Napisano 26 Luty 201411 l Tak sobię dłubię w wolnym czasie w odpoczynku od zleceń i wszystkiego. testy silnika i tekstur brak post pro. Troche słońce w sumie zasilne i specular ale to już poprawione napis też jakiś inny chyba albo w ogóle wywale tak prezentuje się body jeszcze sporo do zrobienia narazie blockout: screeny są z viewportu No i taki test render na szybko z silnikami zero post pro: Edytowane 4 Kwiecień 201410 l przez Azbesty
Napisano 8 Marzec 201411 l Autor Będzie inne body narazie wróciłem do modelowania detalu na silnikach.
Napisano 10 Marzec 201411 l dodaj czarne okopcenie na krawędziach blach no i jeszcze bym metal rozżarzył do czerwoności tak to super na pewno ziajże co dalej robisz :)
Napisano 13 Marzec 201410 l Autor Taki mały update bo małymi kroczkami bo mało czasu mam dużo pracy i studia... nowy element + tone maping dodany do kompozytora i odrobinkę AO aby wydobyć bryłę i dynamiki trochę dodać.
Napisano 13 Marzec 201410 l To to czarne pomiędzy rurami jest ekstra :) To po prostu model i dobry materiał (w sensie dobre teksturki diffuse, normal i spec) czy może to na czymś innym polega ? Pozdrawiam.
Napisano 13 Marzec 201410 l Autor Świecone jest jakaś darmową HDRką + słońce (nawet nie wiem czy się zgadza pozycja słońca z tą z HDRki.. ale na oko tak). Materiał jest dość prosty tekstury też nie są jakieś super wymyślne jeśli chodzi o carbon (czarne) to jest to tylko diffiuse + bump. Shader wygląda w ten sposób: ze spraw nad którymi warto się pochylić to UV mapka musi być dobrze przemyślana aby ukryć wszelakie seamy... przy patternie włokna węglowego to bardzo istotne.
Napisano 2 Kwiecień 201410 l Autor Jako tako rozpoczołem pracę nad body. Ale malutkimi kroczkami, z racji braku czasu.
Napisano 5 Kwiecień 201410 l Autor Nowy part na skrzydle jak i mocowanie :> zostało jeszcze doprowadzenie paliwa :> (na renderze jeszcze nie ma pokrywy zrobionej) Nowy render pokrywa silnika i podłączenie silników prawie gotowe jeszcze łączenie blach trzeba zrobić i parę detali!
Napisano 8 Kwiecień 201410 l Autor Dzięki wielkie, w ramach przerwy od modelowania i chwili wolnego czasu porozkładałem parę UV'ek..
Napisano 9 Kwiecień 201410 l a nie lepiej cos prostszego, co da sie szybciej ukonczyć? Jak to mówią - done is more than perfect.