Napisano 3 Kwiecień 201411 l Fajnie wyszły te postacie. Podoba mi się dobór kolorów. Następnym razem możesz trochę poeksperymentować z krawędziami - miękkimi i rozmytymi. Poza tym zróżnicować trochę pędzle (nawet sam rozmiar) albo sposób malowania zależnie od materiału. Ale i tak przyjemnie się ogląda. Powodzenia w głosowaniu!
Napisano 3 Kwiecień 201411 l Autor Dzięki Mruk! A z dziś portrety znajomych: Edytowane 19 Luty 20169 l przez Mariusz Panek
Napisano 17 Luty 20169 l Autor Hej! No długo mnie nie było. Trochę wcześniejszych linków padło, trochę dodałem ponownie żeby pustki nie było. Ogólnie nie miałem czasu na digital ponieważ kończyłem studia i dyplom zajął trochę czasu... a po drugie zderzyłem się z rzeczywistością i trzeba było się jakoś utrzymać :) Teraz od nowa zacząłem używać tabletu, bo jednak jest to coś co chcę robić i może jakimś cudem kiedyś zarobię z tego parę groszy. Tak więc wrzucam parę nowych rzeczy i powiem szczerze, że bardzo zależy mi na krytyce. Chętnie posłucham wszystkiego co macie do powiedzenia :)
Napisano 18 Luty 20169 l A szukałeś wgl pracy xD? bo rysunki masz naprawdę dobre więc nie kumam czemu jeszcze nie pracujesz w tym zawodzie :P
Napisano 19 Luty 20169 l Autor A no szukałem... więc chyba nie są na tyle dobre :P Dlatego mówcie co poprawić
Napisano 19 Luty 20169 l Może popróbuj nowych styli,technik coś z bajkowych albo pod jakaś firmę która cię interesuje Stary nie pieprz głupot są dobre, masz podstawy wiesz co i jak więc może tu o styl chodzi :P
Napisano 23 Luty 20169 l Mi się niesamowicie podobają twoje prace i styl. Co do braku pracy to wydaje mi się, że zbyt "artystyczne" to może być dla niektórych. Może więcej komercyjnie odpicowanych, realistycznych pracek, takich bardziej standardowych przydałoby się w teczce. Twoje prace mają mało realistyczny rendering i o ile mnie to zachwyca to pracodawca może szukać czegoś bardziej standardowego.
Napisano 23 Luty 20169 l Fajne jest tuaj duże przywiązanie do strojów i detalu. Brakuje może trochę wyraźniejszych sylwetek, podziału na plany - twoje postaci często mają zamazany kontur lub zlewają się z tłem. O ile ilustracyjnie to przejdzie o ile tylko "czuć klimat" o tyle w concept arcie ważniejsza dużo jest czytelność. Pozdrowienia iii dajesz dajesz ;)
Napisano 29 Luty 20169 l O stary dwa pierwsze rysunki są świetne. Genialna energia, na twoim miejscu wróciłbym do tamtej konwencji, jeśli nawet nie tradycyjny rysunek, to na tablecie.
Napisano 11 Marzec 20169 l Autor imprecis Dzięki wielkie i chyba faktycznie muszę je trochę zróżnicować. Mikurat Miło słyszeć :) No również mam do tych dwóch spory sentyment, zawsze uwielbiałem węgiel. Sayja Dzięki za porady! Fajnie usłyszeć krytykę :) Postaram się popracować nad wszystkim o czym wspomniałeś. Co do rozmytych konturów, to po prosu mi się spodobało i zacząłem przeginać hehe A tutaj świeżynka. Trochę nad nią przysiedziałem zagłębiając się w detal. Jestem ciekaw Waszych opinii :) Edytowane 11 Marzec 20169 l przez Mariusz Panek
Napisano 16 Marzec 20169 l praktycznie wszedzie gdzie patrzylem masz miekkie cienie i rozproszone, blade swiatlo i to jest imo teraz twoj najwiekszy problem. rujnuje ci to kompozycje, oko sie przeslizguje po tych obrazkach jak po sledziu.. (wait what?) nie roznicujesz tez roznych materialow i powierzchni, czesto skora wyglada i bierze swiatlo tak samo jak np tkaniny. a wogle to pare razy zauwazylem ze wogle jakbys ta skore na koniec robil i total ci sie juz nie chcialo ogolnie to troche przejrzalem teczke i jak dla mnie im bardziej malarsko lecisz tym lepiej ci idzie. niebo ziemia te luzniejsze malarskie prace, a te wylizane bardziej czy niedajbosze fotobashingi ;D (chociaz kilka tez mi podeszlo) duzo rysuj i duzo ogladaj i zrzynaj z kozakow i bedzie dobrze ;D pozdrvweczki o/