DaviesGTR Napisano 1 Luty 2014 Napisano 1 Luty 2014 Cześć! Mam do was jedno pytanie, czy modele broni, np. karabinków itp. muszą być zrobione jako jedna bryła? Dokładniej chodzi mi o to, czy można poszczególne części wymodelować i tylko zlepić je attachem czy wszystkie vertexy w modelu muszą być połączone? Z góry dziękuje za odpowiedzi. :)
Gość Roject Napisano 1 Luty 2014 Napisano 1 Luty 2014 Oczwiście, że możesz wymodelować każdą część osobno, jeśli model będzie tylko w maxie to nie musisz nawet używać attacha. Bez problemów także będziesz mógł przenieść model do gry, w tym wypadku musisz "zlepić" attach'em. :)
Kramon Napisano 1 Luty 2014 Napisano 1 Luty 2014 nie lol? Broń często się dzieli na parę obiektów zależy od sytuacji... silnika itp
DuzeZ Napisano 1 Luty 2014 Napisano 1 Luty 2014 nie lol? Ja jak zaczynałem cokolwiek modelować miałem dokładnie ten sam problem, to nie jest logiczne dla początkującego. Zastanawiałem się nawet nad tym czy jak modelujesz samochód (oczywiście do użytku w grze) to potrzebne są szpary np. drzwi itp, wtedy jeszcze nie wiedziałem o czymś takim jak normalki. DaviesGTR - tak jak zostało powiedziane, nie musi to być jedna bryła ;)
turboultra Napisano 2 Luty 2014 Napisano 2 Luty 2014 ja dorzuce swoje trzy grosze ze karabinek to nie jest jeden blok stali (ani pistolet, ani żadna inna bron palna), i, ze mozesz laczyc obiekty ze soba w jedno poly (np. lufe i zalozmy kolbe) o ile zaden z poligonow 1 obiektu nie przecina sie anie nie naklada z sasiadem (moze to powodowac bledy).
ciacho191 Napisano 2 Luty 2014 Napisano 2 Luty 2014 gdzież błędy? jak są tak nałożone na siebie to są błędy a jak są pod kątem to nie, również można tak robić i nie tworzy to błędów, nawet jest zalecane przy modelowaniu low poly
2013 Napisano 2 Luty 2014 Napisano 2 Luty 2014 (edytowane) Firmowych tajemnic należy strzec! :) Edytowane 2 Luty 2014 przez 2013
turboultra Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 chodzilo mi o przecinanie sie dwoch obiektow w jednym poly obiekcie (czasem ludzie tak robia a potem render sie wywala - chyba ze to juz naprawili, bo kiedys pamietam tak sie dzialo)
ciacho191 Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 he, to chyba z kilka dekad temu :D nie mogłeś po prostu przez ten czas samemu tego sprawdzić? :>
turboultra Napisano 3 Marzec 2014 Napisano 3 Marzec 2014 dzieki, sprawdze :) (niemozliwe, kilka dekad temu na swiecie mnie nie bylo :) )
Rekomendowane odpowiedzi