jakub Wydro - co do czasu ciężko powiedzieć bo nie liczyłem. Ale sporo :) Kilka dni - nie licząc wykonania modelu oczywiście. Trzeba było dogadać ustawienie kamery i nasłonecznienia z klientem, potem dodanie szczegółów, rendering (nie mały bo 6500piks) i retusz.
PurePixel Napisano 15 Luty 2014 Napisano 15 Luty 2014 Ale zacieki pod obróbką blacharską na ostatnim kadrze. Tak to jest jak się źle zaprojektuje ściankę attykową:) Bardzo ładne wizualizacje.
Rekomendowane odpowiedzi