Napisano 11 Wrzesień 200420 l Pomysl zainspirowany "rokiem 1984" Orwella. Mamy wiec spoleczenstwo rzadzone przez totalitarna partie. Zycie obywalteli jest przez nia kontrolowane w najdrobniejszych szczegulach. Wladza kontroluje zachowanie kazdego obywatela. Niedozwolone sa jakie kolwiek oznaki indywidualnosci. Obywatele maja tylko pracowac i wykonywavc polecenia wladzy. Ludzie juz dawno przestali sie buntowac. Stali sie nie apatycznymi zywymi trupami pozbawionymi wolnej woli. Pozostal tylko jeden czlowiek, ktory oparl sie systemowi i zachowal swoje czlowieczenstwo. Zyje on w kanalach, pod mostami i zywi sie tym co uda mu sie znalezc w smietnikach. Jeszcze nie mam ostatecznej wizji jak przedstawic ten pomysl. Zamieszczam pierwszy szkic ( nie zawracalem sobie w nim glowy perspektywa i innymi pierdolami ;) )
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Pomysl ciekawy ale IMO rysunek mozna rownie dobrze zinterpetowac jako okladke dla jakiegos HH zespolu ;),zastanow sie nad kompozycja i przelozeniem max tresci w obraz. Moze jakies monumentalne budowle (jak architektura hitlerowska) + ten caly brud z 84, malutki czlowiek ogarniety, przytloczony... do tego ciekawe ujecie perspektywiczne, np. z lotu ptaka 3zbiegowka tworzaca wrazenie "zassania" w rysunek... to tylko takiem moje dywagacje.. powodzenia!!! :D
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Autor cholera faktycznie! Ze tez tego nie skojarzylem z HH. Hmm.... to sie zmieni.
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Spoko :) styl mi sie podoba, teraz tylko dopracowywanie.. i dopracowywanie.. i dopracowywanie.. :D
Napisano 11 Wrzesień 200420 l ta z HH, bardziej do jakiejs gry, mnie sie od razu z kingpinem kojarzy...ale sie podoba to ujecie, z lotu ptaka ty by kompletnie nie wypalilo...
Napisano 12 Wrzesień 200420 l Autor Nastepny szkic. Mam nadzieje ze tym razem mniej "gangsta" ;) Tylko prosze sie nie smiac, to naprawde bedzie troche lepiej wygladalo w ostatecznej wersji :) Male wyjasnienie co widzimy na obrazku ( a moze raczej co ja bym chcial na nim pokazac ale moze niekoniecznie widac to na szkicu ): Wszystie podporzadkowane wladzy zombie ida sobie do pracy. Wszyscy sa tak samo ubrani wsrod nich widac ostatniego czlowieka, ktory jako jedyny idzie w druga strone przepychajac sie pomiedzy zombie.
Napisano 12 Wrzesień 200420 l poprzedni pomysl lepszy, malo widac czlowieka, a to on ma byc podmiotem pracy.
Napisano 12 Wrzesień 200420 l pierwszy lepszy panie Kalen:) Choć i tu bez przeczytania opisu nie wiedziałbym o co chodzi.W tym pierwszym szkicu nie ma rzadnej historii,ciężko osadzić to w jakiejś fabule. Symbole,akcja mysle że tego brakuje.
Napisano 14 Wrzesień 200420 l Autor Hmm... postanowilem jednak trzymac sie drugiego szkicu pomimo tego, ze nikomu sie on nie podoba:) Zamierzam dodac jeszcze jakies plakaty w stylu wielki brat patrzy itp. zeby lepiej zarysowac fabule ale to dopiero na pozniejszym etapie.
Napisano 14 Wrzesień 200420 l zapowiada sie ladna dynamiczna pracka przemysl tylko czy bedzie na tyle czytelna do tematu ...dla mnie poki co git poz
Napisano 15 Wrzesień 200420 l yo, super jest; ludek czeka w spokoju jak go rozszarpia zombi bo ma juz naprawde wszystko w dupie :) dobrze mysle? czlowiekiem jest postac na pierwszym planie czy to cos jest zmobi? jesli to czlowiek (a mam taka nadzieje) to nie wiem czemu tak mocno sciales go kadrem :( daj troche przestrzenie na lewo i w dol, zeby pokazac cala siedzaco postac, a nawet przydaloby sie troce ciemnego zamkniecia z lewej. na pierwszym koncepcie lepiej to wygladalo, bo facet siedzi na ziemi a nie na murku jak w poscie #11. poza tym luz. nie spapraj tego - moze byc fajna praca.
Napisano 16 Wrzesień 200420 l Autor nastepny kroczek. Pozamienialem budynki w bryli i dodalem niekturym troche detali. Zmienilem tez czlowieczka ale na pomniejszeniu niewiele zmian widac:) Coz trzeba sie miescic w tych 75kb:)
Napisano 16 Wrzesień 200420 l No, no będe tobir kibicować! Twoja poprzednia pracka średnio mi się podobała(technicznie super, ale nie trafiła w mój gust), no ale cóż słusznie nazwałeś tamtą before the battle(chodziło o bitwę 2d, nie?:D) bo to chyba taka rozgrzewka była, tan koncept mi się bardzo podoba, myślę, że ludka mógłyś nawet jeszcze troczhę w lewo przesunąć, a nawet trchę go obciąć. Co do napisów, to nie sądze, żeby to był najlepszy pomysł. Życzę II-miejsca, zaraz po mnie;)
Napisano 16 Wrzesień 200420 l Autor Moze i racja z tymi napisami... bez nich miasto bedzie sie wydawalo takie hmm... mniej przytulne i bardziej zimnie i wrogie ale z drugiej strony napisy moglyby uczynic przekaz czytelniejszym. Bede musial to przemyslec
Napisano 17 Wrzesień 200420 l Rozumiem ze pierwszy plan nadal bedzie szlifowany. Chyba tylko dzieki temu praca nie uzyskala jeszcze pazura ;)> Jezeli chodzi o tlo to dla mnie bomba. Czuc nieco Blade Runnerem. trzymam kciuki
Napisano 17 Wrzesień 200420 l Autor Kolejny up-date. rzuq- na tym tez pierwszy plan jest ledw rusziny bo mam taki przykry zwyczaj zostawiania sobie go na sam koniec ( wiem ze tak sie nie powinno robic ale coz, to silniejsze ode mnie ;) ) Zmienilem to i owo w koncepcie. Budynki nareszcie zaczynaja wygladac jak budynki. W nastepnej fazie bede dodawal do nich szczeguly narazie sa to betonowe klocki. W zasadzie to przy architekturze miasta bardziej inspirowalem sie stempunckiem i gotham city z filmow Burtona ale moze i ma cos z Blade Runnera;)
Napisano 20 Wrzesień 200420 l Autor Nastepny kroczek naprzod. Miasto juz w sumie gotowe... no pewnie cos tam jeszcze pozmieniam, jak to zwykle, ale raczej nieduzo. Zabralem sie troche za pierwszy plan. Jeszcze kilka godzin i pracka ukonczona ( jest jakis bonus dla pierwszej ukonczonej pracy? ;) )
Napisano 20 Wrzesień 200420 l sproboj dodac wiecej ludzi, pokaz, ze sa masy tych zombie ,bo to wyglada jak wycieczka po slumsach na razie.... i bohater plasko wychodzi...
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Autor No, taka juz w miare ostateczna wersja ( oczywiscie pomniejszona). Wlasnie skaczylem malowac. Teraz musze odpoczac od niej kilka dni zeby sie pobawic jakimis kontrastami i innymi bajerami. Jestem bardzo ciekaw waszych opini.
Napisano 25 Wrzesień 200420 l no,no jak się dowiedziałem, że na myszce pracujesz to naprawdę się zdziwiłem. Ja bym jeszcze trochę popracował nad proporcjami twarzy, ale ogólnie jaest bardzo very good! Nie ma co- jesteś moim faworytem!
Napisano 25 Wrzesień 200420 l gosc jest nadal plaski jak placek, wyglada jak bitmapa nie z tego obrazka, jak wklejony
Napisano 26 Wrzesień 200420 l fajne budynki, co do pana na 1 planie, przypatrz sie co dzieje sie z jego kapturem i prawa strana twarzy. swoje lewe oko ma stanowczo za wysoko, to samo z policzkiem, przez co całosc daje nieprzyjemny efekt przesuniecia i spłaszcza postac pobawilbym sie z selective'ami i pozbył sie tej brzydkeij czerni, pokombinuj fajna pracka.
Napisano 19 Październik 200420 l papierowy pan tu nie pasuje ,on nie jest w tej perspektywie,ładne sylwetki ludzi i wierzchołki budymków,światła git,dobry fachurka z ciebie Kalen w tych światłach
Napisano 25 Październik 200420 l eeech a mi sie ta pracka inaczej widziala; skontrastowales ostro niebo i tam sie skupia uwaga; teraz niebo nie jest tlem tylko centrum akcji; za to na dole nie wiele widac :/
Napisano 26 Październik 200420 l no, to prawda... przydałaby się jeszcze jakaś "kontra"... na dole... no i nadal możnaby popracować nada postacią... może jakieś kolory..?.. pracka - git.. pozdrawiam
Napisano 2 Listopad 200420 l Autor Dawno juz nie bylo zadnego updateu i nadeszla pora to zmienic ( zeby nadrobic dluga nieobecosc daje w wyzszej rozdzialce ) ;) Troche sobie podziergalem ta postac. W zasadzie nie planuje juz wiekszych zmian no chyba ze wytkniecie mi jeszcze jakies ciekawe bledy ;) Hmm, w zasadzie to ja chcialem zwrocic uwage na miasto bardziej tym niebem, pokazac ze to ono jest najwazniejsze a czlowiek sie nie liczy ( pozatym tak je wypiescilem ze chce zeby widz wpatrywal sie w nie calymi godzinami, chyba jeszcze jakiegos closeupa musze zamiescic:) ) Tak a propos to jak sie zamieszcza finalan wersje? Tutaj czy w finished works?
Napisano 3 Listopad 200420 l Mnie sie bardzo podoba, robi wrazenie!!, jedyne co mozna zarzucic wiaze sie z tematem, jakos malo czuc ze jest ostatni wyglada raczej na zamyslonego jaka dziewczyne dzis poderwie a postaci w tle imho wygladaja na jego kolegow wchodzacych do nocnego klubu ;) co niezmienia faktu ze klimat ma tylko chyba nie ten co trzeba :) pozdrowienia
Napisano 4 Listopad 200420 l Autor he, he ciekawa interpretacja eol ;) A tytul "gorzka prawda" oznacza chyba, ze raczej nic dzis nie wyrwie bo jego bluza z kapturem nie jest juz trendy ;)
Napisano 4 Listopad 200420 l budynki pierwsza klasa, kolorystyka tez mi odpowiada, ale nad twarzą bym jeszcze chwilke posiedzial, nadal jej wiekszej wyrazistosci.pzdr
Napisano 4 Listopad 200420 l przeciez ten koles nie ma czaszki kawalka i jest dalej plaski jak deska klozetowa, fajna praca, ale zrob cos z tym czlowiekiem, wlasciwei z jego glowa
Napisano 7 Listopad 200420 l powala, przepiękne i klimatyczne, te detale budynków... oświetlenie... miodzio.
Napisano 8 Listopad 200420 l Autor Dzieki wszystkim za komentarze. Oficjalnie uznaje juz pracke za ukonczona i poddaje sie surowej ocenie jury ;) Teraz pozostaje mi juz tylko dopingowac reszcie bitwowiczow ( albo zmierzyc sie jeszcze z temtem samuraja... )!
Napisano 9 Listopad 200420 l budynki świetne; nie wiem tylko czy tojest ten ostatni... ale poza tym na prawde robi wrażenie i sądzę że u niego (tego człowieka) z głową wszystko ok:)powodzenia
Napisano 11 Listopad 200420 l Autor Yeah, Kingpin jest de best :) Od dawna chodzil mi po glowie obrazek w takich klimatach az tu nagle zupelnie nieswiadomie sie wyklul :)
Napisano 29 Listopad 200420 l Powiem dosc krotko: Praca bardzo mi sie podoba szczegolnie klimat miasta jest naprawde "uroczy", ja bym sie tylko zastanawial nad tematem pracy bo jesli sama praca to 9/10 to przypozadkowanie do tematu "ostani czlowiek na Ziemi" to tak 2/10
Napisano 29 Listopad 200420 l moim zdaniem postać z pierwszego planu jest w złym skrócie perspektywicznym albo poprostu nie w tej perspektywie co cała reszta (mówiąc krótko cos mi tu nie pasuje ;)) miasto na drugim planie jest suuuuper!
Napisano 29 Listopad 200420 l pracka ma poprostu klimat a to chyba najwazniejsze. jak dla mnie b ladnie.