Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam do wyeksponowania to piękne biurko ale ginie one na tym renderze i nie przyków uwagi, prosiłbym o jakieś podpowiedzi :)

3ds Max

V-ray

8650f38775ed0a5fc094dda644f17aec_1.jpg

Edytowane przez Blesik

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Widać, widać. A powiedz w jakim sensie chcesz je wyeksponować ? Ma to być do jakiejś gazetki sklepu meblowego, czy może po prostu ma się wyróżniać ?

Ja chyba bym zaczął, od zmiany obrazu i koloru zagłówka.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

to jest do katalogu firmy meblowe a kolor zagłówka to kolor firmowy, ma to być aranżacja ascetyczna z próbką mebli danego systemu gdzie wizytówką jest te właśnie biurko

Napisano

chyba szukałbym innego kadru, gdzie elementem dominującym będzie to biurko. Bo tutaj dominuje zagłówek szafa i obraz, przynajmniej wg mnie. Może zejdź z ustawienia frontalnego.

Napisano

cegły wyglądają jak tapeta

ładny beton, choć dałbym mu bumpa/diffusa

ładne drewno

ściana przy oknie wygląda słabo, sam diffuse?

za oknem przydałoby się jakieś tło

krzesło ma kiepskie materiały, a stół ogólnie jak to stół :D

Napisano

ja bym proponował zamaist rury to te kwadratowe jak w filmach ;) tylko tak maksymalnie do sufitu dociśnięte

Napisano

No widać ze ci się skill polepsza, trochę pustawo, ta rurę bym wywalił i dał wyciągi z zardzewiałego żelastwa, na betonie zrób kałuże, daj jakiś obrazek za okno

Napisano
  • Autor

tzn to ma być loft więc nie moge przesadzić z zabrudzeniami i zniszczonymi rzeczami

Napisano

Teraz wygląda tak jakby te krzesło lewitowało. Stół ma dziwny materiał również nie wygląda jakby stał tak samo jak belki dwie nie dają cienia z spodu gdzie to jest podstawą. Krzesło zbyt sztuczny materiał, lampy również mają dziwny materiał szary i tylko tyle ?

cg-prvknydxkitqsmakurtx.jpg

Nad kolorami byś też popracował :P Bo bladooooooo Pozdro !