Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam otóż posiadam taki problem. Zainstalowałem sobie Vraya 2. Wszystko fajnie zadowolony, ale gdy przykładowo wchodzę w Render Setup nie posiadam żadnej zakładki z tym związanej. To samo gdy dodam światło w projekcie to wszystko po renderingu jest ciemne (czarność :P) Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane, ale proszę o pomoc. Dodam posiadam 3Ds 2013 x64. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Sprawdź w zakładce V-ray -> Authorization -> Edit/set license server information.

W primary license server -> license server wpisz IP twojego komputera (jeżeli do niego masz podpięty klucz). Connection port 30304.

Napisano
  • Autor

Tylko gdzie tą zakładkę mogę znaleźć? Nigdzie takowej nie posiadam.

Napisano

A zmieniłeś w render setup -> zakładka common -> assign renderer -> production na V-ray? bo jeżeli nie to nie znajdziesz tego renderera :-)

Napisano
  • Autor

Juz jakos sobie poradziłem. Poszperałem coś pozmieniałem i działa. Mam jedno pytanko, przez to wszystko coś musiałem zrobić i wyłaczyłem możliwość przesuwania oraz obracana za pomocą ZYX, chodzi o to że nie mogę chwycić pojedynczo tylko od razu chwyta całość. Np. nie mogę zmniejszyć w szerokości ponieważ zmniejsza mi się każda proporcja wtedy. Dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Napisano

Nie bardzo wiem o co chodzi ale ty chyba też nie wiesz dlatego obejżyj sobie pare tutoriali z obsługi 3d maxa i podstawowych funkcji

Napisano
  • Autor

Otóż nie wiem po prostu jak to nazwać. Chodzi tutaj o to, że gdy wybiorę Select and Move czy jakos tak, to nie mam tych strzałek to poruszania po poszczególnych płaszczyznach(XYZ), tylko chwyta mi od razu wszystkie 3 (nie wiem jak to nazwać). Dodam screen-a i jakiś link z neta o to, o co dokładnie chodzi.

Link (te kolorowe strzałki) http://indigobilisim.com/kurumsal/wp-content/uploads/2013/07/ScreenHunter_04-Apr_-07-15_35.jpg

Napisano
  • Autor

Temat do zamknięcia. Solution: Customize -> Preferences -> Gizmos -> Transform Gizmos i zaznaczyć On. Dzięki za pomoc i pozdrawiam.