Tomixon Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 (edytowane) Witam wszystkich . Potrzebuje waszej pomocy poniewaz zrobilem postac tak zwanego minionka . Tylko trzeba go wykonczyc w ZBrush u bo z tego co wiem to w nim sie rzezby i uklada ,,pozycje postaci ,, Jak by ktos byl chetny i mial chwile wolnego czasu czekam na priv . Podesle plik .max Obecnie wyglada tak A chciałbym cos takiego :) Albo dacie wskazowki jak takie cos w maxie zrobic .. czekam na ocene :) Edytowane 1 Luty 2014 przez Tomixon
Kramon Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 musisz zrobić rig/kości. Ważna w takim wypadku jest siatka a dokładniej jej topologia i to jak przebiegają loopy. w zbrushu jest to program do rzeźbienia w związku z tym de facto można tam zrobić takie pozy na szybko natomiast z tego co wiem animacji nie..
Tomixon Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 No wlasnie nie mam jeszcze tak max a w paluszku zeby takie rzeczy robic . wiec wolałbym bym to w zbrushu dokonczyc bo chce tylko ujecie sceny zrobic a nie animacje :)
Kramon Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 (edytowane) to poszukaj coś do zbrusha na temat poseing in zbrush czy coś nooo zbrush ma świetne tuty! w dodatku ostatnio był update classrooma Edytowane 31 Styczeń 2014 przez Kramon
Pawelkos Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Poszukaj sobie jakiegos tutka o rigowaniu w maxie, jest tego masa. Mowisz ze jeszcze nie masz maxa w paluszku, zeby takie rzeczy robic. Przerob tutorial to chociaz nauczysz sie kolejnej rzeczy ktora bedziesz umial juz zrobic
Borgir Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Przy tym co masz NIGDY nie będziesz miał tego co jest na ref-ce .. sorrki ale te modele "minionków" są słabe
Kramon Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 to zrob lepsze :) Ehhh to już nie mamy o czym rozmawiać dziękujemy panu.
Tomixon Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 Panowie no ale co to jest za pomoc ,, ale to jest slabe ,, ..
DuzeZ Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Panowie no ale co to jest za pomoc ,, ale to jest slabe ,, .. Hmmm..przecież powiedzieli jak można to zrobić, jeżeli potrzebujesz do ilustracji 2D zwykłych bez animowania itp (tak zrozumiałem) to wystarczy przerobić jakiegoś tutka zbrusha odnośnie posingu. Proszę jak na tacy: to zrob lepsze :) Nie dziw się, że tak reagują po tych słowach, bo złą energie ludziom przesyłasz w ten sposób ;) Chcesz być lepszy niż byłeś dzień wcześniej? to słuchaj, czytaj, pytaj i rób postępy - krytyka w tym momencie jest nieodłącznym elementem!
MariushO Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Bo sa slabe, widać to na obrazku, który pokazales w poscie 1. Za mało polygonow, żeby zrobić animacje podobna do tej co pokazales. Poczytaj o modelowaniu pod animacje, o rigowaniu i efektach końcowych rigowania przy słabej siatce. Twój model(nawet bez pokazanej topologii) wygląda na bardzo low poly i animując go na pewno nie uzyskasz efektu jakiego oczekujesz.
legomir Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Ogarnij to: http://www.cgmeetup.net/forums/files/file/4-minion-rig/ Darmowy rigg miniona poprzez obserwacje jak to działa, topologii itd. powinno Ci pójść lepiej z Twoim. aaa... model jest pod Maye.
MariushO Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Pokaż siatke Twojego modelu, to nam wyjasni wszystko i będziesz wiedział gdzie sa bledy. Jeśli chodzi o Zbrusha to możesz zrobić swietne pozy swojego modelu, ale tylko pozy. Jeśli chodzi Ci o zanimowanie swojego modelu, to raczej max i odpowiednie zrigowanie.
Tomixon Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 no właśnie moze mnie wszyscy zle zrozumieliście ja chce tylko taka pozycje , taki usmiech głownie , nie chce animacji robic to nie moj poziom jeszcze Wyglada to tak
MariushO Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Do uzyskania podobnego uśmiechu musis porawic topologe siatki wokół ust. Siatka powinna się rozkladac w kształcie owalnym. Nie mam w tej chwili czasu, na poprawianie Twojego modelu. Wiem tylko, ze z ta siatka, trudno będzie uzyskac to co chcialbys zrobić. Chyba, ze Zbrush z Dynamesh.
Borgir Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 No ale Dyna znowu trzeba by przenosić na Poly i do Max-a .. więc trochę bez sensu .. lepiej od razu dobrze zrobić siatkę
Tomixon Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 kurcze powiem tak kierowalem sie tym filmikem . tylko nie wiem jak za to sie zabrac w zbrushu .
MariushO Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Hmmm...no i tutaj wychodzi na jaw wpływ wszechobecnego internetu. Masa informacji i kulinarnie rzecz biorac "pustych kalorii". Help z Zbrusha twoim wybawieniem plus ZClasroom: http://pixologic.com/zclassroom/homeroom/. Na UTube, to się możesz nauczyć złych nawykow, ale do ich wychwycenia potrzebujesz podstaw.
thecrev Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Może maxowe FFD by coś pomogło ale i tak nie ma to jak dobry model i rig.
Tomixon Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 hmm no to widze ze praktyki z ZBrushem czekaja :) .. No nic dzieki panowie narazie tego nie skoncze szkoda bo robilem to dla dziewczyny bo sie zakochala w tych zoltych ,,tic tac,, ach xD ale jak ktos by chcial sie pobawic z nimi czekam na priv :)
MariushO Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Hehehe mogę Ci to zrobić ale nie gwarantuje, ze Twoja dziewczyna zostanie Twoja;) Masz pole do popisu, tylko trochę inicjatywy!
Tomixon Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 Hehe :D no mam nadzieje ze zostanie :p to podaj maila to ci podesle :) a ja sam tez co popróbuje
Rekomendowane odpowiedzi