Mruk Napisano 3 Kwiecień 2014 Napisano 3 Kwiecień 2014 Fajnie wyszły te postacie. Podoba mi się dobór kolorów. Następnym razem możesz trochę poeksperymentować z krawędziami - miękkimi i rozmytymi. Poza tym zróżnicować trochę pędzle (nawet sam rozmiar) albo sposób malowania zależnie od materiału. Ale i tak przyjemnie się ogląda. Powodzenia w głosowaniu!
Mariusz Panek Napisano 3 Kwiecień 2014 Autor Napisano 3 Kwiecień 2014 (edytowane) Dzięki Mruk! A z dziś portrety znajomych: Edytowane 19 Luty 2016 przez Mariusz Panek
Mariusz Panek Napisano 17 Luty 2016 Autor Napisano 17 Luty 2016 Hej! No długo mnie nie było. Trochę wcześniejszych linków padło, trochę dodałem ponownie żeby pustki nie było. Ogólnie nie miałem czasu na digital ponieważ kończyłem studia i dyplom zajął trochę czasu... a po drugie zderzyłem się z rzeczywistością i trzeba było się jakoś utrzymać :) Teraz od nowa zacząłem używać tabletu, bo jednak jest to coś co chcę robić i może jakimś cudem kiedyś zarobię z tego parę groszy. Tak więc wrzucam parę nowych rzeczy i powiem szczerze, że bardzo zależy mi na krytyce. Chętnie posłucham wszystkiego co macie do powiedzenia :)
Lucyfer Napisano 18 Luty 2016 Napisano 18 Luty 2016 A szukałeś wgl pracy xD? bo rysunki masz naprawdę dobre więc nie kumam czemu jeszcze nie pracujesz w tym zawodzie :P
Mariusz Panek Napisano 19 Luty 2016 Autor Napisano 19 Luty 2016 A no szukałem... więc chyba nie są na tyle dobre :P Dlatego mówcie co poprawić
Lucyfer Napisano 19 Luty 2016 Napisano 19 Luty 2016 Może popróbuj nowych styli,technik coś z bajkowych albo pod jakaś firmę która cię interesuje Stary nie pieprz głupot są dobre, masz podstawy wiesz co i jak więc może tu o styl chodzi :P
Mariusz Panek Napisano 22 Luty 2016 Autor Napisano 22 Luty 2016 Dzięki! No chyba muszę pokombinować. A tymczasem nowy:
imprecis Napisano 23 Luty 2016 Napisano 23 Luty 2016 Mi się niesamowicie podobają twoje prace i styl. Co do braku pracy to wydaje mi się, że zbyt "artystyczne" to może być dla niektórych. Może więcej komercyjnie odpicowanych, realistycznych pracek, takich bardziej standardowych przydałoby się w teczce. Twoje prace mają mało realistyczny rendering i o ile mnie to zachwyca to pracodawca może szukać czegoś bardziej standardowego.
Sayja Napisano 23 Luty 2016 Napisano 23 Luty 2016 Fajne jest tuaj duże przywiązanie do strojów i detalu. Brakuje może trochę wyraźniejszych sylwetek, podziału na plany - twoje postaci często mają zamazany kontur lub zlewają się z tłem. O ile ilustracyjnie to przejdzie o ile tylko "czuć klimat" o tyle w concept arcie ważniejsza dużo jest czytelność. Pozdrowienia iii dajesz dajesz ;)
Mikurat Napisano 29 Luty 2016 Napisano 29 Luty 2016 O stary dwa pierwsze rysunki są świetne. Genialna energia, na twoim miejscu wróciłbym do tamtej konwencji, jeśli nawet nie tradycyjny rysunek, to na tablecie.
Mariusz Panek Napisano 11 Marzec 2016 Autor Napisano 11 Marzec 2016 (edytowane) imprecis Dzięki wielkie i chyba faktycznie muszę je trochę zróżnicować. Mikurat Miło słyszeć :) No również mam do tych dwóch spory sentyment, zawsze uwielbiałem węgiel. Sayja Dzięki za porady! Fajnie usłyszeć krytykę :) Postaram się popracować nad wszystkim o czym wspomniałeś. Co do rozmytych konturów, to po prosu mi się spodobało i zacząłem przeginać hehe A tutaj świeżynka. Trochę nad nią przysiedziałem zagłębiając się w detal. Jestem ciekaw Waszych opinii :) Edytowane 11 Marzec 2016 przez Mariusz Panek
mysz Napisano 16 Marzec 2016 Napisano 16 Marzec 2016 praktycznie wszedzie gdzie patrzylem masz miekkie cienie i rozproszone, blade swiatlo i to jest imo teraz twoj najwiekszy problem. rujnuje ci to kompozycje, oko sie przeslizguje po tych obrazkach jak po sledziu.. (wait what?) nie roznicujesz tez roznych materialow i powierzchni, czesto skora wyglada i bierze swiatlo tak samo jak np tkaniny. a wogle to pare razy zauwazylem ze wogle jakbys ta skore na koniec robil i total ci sie juz nie chcialo ogolnie to troche przejrzalem teczke i jak dla mnie im bardziej malarsko lecisz tym lepiej ci idzie. niebo ziemia te luzniejsze malarskie prace, a te wylizane bardziej czy niedajbosze fotobashingi ;D (chociaz kilka tez mi podeszlo) duzo rysuj i duzo ogladaj i zrzynaj z kozakow i bedzie dobrze ;D pozdrvweczki o/
Rekomendowane odpowiedzi