Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Postanowiłem ponownie założyć swoją teczkę, bo stara była dość długo nieużywana i zdaję się, że wylądowała gdzieś w archiwum.

Nie będę już jej odkopywał. Czas zacząć od zera i brać się do roboty. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie to słomiany zapał :)

Na początek trochę speedów, które w ostatnim czasie staram się robić dość często, na razie głownie skupiając się na kolorach, bo z tym mam największy problem (no może na równi z anatomią :P).

speed_pack_001.jpg

speed_pack_002.jpg

speed_pack_003.jpg

speed_pack_004.jpg

Edytowane przez Zuczus

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

swietna robota, dawaj więcej... jak dla mnie z kolorem nie jest u Ciebie az tak źle... a wręcz całkiem nieźle :P

Napisano
  • Autor

Dzięki emenems, cieszę się, że nie widać dużych braków :)

Ale spokojnie, wszystko wyjdzie jak zacznę wrzucać prace z głowy, bez cwaniakowania z referkami.

I tak, żeby pustego posta nie pisać jeszcze jeden pack speedów.

speed_pack_005.jpg

Napisano

Bardzo fajne studia. Ciekawe kształty i podoba mi się twoja ekonomia pociągnięć pędzla :)

Dwie małe podpowiedzi (nie wiem, czy są dobre, to moja obserwacja - sam sprawdź :p) - unikaj linii (takich, jak zrobiłeś choćby na wodzie w pracach z łodziami) bo one spłaszczają. W największej pracy z ostatniej wrzuty detale na wodzie zrobiłeś inaczej i wyglądają znacznie] lepiej. Staraj się też nie zostawiać ewidentnych, "brzydkich" pociągnięć widocznych na pracy, tych krótkich i szarpanych (jak np. na kolorowej twarzy) - zblendowanie ich będzie wyglądać znacznie lepiej.

Czekam na więcej!

Napisano
  • Autor

voxmortem dzięki!

DraxMustHurt dzięki za wskazówki, na pewno wezmę sobie do serca :)

Tym razem coś bez referek. Trochę poszukiwań do prywatnego projektu, który zacząłem już jakiś czas temu ze znajomym. Nie będę na razie o nim pisał, ponieważ jeszcze za wcześnie i wszystko się może zmienić :)

W skrócie to astronauta, potwory i zmutowane rośliny.

otoczenie_concept_008.jpg

otoczenie_concept_009.jpg

otoczenie_concept_010.jpg

otoczenie_concept_013.jpg

potwory_concept_003.jpg

potwory_concept_009.jpg

potwory_concept_010.jpg

potwory_concept_017.jpg

Hero_suit_concept_002.jpg

Hero_suit_concept_003.jpg

otoczenie_concept_022.jpg

otoczenie_concept_023.jpg

otoczenie_concept_025c.jpg

Napisano

Podoba mi się jak te potwory balansują na granicy pomiędzy królestwem zwierząt a roślin. Widać, że to efekt poszukiwań, bo kształty zdają mi się funkcjonalne i wiarygodne, a o to chyba chodzi w dobrym designie. Zastanawia mnie tylko decyzja o rysowaniu ich w zieleni - wiadomo, rośliny, ale po robić to monochromatycznie?

Jeśli już jesteśmy przy kolorze, to sądzę, że traktujesz go zbyt lokalnie, jakbyś do opisywania formy używał tylko paska z jasnością. Szczególnie jest to widoczne w portrecie kolesia i w studium czaszki, ale w niektórych enviro też. Mi pomogło myślenie o zabarwieniu światła odbitego. Dobrze robi namalowanie czegoś co jest oświetlone z dwóch stron dwoma różnymi kolorami (np. światło dzienne i czerwona latarka).

Trzymam kciuki za ten tajemniczy projekt!