Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Chrupek3D
Napisano

nie ma to jak zebrać kasę od ludzi i przywalić 200$ dolców na starcie :-)

Panowie chyba z Izraela...

Napisano (edytowane)

Żartujesz? 179$. Nie 200 i cena jest ok. A jeśli ktoś wspierał projekt na początku to miał i za grosze. Cena akurat dla osób wplacających była inna. Nie rozumiem tego oburzenia ceną. Dobrze pozycjonują produkt. Jak komuś przyśpieszy pracę jednorazowo wyda te 170$. Niektóre skórki Wordpressa więcej kosztują i można je wykorzystywać jeden raz.

Ogólnie kibicuję takim projektom. To pokazuje, że możliwości są ogromne teraz.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Edytowane przez Adek
Napisano

Fajne, podejrzewam że kazda wieksza firma ma już wlasne tego typu rozwiązanie osadzone gdzieś w pipelinie. W zasadzie do wykonania w samym HTML5.

Gość Chrupek3D
Napisano (edytowane)

ja się nie oburzam, tylko stwierdzam ;-)

Jak ktoś z zewnątrz sypnie groszem to powinno się troszkę zejść z ceny, a nie wyciskać soki z klientów. Dla mnie 179$ to dużo, jak na taki programik... może nie jest to jeszcze format autodesku jeśli chodzi o okradanie ludzkości, ale ja bym ustawił cenę niżej.

Edytowane przez Chrupek3D
Napisano

Odpaliłem, pobawiłem się. Narzędzie bardzo solidnie wykonane! A cena dla pracujących WebDesignerów jest w sam raz.

Chrupek3D: Nie rozumiem dlaczego crowdsourced software powinien być tańszy dla reszty ludzi. Właśnie powinni jebnąć taką cenę, żeby ludzie którzy wspierali, czuli benefit z ryzyka. W trakcie kickstatera można było uzyskać licencje za 149$, więc aktualne 179$ jest w sam raz.

Jeżeli chodzi o konkurencje, Adobe Edge Flow jest za darmo, ale nie wiadomo ile jeszcze.

Napisano

Myślę, że to narzędzie może być przydatne dla designerów. Mogą projektować strony dokładnie tak jak mają wyglądać w przeglądarce bez przekłamań z PS czy innego programy do edycji grafiki. Łatwiej to później przekuć w "kod produkcyjny", tj. taki który później łatwo modyfikować w razie dodawania nowych modułów do strony, kompresować, bezboleśnie aktualizować.

@olaf "podejrzewam że każda większa firma ma już własne tego typu rozwiązanie osadzone gdzieś w pipelinie"

Być może. Jednak osobiście nie sądzę, że tak jest.Jest to zbyt ślamazarne rozwiązanie, zwłaszcza dla średniej/dużej wielkości projektów, gdzie pracuje cała drużyna. Sass, Less, Stylus czy inny preprocessor to obecnie podstawa. Połączone z narzędziem takim jak Grunt czy Gulp oferują prawdziwą MOC. Mój preferowany zestaw narzędzi to Sass + Compass/Bourbon + Grunt (odnośnie CSS).

Ponadto proszę pamiętać o czymś takim: Flash. Potężne narzędzie o bardzo rozbudowanym GUI. Tylko programiści potrafią wycisnąć z niego 110%. ;) Pewne rzeczy łatwiej ugryźć od strony kodu IMO.

Linki:

http://sass-lang.com/

http://lesscss.org/

http://learnboost.github.io/stylus/

http://gruntjs.com/

Napisano

Preprocesory to w sumie piaskownica (zabawne nie wiedziałem, że takie programy w ogóle istnieją i ktokolwiek używa), a mi chodziło o rozwiązania, które nie cofają webdesignerów do lat 90tych gdzie każda przeglądarka/os wyświetla treść inaczej - tak teraz jest z html5. Nie wyobrażam sobie prowadzenia projektu w więcej niż 2-3osoby bez posiadania takiego czegoś jak Macaw na wyposażeniu, bo to tylko strata czasu i budżetu.

Poklikałem sobie w linki i ciesze się, że porzuciłem web. Po kilku projektach w html5 szkoda mi było nerwów.

Napisano

Trochę odświeżę wątek. Ktoś testował może Google Web Designer'a? Czy może konkurować z Macaw/Adobe Edge Reflow?

Testowałem wczoraj wersje trial Macaw i program wydaje się całkiem przyjemny i prosty w obsłudze.