Azbesty Napisano 26 Luty 2014 Napisano 26 Luty 2014 (edytowane) Tak sobię dłubię w wolnym czasie w odpoczynku od zleceń i wszystkiego. testy silnika i tekstur brak post pro. Troche słońce w sumie zasilne i specular ale to już poprawione napis też jakiś inny chyba albo w ogóle wywale tak prezentuje się body jeszcze sporo do zrobienia narazie blockout: screeny są z viewportu No i taki test render na szybko z silnikami zero post pro: Edytowane 4 Kwiecień 2014 przez Azbesty
Azbesty Napisano 8 Marzec 2014 Autor Napisano 8 Marzec 2014 Będzie inne body narazie wróciłem do modelowania detalu na silnikach.
dexter47 Napisano 10 Marzec 2014 Napisano 10 Marzec 2014 dodaj czarne okopcenie na krawędziach blach no i jeszcze bym metal rozżarzył do czerwoności tak to super na pewno ziajże co dalej robisz :)
Azbesty Napisano 13 Marzec 2014 Autor Napisano 13 Marzec 2014 Taki mały update bo małymi kroczkami bo mało czasu mam dużo pracy i studia... nowy element + tone maping dodany do kompozytora i odrobinkę AO aby wydobyć bryłę i dynamiki trochę dodać.
Zernat Napisano 13 Marzec 2014 Napisano 13 Marzec 2014 To to czarne pomiędzy rurami jest ekstra :) To po prostu model i dobry materiał (w sensie dobre teksturki diffuse, normal i spec) czy może to na czymś innym polega ? Pozdrawiam.
Azbesty Napisano 13 Marzec 2014 Autor Napisano 13 Marzec 2014 Świecone jest jakaś darmową HDRką + słońce (nawet nie wiem czy się zgadza pozycja słońca z tą z HDRki.. ale na oko tak). Materiał jest dość prosty tekstury też nie są jakieś super wymyślne jeśli chodzi o carbon (czarne) to jest to tylko diffiuse + bump. Shader wygląda w ten sposób: ze spraw nad którymi warto się pochylić to UV mapka musi być dobrze przemyślana aby ukryć wszelakie seamy... przy patternie włokna węglowego to bardzo istotne.
Fixed Napisano 14 Marzec 2014 Napisano 14 Marzec 2014 zapoiada się soczyście:) bardzo podoba mi się design statku i textury
Azbesty Napisano 2 Kwiecień 2014 Autor Napisano 2 Kwiecień 2014 Jako tako rozpoczołem pracę nad body. Ale malutkimi kroczkami, z racji braku czasu.
Azbesty Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Napisano 5 Kwiecień 2014 Nowy part na skrzydle jak i mocowanie :> zostało jeszcze doprowadzenie paliwa :> (na renderze jeszcze nie ma pokrywy zrobionej) Nowy render pokrywa silnika i podłączenie silników prawie gotowe jeszcze łączenie blach trzeba zrobić i parę detali!
2013 Napisano 5 Kwiecień 2014 Napisano 5 Kwiecień 2014 Zdecydowanie fajniejszy od poprzednika, podoba mi się!
Mulholland Napisano 5 Kwiecień 2014 Napisano 5 Kwiecień 2014 No te renderki wychodzą ci bardzo fajnie. Czekam na następne.
drabik09 Napisano 5 Kwiecień 2014 Napisano 5 Kwiecień 2014 zapowiada się zacnie ale skrzydła dla mnie są zbyt obłe
Azbesty Napisano 8 Kwiecień 2014 Autor Napisano 8 Kwiecień 2014 Dzięki wielkie, w ramach przerwy od modelowania i chwili wolnego czasu porozkładałem parę UV'ek..
Azbesty Napisano 9 Kwiecień 2014 Autor Napisano 9 Kwiecień 2014 Mocowanie skrzydeł ale jeszcze nie skończone.
olaf Napisano 9 Kwiecień 2014 Napisano 9 Kwiecień 2014 a nie lepiej cos prostszego, co da sie szybciej ukonczyć? Jak to mówią - done is more than perfect.
Rekomendowane odpowiedzi