vision3d Napisano 5 Kwiecień 2014 Share Napisano 5 Kwiecień 2014 (edytowane) Hej! Wrzucam jeden z ostatnich portfoliowych projektów. Wróciłem do modelu, który kiedyś już zresztą tu pokazywałem, standardowe koła zamienione na offroad'owe by lepiej wpasowywało się w kompozycję. Jak zwykłe świecone w V-ray'u, post w PS wykonany wspólnie z fotografem Phil'em James'em. tu szybki step by step: Edytowane 5 Kwiecień 2014 przez vision3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 5 Kwiecień 2014 Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Ja bym zrobił trochę bardziej panoramiczny kadr jakby. troszeczkę bym zdjoł fiolet z ostatnich 3% czerni. i coś mi niegra cieniowanie pod autem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 5 Kwiecień 2014 Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Od razu rzuca mi się w oczy że auto wygląda jak wklejone, przedostatnie zdjęcie jeszcze daje radę, coś jest chyba nie tak z cieniem pod autem i dlatego jest takie wrażenie, reszta świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 5 Kwiecień 2014 Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Jestem ciekaw kiedy się do ciebie Bentley zwróci z robótką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 5 Kwiecień 2014 Share Napisano 5 Kwiecień 2014 swietne, jednak jedna rzecz mi nie pasuje do konca mianowicie cien, jest za slaby przez co samochod sie troche odcina, pozwole sobie wrzucic: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2014 O to głównie spieralismy sie w postprodukcji: gdzie ja chcialem totalnie scalic auto ze sceną rowniez w kwestiach gradingu kolorów, zaś fotograf obstawał przy lekkim 'wysunięciu' auta na pierwszy plan kosztem kolorystycznej spójności sceny. Na własny użytek zrobiłem wersję z mocniejszym cieniem, raz jeszcze dzieki za słuszną uwagę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 6 Kwiecień 2014 Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Widać profesjonalistę podczas pracy :D Fajnie, że pokazałeś jak powstały obrazki. Super robota ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 6 Kwiecień 2014 Share Napisano 6 Kwiecień 2014 nie znam sie na technologi wstawianiu modela w scene, ale mam wrazenie ze auto stoi pod innym kątem niz realny spadek terenu w tamtym miejscu... wyglada jak na lekkim zboczu, a fotka sugeruje raczej wyplaszczenie przy tej lini brzegowej... cien jest tez "jednorodny" malo szarpany, rozni sie od poszarpanego kamienistego podloza z morymi kamieniami... tak na oko... ale to takie subiektywno intuicyjna ocena nie wiem czy sluszna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 7 Kwiecień 2014 Share Napisano 7 Kwiecień 2014 4 render najlepszy "D... Well done. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sektor Napisano 10 Kwiecień 2014 Share Napisano 10 Kwiecień 2014 Z perspektywą coś nie tak, auto stoi obok traw a odbijają się w karoserii jakieś kamienie, woda wygląda jak folia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 10 Kwiecień 2014 Share Napisano 10 Kwiecień 2014 Jak zwykle swietna robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Kwiecień 2014 Share Napisano 15 Kwiecień 2014 ładnie ale krzaki po prawej po kompo psują obrazek jakoś przykuwają uwagę za bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi