Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Hej! Wrzucam jeden z ostatnich portfoliowych projektów. Wróciłem do modelu, który kiedyś już zresztą tu pokazywałem, standardowe koła zamienione na offroad'owe by lepiej wpasowywało się w kompozycję. Jak zwykłe świecone w V-ray'u, post w PS wykonany wspólnie z fotografem Phil'em James'em.

ba93c4092b6a5517bf4ec4b957da3e15.jpg

f062a2ff13eddbd21576734ebfefa3f2.jpg

b1710a348b6f45385fa504cd79e8986e.jpg

tu szybki step by step:

0719e954c0029a8117ff8f93db5908a0.jpg

77f3c674b08e1edb24a526bdb79480ec.jpg

5eff51b8a16cf26674f525c9f3d9aea2.jpg

720890f8767a4c114ff5f49f92d1d6c3.jpg

Edytowane przez vision3d

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja bym zrobił trochę bardziej panoramiczny kadr jakby. troszeczkę bym zdjoł fiolet z ostatnich 3% czerni. i coś mi niegra cieniowanie pod autem

Napisano

Od razu rzuca mi się w oczy że auto wygląda jak wklejone, przedostatnie zdjęcie jeszcze daje radę, coś jest chyba nie tak z cieniem pod autem i dlatego jest takie wrażenie, reszta świetnie.

Napisano

swietne, jednak jedna rzecz mi nie pasuje do konca mianowicie cien, jest za slaby przez co samochod sie troche odcina, pozwole sobie wrzucic:

zurwo9.jpg

Napisano
  • Autor

O to głównie spieralismy sie w postprodukcji: gdzie ja chcialem totalnie scalic auto ze sceną rowniez w kwestiach gradingu kolorów, zaś fotograf obstawał przy lekkim 'wysunięciu' auta na pierwszy plan kosztem kolorystycznej spójności sceny. Na własny użytek zrobiłem wersję z mocniejszym cieniem, raz jeszcze dzieki za słuszną uwagę:)

Napisano

Widać profesjonalistę podczas pracy :D

Fajnie, że pokazałeś jak powstały obrazki.

Super robota !

Napisano

nie znam sie na technologi wstawianiu modela w scene, ale mam wrazenie ze auto stoi pod innym kątem niz realny spadek terenu w tamtym miejscu... wyglada jak na lekkim zboczu, a fotka sugeruje raczej wyplaszczenie przy tej lini brzegowej... cien jest tez "jednorodny" malo szarpany, rozni sie od poszarpanego kamienistego podloza z morymi kamieniami... tak na oko... ale to takie subiektywno intuicyjna ocena nie wiem czy sluszna.

Napisano

Z perspektywą coś nie tak, auto stoi obok traw a odbijają się w karoserii jakieś kamienie, woda wygląda jak folia.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.