Napisano 26 Styczeń 201411 l Cześć Wszystkim, tematem mojej pracy będzie skrzyżowanie inteligentnego, małego Belga z wąsikiem z opowiadań Agaty Christie ze światem drapaczy chmur i latających samochodów. Detektyw Poirot w futurystycznym wydaniu. Pomysł postrzegam jako dwu planową kompozycję. Gdzie na pierwszym planie widzimy głównego bohatera przymierzającego swoją „wyjściową, sugestywnie uśmiechając się twarz”. Drugi plan to właśnie miasto. final:) - - - Połączono posty - - - a poniżej wersja w pełnym rozmiarze: www.lukaszartemski.pl/test/lukaa_final_big.zip Edytowane 28 Luty 201411 l przez lukaa
Napisano 26 Styczeń 201411 l Witaj w bitwie. Fajny pomysł i życzę powodzenia. :) Zmieniłem również temat wątku na adekwatny do pozostałych w Bitwie.
Napisano 30 Styczeń 201411 l Autor Witam Wszystkich, dodaje pierwszy etap pracy, mokap. Nie wygląda może zbyt imponująco ale jestem dobrej myśli. Od wczoraj uczę się rzeźbienia w C4D. Pozdrawiam serdecznie,
Napisano 4 Luty 201411 l Autor Witam Wszystkich, mały apdejt do pracy. Zmieniłem lekko pomysł. Postać będzie jednak stała i będzie miała już założoną maskę. Dziś będę modelował korpus. Jutro zaczynam pracę nad miastem. Pozdrawiam serdecznie.
Napisano 9 Luty 201411 l Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią.
Napisano 10 Luty 201411 l Tak wygląda Twoja nauka rzeźbienia w Cinemie? Super, jestem pod wrażeniem! Widzę, że koncept ewoluuje, chyba już nie będzie motywu "przymierzania swojej twarzy"?
Napisano 10 Luty 201411 l Autor Dzięki. Faktycznie, ze zdejmowanej twarzy rezygnuje na rzecz fajnie zrobionego miasta. Zobaczymy jak mi pójdzie. Ten konkurs traktuje jako odskocznie i czas na nauczenia się modelowania i rzeźbienia. Jak zobaczyłem co można zrobić w Zbrash to wymiękłem. Cuda na kiju:) Dobrym przykładem tego, w tym konkursie są modele Pana Strzyga.
Napisano 10 Luty 201411 l hoho, dzięki, ale ja rzadki jestem jeśli chodzi o Zbru :P Za pare miesięcy może osiągnę poziom wart uwagi :)
Napisano 11 Luty 201411 l Autor He he, nie ma jak wrodzona tudzież fałszywa skromność:). Pozwoliłem sobie przejrzeć Twojego facebooka a tam niektóre pracki mówią co innego. Zwłaszcza plakaty czy animacja „Drum To The Core”. Dużo szczegółów i drobnych smaczków. Naprawdę poziom, czapka z głowy.
Napisano 11 Luty 201411 l ciekawi mnie model garnituru, jakbys wrzucil jakies fotki mesha bylbym wdzieczny :)
Napisano 12 Luty 201411 l Autor Cześć, marynarka była modelowana tradycyjnie. Potem już rzeźbiona na zerowym zgęszczeniu poligonów po to by wstępnie ją poprawić. Trzeci obrazek to zagęszczenie do poziomu 1 i korekty. Ostatni to zgęszczenie na poziom 4-5 gdzie można robić zmarszczki. Fajnym fieczerem jest to, że można wszystkie zmiany kształtów robić na warstwach i dowolnie je mixować.
Napisano 25 Luty 201411 l no cóż, co update to ładny progres, fajnie to wygląda coś bym zrobił z tymi ścianami po bokach, ściąłbym te boki może po prostu, ścinając do 1/3 tego drewnianego okręgu ponadto tło trochę zaczyna odwracać uwagę od detektywa, może by go doświetlić lub coś?
Napisano 28 Luty 201411 l Autor final:) - - - Połączono posty - - - a poniżej wersja w pełnym rozmiarze: http://www.lukaszartemski.pl/test/lukaa_final_big.zip
Napisano 28 Luty 201411 l Autor Hej DrRambo , pozwoliłem skorzystać sobie z Twojej rady i skruciłem kadr:)
Napisano 3 Marzec 201411 l Autor Dzięki, zastanawiałem się jeszcze żeby zamiast wybitej szyby była niewybita, przestrzelona z dziurą po kuli.