Napisano 9 Wrzesień 200420 l wskakuje teraz, bo juz prawie mi przepadl pomysl, wiec musze zaklepac. Pomysl jest mniej wiecej taki- Stary samuraj, siedzi w zazen w cieniu drzewa, na kolanach katana, zaduma i smutek na twarzy, byc moze przygotowuje sie do sepuku... w tle widac sylwetki duchow samurai ktorych spotkal na swej drodze, oczekuja na niego w zaswiatach. Pompatyczno pretensjonalny klimat, ale tez troche mroczny.
Napisano 9 Wrzesień 200420 l Autor mam jakis problem z zalacznikami, wiec wrzucam link. pierwszy szkic, koncept samuraja, troszke z referencji. http://arek.bayka.com/konkurs/samuraj_koncept1.jpg
Napisano 9 Wrzesień 200420 l Takie zaszklone oczy Samuraja to mysle rzadkosc wiec to jego siedzenie nabiera wyrazu. Faktycznie jak refleksyjny wstep do sepuku. Tylko nadalbym twarzy wiecej jakiegos osobliwego charakteru .. o ile to w ogole mozliwe, bo dla nas oni wszyscy sa tacy sami :) do obrazka dodaj /img] wlasnie sprawdzilem, ze dziala. A zalaczniki sa max 80 kB
Napisano 9 Wrzesień 200420 l ciekawy pomysł i interesujący szkic. jeśli mogę coś zasugerować, to skierowałbym wzrok samuraja gdzieś w dal... a nie prosto na widza (do kamery :P)
Napisano 9 Wrzesień 200420 l Jeśli mógłbym coś wtrącić, zasugerować: Może by zmniejszyć twarz w kadrze, tak by lepiej i więcej było widać, co sie dzieje na drugim i trzecim planie. Ubogaciło i uzupełniło by to dobrą historię, którą zamieściłeś w pierwszym poście. Pozdr.
Napisano 9 Wrzesień 200420 l rincewind ...heh spokojnie to dopiero przymiarki ;) ... reszta pewnie sie pojawi nie wszystko na raz..jak sadze poz
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Autor Mm niestty cholernie malo czasu iec dlubie to powoli. taki koncept kolorystyczny na poczatek. pozdrawiam.
Napisano 26 Wrzesień 200420 l no fajnie troche ten zielony malo konsekwentny nie wiem za bardzo skad sie wzial i co on tam robi :) i ten czarny cholernie denerwujacy ... mam nadzieje ze jak przy kapturku bedzie przy progresie zanikal ;) natomiast bardzo fajna kompozycja, podoba mi sie
Napisano 26 Wrzesień 200420 l nom praca nabrala dynamiki, kadr mi sie podoba ;) dawaj dalej panie b poz
Napisano 19 Październik 200420 l szerszej rączki i kolanka może wyżej a ten miecz prosty być powinien myśle. broda ulegająca ruchowi powietrza jest zwiastunem fajnego klimatu ,liście, pochylone źdźbła trawy.ogólnie rzecz biorąc taki niepokój w powietrzu i kontemplacja dziadka
Napisano 21 Październik 200420 l widze, ze zaczyna nabierac charakteru i jesli spedzisz nad nim jeszcze z 4-5 godzin to bedzie naprawde super, bo jak ciebie znam to dziargnales to w godzinke :). pozdro arecki !
Napisano 25 Październik 200420 l alez ten ksiezyc daje ostre swiatlo ... jak reflektor; mimo to gra swiatlem troche niekonsekwentna; moim zdaniem bardziej rozproszone swiatlo lepiej by opisalo sylwetki; popsulo by to troche dynamike ale skompensowalbym to jakos efektami atmosferycznymi ... ruchem wiatru, rozwiewana mgla etc.
Napisano 2 Listopad 200420 l Wygląda coraz lepiej, ale poczekaj aż pokaże Ci co zrobilem przez te dwa tygodnie :] P.S. Kiedy będziesz miał net? P.S.2. Sorry za ortografię ]:{>
Napisano 18 Listopad 200420 l podoba mi się ta praca ma swój klimat, dlaczego nie ma nic więcej????????