Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Oto moje najnowsze wypociny.

Zastanawiam się co można by było poprawić aby wieże wyglądały bardziej naturalnie.

Jeśli chodzi o brud i zacieki - odpada, ponieważ klient tego nie zaakceptuje.

pozdrawiam

11349963414_f3eef28435_h.jpg

11350039763_1e65a82c2a_h.jpg

11342553804_fbceab449c_o.jpg

Edytowane przez tr000tyl

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Świetne wizki.

Chyba za długo już na nie patrzysz bo nie ma co dodawać.

Ewentualnie delikatny cień chmur na budynkach.

Powiedz coś o oświetleniu.

Napisano

Pytanie nooba - w czym robisz takie drzewa? Postprodukcja (np. PS), multiscatter, highpoly, czy jeszcze coś innego? Zgadzam się z przedmówcą, wizki już dopieszczone:)

Napisano
  • Autor

Oświetlenie nic nadzwyczajnego - zwykłe HDRI.

Co do drzew - niektóre renderowane, niektóre są bitmapami. Wszystko razem złożone do kupy i wyretuszowane w PS.

Napisano

Tak jak przedmówcy mówili, nie ma co tutaj już dopieszczać ;) jest świetnie. Jedynie mógł byś się pobawić z cieniami chmur na budynkach, oczywiscie cienie mogą być jedynie na budynkach na dalszych planach a nie na wszystkich. Gratulacje. Ile Ci zeszło czasu przy robieniu tych wizek - wraz z renderowaniem ?

Napisano

Bardzo ładnie może z wyjątkiem drugiej wersji pierwszego ujęcia przesadzone z tą żółcią w post pro pierwsze fantastyczne, co do drugiego to dałeś brud na rancie przydachowym szkoda ze tego brudu niema na budynku :) ale to taki mały niedosyt prace świetne :)

Napisano

Wg mnie wszystko fajnie, wizualizacje dopracowane, ale tak trochę skupiając się na architekturze, szkoda że inwestorzy wciąż nie wyszli jeszcze z PRL-owskich założeń budowania mieszkaniówki. Mówię o tym ponieważ skojarzyło mi się to odrazu z pewnym fragmentem Łodzi, bardzo podobnym

http://www.parki.org.pl/Userfiles/A/parki-miejskie/5-4a-634075783775031731-1.jpg

Napisano
  • Autor

Jakub Wydro - co do czasu ciężko powiedzieć bo nie liczyłem. Ale sporo :) Kilka dni - nie licząc wykonania modelu oczywiście. Trzeba było dogadać ustawienie kamery i nasłonecznienia z klientem, potem dodanie szczegółów, rendering (nie mały bo 6500piks) i retusz.

Napisano

Ale zacieki pod obróbką blacharską na ostatnim kadrze. Tak to jest jak się źle zaprojektuje ściankę attykową:) Bardzo ładne wizualizacje.