KaleN Napisano 11 Wrzesień 2004 Share Napisano 11 Wrzesień 2004 Pomysl zainspirowany "rokiem 1984" Orwella. Mamy wiec spoleczenstwo rzadzone przez totalitarna partie. Zycie obywalteli jest przez nia kontrolowane w najdrobniejszych szczegulach. Wladza kontroluje zachowanie kazdego obywatela. Niedozwolone sa jakie kolwiek oznaki indywidualnosci. Obywatele maja tylko pracowac i wykonywavc polecenia wladzy. Ludzie juz dawno przestali sie buntowac. Stali sie nie apatycznymi zywymi trupami pozbawionymi wolnej woli. Pozostal tylko jeden czlowiek, ktory oparl sie systemowi i zachowal swoje czlowieczenstwo. Zyje on w kanalach, pod mostami i zywi sie tym co uda mu sie znalezc w smietnikach. Jeszcze nie mam ostatecznej wizji jak przedstawic ten pomysl. Zamieszczam pierwszy szkic ( nie zawracalem sobie w nim glowy perspektywa i innymi pierdolami ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 11 Wrzesień 2004 Share Napisano 11 Wrzesień 2004 no to witaj na pokladzie poz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pm_ceglowski Napisano 11 Wrzesień 2004 Share Napisano 11 Wrzesień 2004 Pomysl ciekawy ale IMO rysunek mozna rownie dobrze zinterpetowac jako okladke dla jakiegos HH zespolu ;),zastanow sie nad kompozycja i przelozeniem max tresci w obraz. Moze jakies monumentalne budowle (jak architektura hitlerowska) + ten caly brud z 84, malutki czlowiek ogarniety, przytloczony... do tego ciekawe ujecie perspektywiczne, np. z lotu ptaka 3zbiegowka tworzaca wrazenie "zassania" w rysunek... to tylko takiem moje dywagacje.. powodzenia!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaleN Napisano 11 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2004 cholera faktycznie! Ze tez tego nie skojarzylem z HH. Hmm.... to sie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pm_ceglowski Napisano 11 Wrzesień 2004 Share Napisano 11 Wrzesień 2004 Spoko :) styl mi sie podoba, teraz tylko dopracowywanie.. i dopracowywanie.. i dopracowywanie.. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 11 Wrzesień 2004 Share Napisano 11 Wrzesień 2004 ta z HH, bardziej do jakiejs gry, mnie sie od razu z kingpinem kojarzy...ale sie podoba to ujecie, z lotu ptaka ty by kompletnie nie wypalilo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaleN Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2004 Nastepny szkic. Mam nadzieje ze tym razem mniej "gangsta" ;) Tylko prosze sie nie smiac, to naprawde bedzie troche lepiej wygladalo w ostatecznej wersji :) Male wyjasnienie co widzimy na obrazku ( a moze raczej co ja bym chcial na nim pokazac ale moze niekoniecznie widac to na szkicu ): Wszystie podporzadkowane wladzy zombie ida sobie do pracy. Wszyscy sa tak samo ubrani wsrod nich widac ostatniego czlowieka, ktory jako jedyny idzie w druga strone przepychajac sie pomiedzy zombie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 12 Wrzesień 2004 Share Napisano 12 Wrzesień 2004 poprzedni pomysl lepszy, malo widac czlowieka, a to on ma byc podmiotem pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 12 Wrzesień 2004 Share Napisano 12 Wrzesień 2004 na tym drugim budynki na razie bardzo plasko ci wyszly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 12 Wrzesień 2004 Share Napisano 12 Wrzesień 2004 pierwszy lepszy panie Kalen:) Choć i tu bez przeczytania opisu nie wiedziałbym o co chodzi.W tym pierwszym szkicu nie ma rzadnej historii,ciężko osadzić to w jakiejś fabule. Symbole,akcja mysle że tego brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaleN Napisano 14 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2004 Hmm... postanowilem jednak trzymac sie drugiego szkicu pomimo tego, ze nikomu sie on nie podoba:) Zamierzam dodac jeszcze jakies plakaty w stylu wielki brat patrzy itp. zeby lepiej zarysowac fabule ale to dopiero na pozniejszym etapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 14 Wrzesień 2004 Share Napisano 14 Wrzesień 2004 zapowiada sie ladna dynamiczna pracka przemysl tylko czy bedzie na tyle czytelna do tematu ...dla mnie poki co git poz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 yo, super jest; ludek czeka w spokoju jak go rozszarpia zombi bo ma juz naprawde wszystko w dupie :) dobrze mysle? czlowiekiem jest postac na pierwszym planie czy to cos jest zmobi? jesli to czlowiek (a mam taka nadzieje) to nie wiem czemu tak mocno sciales go kadrem :( daj troche przestrzenie na lewo i w dol, zeby pokazac cala siedzaco postac, a nawet przydaloby sie troce ciemnego zamkniecia z lewej. na pierwszym koncepcie lepiej to wygladalo, bo facet siedzi na ziemi a nie na murku jak w poscie #11. poza tym luz. nie spapraj tego - moze byc fajna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaleN Napisano 16 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2004 nastepny kroczek. Pozamienialem budynki w bryli i dodalem niekturym troche detali. Zmienilem tez czlowieczka ale na pomniejszeniu niewiele zmian widac:) Coz trzeba sie miescic w tych 75kb:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 16 Wrzesień 2004 Share Napisano 16 Wrzesień 2004 no ladnie sie to miasteczko Twin Peaks przedstawia :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 16 Wrzesień 2004 Share Napisano 16 Wrzesień 2004 No, no będe tobir kibicować! Twoja poprzednia pracka średnio mi się podobała(technicznie super, ale nie trafiła w mój gust), no ale cóż słusznie nazwałeś tamtą before the battle(chodziło o bitwę 2d, nie?:D) bo to chyba taka rozgrzewka była, tan koncept mi się bardzo podoba, myślę, że ludka mógłyś nawet jeszcze troczhę w lewo przesunąć, a nawet trchę go obciąć. Co do napisów, to nie sądze, żeby to był najlepszy pomysł. Życzę II-miejsca, zaraz po mnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaleN Napisano 16 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2004 Moze i racja z tymi napisami... bez nich miasto bedzie sie wydawalo takie hmm... mniej przytulne i bardziej zimnie i wrogie ale z drugiej strony napisy moglyby uczynic przekaz czytelniejszym. Bede musial to przemyslec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 17 Wrzesień 2004 Share Napisano 17 Wrzesień 2004 Rozumiem ze pierwszy plan nadal bedzie szlifowany. Chyba tylko dzieki temu praca nie uzyskala jeszcze pazura ;)> Jezeli chodzi o tlo to dla mnie bomba. Czuc nieco Blade Runnerem. trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaleN Napisano 17 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2004 Kolejny up-date. rzuq- na tym tez pierwszy plan jest ledw rusziny bo mam taki przykry zwyczaj zostawiania sobie go na sam koniec ( wiem ze tak sie nie powinno robic ale coz, to silniejsze ode mnie ;) ) Zmienilem to i owo w koncepcie. Budynki nareszcie zaczynaja wygladac jak budynki. W nastepnej fazie bede dodawal do nich szczeguly narazie sa to betonowe klocki. W zasadzie to przy architekturze miasta bardziej inspirowalem sie stempunckiem i gotham city z filmow Burtona ale moze i ma cos z Blade Runnera;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 17 Wrzesień 2004 Share Napisano 17 Wrzesień 2004 bardzo fajna pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 18 Wrzesień 2004 Share Napisano 18 Wrzesień 2004 ładnie to rozwijasz... oby tak dalej pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaleN Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Nastepny kroczek naprzod. Miasto juz w sumie gotowe... no pewnie cos tam jeszcze pozmieniam, jak to zwykle, ale raczej nieduzo. Zabralem sie troche za pierwszy plan. Jeszcze kilka godzin i pracka ukonczona ( jest jakis bonus dla pierwszej ukonczonej pracy? ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 sproboj dodac wiecej ludzi, pokaz, ze sa masy tych zombie ,bo to wyglada jak wycieczka po slumsach na razie.... i bohater plasko wychodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaleN Napisano 25 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2004 No, taka juz w miare ostateczna wersja ( oczywiscie pomniejszona). Wlasnie skaczylem malowac. Teraz musze odpoczac od niej kilka dni zeby sie pobawic jakimis kontrastami i innymi bajerami. Jestem bardzo ciekaw waszych opini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 no,no jak się dowiedziałem, że na myszce pracujesz to naprawdę się zdziwiłem. Ja bym jeszcze trochę popracował nad proporcjami twarzy, ale ogólnie jaest bardzo very good! Nie ma co- jesteś moim faworytem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 gosc jest nadal plaski jak placek, wyglada jak bitmapa nie z tego obrazka, jak wklejony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 fajne budynki, co do pana na 1 planie, przypatrz sie co dzieje sie z jego kapturem i prawa strana twarzy. swoje lewe oko ma stanowczo za wysoko, to samo z policzkiem, przez co całosc daje nieprzyjemny efekt przesuniecia i spłaszcza postac pobawilbym sie z selective'ami i pozbył sie tej brzydkeij czerni, pokombinuj fajna pracka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 papierowy pan tu nie pasuje ,on nie jest w tej perspektywie,ładne sylwetki ludzi i wierzchołki budymków,światła git,dobry fachurka z ciebie Kalen w tych światłach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 25 Październik 2004 Share Napisano 25 Październik 2004 eeech a mi sie ta pracka inaczej widziala; skontrastowales ostro niebo i tam sie skupia uwaga; teraz niebo nie jest tlem tylko centrum akcji; za to na dole nie wiele widac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 26 Październik 2004 Share Napisano 26 Październik 2004 no, to prawda... przydałaby się jeszcze jakaś "kontra"... na dole... no i nadal możnaby popracować nada postacią... może jakieś kolory..?.. pracka - git.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaleN Napisano 2 Listopad 2004 Autor Share Napisano 2 Listopad 2004 Dawno juz nie bylo zadnego updateu i nadeszla pora to zmienic ( zeby nadrobic dluga nieobecosc daje w wyzszej rozdzialce ) ;) Troche sobie podziergalem ta postac. W zasadzie nie planuje juz wiekszych zmian no chyba ze wytkniecie mi jeszcze jakies ciekawe bledy ;) Hmm, w zasadzie to ja chcialem zwrocic uwage na miasto bardziej tym niebem, pokazac ze to ono jest najwazniejsze a czlowiek sie nie liczy ( pozatym tak je wypiescilem ze chce zeby widz wpatrywal sie w nie calymi godzinami, chyba jeszcze jakiegos closeupa musze zamiescic:) ) Tak a propos to jak sie zamieszcza finalan wersje? Tutaj czy w finished works? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 Mnie sie bardzo podoba, robi wrazenie!!, jedyne co mozna zarzucic wiaze sie z tematem, jakos malo czuc ze jest ostatni wyglada raczej na zamyslonego jaka dziewczyne dzis poderwie a postaci w tle imho wygladaja na jego kolegow wchodzacych do nocnego klubu ;) co niezmienia faktu ze klimat ma tylko chyba nie ten co trzeba :) pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaleN Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 he, he ciekawa interpretacja eol ;) A tytul "gorzka prawda" oznacza chyba, ze raczej nic dzis nie wyrwie bo jego bluza z kapturem nie jest juz trendy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnemon Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 budynki pierwsza klasa, kolorystyka tez mi odpowiada, ale nad twarzą bym jeszcze chwilke posiedzial, nadal jej wiekszej wyrazistosci.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 przeciez ten koles nie ma czaszki kawalka i jest dalej plaski jak deska klozetowa, fajna praca, ale zrob cos z tym czlowiekiem, wlasciwei z jego glowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 7 Listopad 2004 Share Napisano 7 Listopad 2004 mniem sie bardzo podoba ...uklonik ;) poz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 7 Listopad 2004 Share Napisano 7 Listopad 2004 powala, przepiękne i klimatyczne, te detale budynków... oświetlenie... miodzio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaleN Napisano 8 Listopad 2004 Autor Share Napisano 8 Listopad 2004 Dzieki wszystkim za komentarze. Oficjalnie uznaje juz pracke za ukonczona i poddaje sie surowej ocenie jury ;) Teraz pozostaje mi juz tylko dopingowac reszcie bitwowiczow ( albo zmierzyc sie jeszcze z temtem samuraja... )! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BreG Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 Pachnie KingPinem... az slychac Cypress Hill'a w tle... mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sil Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 budynki świetne; nie wiem tylko czy tojest ten ostatni... ale poza tym na prawde robi wrażenie i sądzę że u niego (tego człowieka) z głową wszystko ok:)powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaleN Napisano 11 Listopad 2004 Autor Share Napisano 11 Listopad 2004 Yeah, Kingpin jest de best :) Od dawna chodzil mi po glowie obrazek w takich klimatach az tu nagle zupelnie nieswiadomie sie wyklul :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IronMacko Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 Powiem dosc krotko: Praca bardzo mi sie podoba szczegolnie klimat miasta jest naprawde "uroczy", ja bym sie tylko zastanawial nad tematem pracy bo jesli sama praca to 9/10 to przypozadkowanie do tematu "ostani czlowiek na Ziemi" to tak 2/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xjaca Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 moim zdaniem postać z pierwszego planu jest w złym skrócie perspektywicznym albo poprostu nie w tej perspektywie co cała reszta (mówiąc krótko cos mi tu nie pasuje ;)) miasto na drugim planie jest suuuuper! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoSMakeR Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 pracka ma poprostu klimat a to chyba najwazniejsze. jak dla mnie b ladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi