Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

HEj,

Ostatni renderek w blenderze i cyclesie.

Projekt robiony dla wlasniej przyjemnosci i dla tego

.

Model Jana Mokrzeckiego (FF znany jako Freedom Fighter :P) a hdrka i backplate z doschdesign.

merc_2k.jpg

dzieki!

Edytowane przez ptaszek

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 5,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Widać ogromny postęp chyba jeden z najlepszych renderów aut w cycles jakie widziałem :) Szkoda że makeing of taki szybki mógłbyś zrobić o połowę wolniejszy.

Z makeing ofa wynika że materiały dość bardzo proste. Natomiast studio dopracowane. no i dobre post pro.

Edytowane przez Azbesty

Napisano

Świetna robota!!! Postwork przedni! :)

Moim zdaniem refleksy nie pasują zbytnio do takiego exterior rendera - nie pokazują w ogóle że odbija się w karoserii środowisko. Bardziej przypomina oświetlenie studyjne. Ale to czepianie się na siłe, bo pracka przednia :)

Pozdrawiam!

Napisano

Typowo komercyjny stajl.

Szacun. A ze tego blendera to szacun do potęgi.

Napisano

Wspaniale. Wygląda jak oficjalna prasówka Mercedesa.

Napisano
  • Autor

Dziekuje! :) mialo byc cukierkowo i ciesze sie ze tak wyszlo :) wiadoomo mozna bylo jeszcze posiedziec, ale troche jestem niecierpliwy :)

Napisano

Bardzo ładnie. Fajny model, materiały, render, światło. Ja się tylko nie zgodzę, że to idealnie siedzi w tle. Trochę właśnie się z tego tła wybija. Tak na oko, to chyba trochę temperatura światła do poprawy. Światło w tle jest cieplejsze niż światło na modelu. I trochę też chyba przód i bok za jasne. Stąd pewnie to wrażenie studyjnego oświetlenia, bo to wygląda jakby mocno (może trochę za mocno) doświetlony był ten pojazd z boku i przodu.

Napisano

Wrzucisz cały making off w normalnym tempie? szkoda by było to tak zostawić a jest tak szybko że mało co można zobaczyć, render świetny oby tak dalej.

Napisano
  • Autor

Hejka :)

@Azbesty, materialy faktycznie proste :)

@Mallow, zgadzam sie ze nie siedzi idealnie, ale inspiracja byly obrazki merca a one wlasnie sie tym cechuja wg mnie.

@thecrev, Niestety nie mam tego w video tylko klatkach co 10 sek, wiec spowolnienie niewiele tu pomoze. Moze w przyszlosci bede kaltkowal co 2-5 sek :)

Napisano

Zacna robota. A chłopakom w mercedesie jak się podoba? Tam pewnie krzywo patrzą na blendera.

Co do nagrywania pracy, to jak nie chcesz nagrywać na kompa to na Twitchu zrób stream z opcją nagrywania i stamtąd możesz wrzucić całe nagranie na YT.

Napisano
  • Autor

Bardzo dziekujemy za fronta :)

Creator robilem ten obrazek dla wlasnej przyjemnosci, nie bylo to komercyjne zlecenie :) Po prostu ciesze sie blenderem :P

Napisano
Zacna robota. A chłopakom w mercedesie jak się podoba? Tam pewnie krzywo patrzą na blendera.

Co do nagrywania pracy, to jak nie chcesz nagrywać na kompa to na Twitchu zrób stream z opcją nagrywania i stamtąd możesz wrzucić całe nagranie na YT.

Jak z jakoscia takiego nagrania?

Napisano
Bardzo dziekujemy za fronta :)

Creator robilem ten obrazek dla wlasnej przyjemnosci, nie bylo to komercyjne zlecenie :) Po prostu ciesze sie blenderem :P

aaaa, bo robisz w RTT i myślałem że dla Mercedessa też robicie jakieś modele do konfiguratorów.

Jak z jakoscia takiego nagrania?
Nie jest źle, w dużej mierze zależy od tego jakie masz ustawienia broadcastowania u siebie. Nie wiem czy wersja free nie ma jakiś ograniczeń co do rozdzielczości.

Mogliby dorobić jakąś lepszą edycję tych filmów, bo teraz można tylko przyciąć początek i koniec, a brakuje jakiejś edycji ogólnej, ale z drugiej strony ten serwis nie służy do tego ;)

Napisano
  • Autor

@Creator Ja wlasciwie to flavor3d, wiec print i klienci troszke inni :)

@WILLOW dzieki :) noo cienie cienie :P wazniejsze dla mnie bylo fajnie pokazac auto niz spasowac sie idealnie. Tez tych oryginalnych tak bardzo nie widac. :) amator sie nie polapie :P

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.