Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tak sobię dłubię w wolnym czasie w odpoczynku od zleceń i wszystkiego.

testy silnika i tekstur brak post pro. Troche słońce w sumie zasilne i specular ale to już poprawione napis też jakiś inny chyba albo w ogóle wywale

engine10_prev_by_dyskforproject-d783sbx.jpg

tak prezentuje się body jeszcze sporo do zrobienia narazie blockout:

body7_by_dyskforproject-d783scm.jpg

body8_by_dyskforproject-d783scb.jpg

screeny są z viewportu

No i taki test render na szybko z silnikami zero post pro:

body6_by_dyskforproject-d783se5.jpg

Edytowane przez Azbesty

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dodaj czarne okopcenie na krawędziach blach no i jeszcze bym metal rozżarzył do czerwoności tak to super na pewno ziajże co dalej robisz :)

Napisano
  • Autor

Taki mały update bo małymi kroczkami bo mało czasu mam dużo pracy i studia...

nowy element + tone maping dodany do kompozytora i odrobinkę AO aby wydobyć bryłę i dynamiki trochę dodać.

3_by_kr4mon-d79ymhy.jpg

Napisano

To to czarne pomiędzy rurami jest ekstra :)

To po prostu model i dobry materiał (w sensie dobre teksturki diffuse, normal i spec) czy może to na czymś innym polega ?

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Świecone jest jakaś darmową HDRką + słońce (nawet nie wiem czy się zgadza pozycja słońca z tą z HDRki.. ale na oko tak).

Materiał jest dość prosty tekstury też nie są jakieś super wymyślne jeśli chodzi o carbon (czarne) to jest to tylko diffiuse + bump. Shader wygląda w ten sposób:

ze spraw nad którymi warto się pochylić to UV mapka musi być dobrze przemyślana aby ukryć wszelakie seamy... przy patternie włokna węglowego to bardzo istotne.

carbon_fibre_by_kr4mon-d7a1c5u.jpg

Napisano

zapoiada się soczyście:) bardzo podoba mi się design statku i textury

Napisano
  • Autor

Jako tako rozpoczołem pracę nad body. Ale malutkimi kroczkami, z racji braku czasu.

newbody4_by_kr4mon-d7cs0b7.jpg

Napisano
  • Autor

Nowy part na skrzydle jak i mocowanie :> zostało jeszcze doprowadzenie paliwa :>

(na renderze jeszcze nie ma pokrywy zrobionej)

newbody10_by_kr4mon-d7d2k8q.jpg

Nowy render pokrywa silnika i podłączenie silników prawie gotowe jeszcze łączenie blach trzeba zrobić i parę detali!

newbody11_by_kr4mon-d7d6djh.jpg

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie, w ramach przerwy od modelowania i chwili wolnego czasu porozkładałem parę UV'ek..

uv_by_kr4mon-d7dl7qd.jpg

Napisano

a nie lepiej cos prostszego, co da sie szybciej ukonczyć? Jak to mówią - done is more than perfect.