Napisano 12 Grudzień 201311 l Witam. Oto moje najnowsze wypociny. Zastanawiam się co można by było poprawić aby wieże wyglądały bardziej naturalnie. Jeśli chodzi o brud i zacieki - odpada, ponieważ klient tego nie zaakceptuje. pozdrawiam Edytowane 13 Grudzień 201311 l przez tr000tyl
Napisano 13 Grudzień 201311 l Świetne wizki. Chyba za długo już na nie patrzysz bo nie ma co dodawać. Ewentualnie delikatny cień chmur na budynkach. Powiedz coś o oświetleniu.
Napisano 13 Grudzień 201311 l Pytanie nooba - w czym robisz takie drzewa? Postprodukcja (np. PS), multiscatter, highpoly, czy jeszcze coś innego? Zgadzam się z przedmówcą, wizki już dopieszczone:)
Napisano 13 Grudzień 201311 l Autor Oświetlenie nic nadzwyczajnego - zwykłe HDRI. Co do drzew - niektóre renderowane, niektóre są bitmapami. Wszystko razem złożone do kupy i wyretuszowane w PS.
Napisano 13 Grudzień 201311 l Tak jak przedmówcy mówili, nie ma co tutaj już dopieszczać ;) jest świetnie. Jedynie mógł byś się pobawić z cieniami chmur na budynkach, oczywiscie cienie mogą być jedynie na budynkach na dalszych planach a nie na wszystkich. Gratulacje. Ile Ci zeszło czasu przy robieniu tych wizek - wraz z renderowaniem ?
Napisano 13 Grudzień 201311 l Bardzo ładnie może z wyjątkiem drugiej wersji pierwszego ujęcia przesadzone z tą żółcią w post pro pierwsze fantastyczne, co do drugiego to dałeś brud na rancie przydachowym szkoda ze tego brudu niema na budynku :) ale to taki mały niedosyt prace świetne :)
Napisano 17 Grudzień 201311 l Wg mnie wszystko fajnie, wizualizacje dopracowane, ale tak trochę skupiając się na architekturze, szkoda że inwestorzy wciąż nie wyszli jeszcze z PRL-owskich założeń budowania mieszkaniówki. Mówię o tym ponieważ skojarzyło mi się to odrazu z pewnym fragmentem Łodzi, bardzo podobnym http://www.parki.org.pl/Userfiles/A/parki-miejskie/5-4a-634075783775031731-1.jpg
Napisano 18 Grudzień 201311 l Autor Jakub Wydro - co do czasu ciężko powiedzieć bo nie liczyłem. Ale sporo :) Kilka dni - nie licząc wykonania modelu oczywiście. Trzeba było dogadać ustawienie kamery i nasłonecznienia z klientem, potem dodanie szczegółów, rendering (nie mały bo 6500piks) i retusz.
Napisano 15 Luty 201411 l Ale zacieki pod obróbką blacharską na ostatnim kadrze. Tak to jest jak się źle zaprojektuje ściankę attykową:) Bardzo ładne wizualizacje.