ptaszek Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 (edytowane) HEj, Ostatni renderek w blenderze i cyclesie. Projekt robiony dla wlasniej przyjemnosci i dla tego . Model Jana Mokrzeckiego (FF znany jako Freedom Fighter :P) a hdrka i backplate z doschdesign. dzieki! Edytowane 15 Kwiecień 2014 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 (edytowane) Widać ogromny postęp chyba jeden z najlepszych renderów aut w cycles jakie widziałem :) Szkoda że makeing of taki szybki mógłbyś zrobić o połowę wolniejszy. Z makeing ofa wynika że materiały dość bardzo proste. Natomiast studio dopracowane. no i dobre post pro. Edytowane 13 Kwiecień 2014 przez Azbesty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 Świetna robota!!! Postwork przedni! :) Moim zdaniem refleksy nie pasują zbytnio do takiego exterior rendera - nie pokazują w ogóle że odbija się w karoserii środowisko. Bardziej przypomina oświetlenie studyjne. Ale to czepianie się na siłe, bo pracka przednia :) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 Typowo komercyjny stajl. Szacun. A ze tego blendera to szacun do potęgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk2 Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 Wspaniale. Wygląda jak oficjalna prasówka Mercedesa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 13 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2014 Dziekuje! :) mialo byc cukierkowo i ciesze sie ze tak wyszlo :) wiadoomo mozna bylo jeszcze posiedziec, ale troche jestem niecierpliwy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 Dla mnie bomba :) jest kolorowo jak chciałeś, auto siedzi w tle i oto chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 mega i nie wazne ze blender, po prostu fajny obrazek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 14 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Dzieki Pany! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 14 Kwiecień 2014 Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Bardzo ładnie. Fajny model, materiały, render, światło. Ja się tylko nie zgodzę, że to idealnie siedzi w tle. Trochę właśnie się z tego tła wybija. Tak na oko, to chyba trochę temperatura światła do poprawy. Światło w tle jest cieplejsze niż światło na modelu. I trochę też chyba przód i bok za jasne. Stąd pewnie to wrażenie studyjnego oświetlenia, bo to wygląda jakby mocno (może trochę za mocno) doświetlony był ten pojazd z boku i przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 14 Kwiecień 2014 Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Wrzucisz cały making off w normalnym tempie? szkoda by było to tak zostawić a jest tak szybko że mało co można zobaczyć, render świetny oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 14 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Hejka :) @Azbesty, materialy faktycznie proste :) @Mallow, zgadzam sie ze nie siedzi idealnie, ale inspiracja byly obrazki merca a one wlasnie sie tym cechuja wg mnie. @thecrev, Niestety nie mam tego w video tylko klatkach co 10 sek, wiec spowolnienie niewiele tu pomoze. Moze w przyszlosci bede kaltkowal co 2-5 sek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 15 Kwiecień 2014 Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Zacna robota. A chłopakom w mercedesie jak się podoba? Tam pewnie krzywo patrzą na blendera. Co do nagrywania pracy, to jak nie chcesz nagrywać na kompa to na Twitchu zrób stream z opcją nagrywania i stamtąd możesz wrzucić całe nagranie na YT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 15 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Bardzo dziekujemy za fronta :) Creator robilem ten obrazek dla wlasnej przyjemnosci, nie bylo to komercyjne zlecenie :) Po prostu ciesze sie blenderem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 15 Kwiecień 2014 Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Zacna robota. A chłopakom w mercedesie jak się podoba? Tam pewnie krzywo patrzą na blendera. Co do nagrywania pracy, to jak nie chcesz nagrywać na kompa to na Twitchu zrób stream z opcją nagrywania i stamtąd możesz wrzucić całe nagranie na YT. Jak z jakoscia takiego nagrania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 15 Kwiecień 2014 Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Bardzo dziekujemy za fronta :) Creator robilem ten obrazek dla wlasnej przyjemnosci, nie bylo to komercyjne zlecenie :) Po prostu ciesze sie blenderem :P aaaa, bo robisz w RTT i myślałem że dla Mercedessa też robicie jakieś modele do konfiguratorów. Jak z jakoscia takiego nagrania?Nie jest źle, w dużej mierze zależy od tego jakie masz ustawienia broadcastowania u siebie. Nie wiem czy wersja free nie ma jakiś ograniczeń co do rozdzielczości. Mogliby dorobić jakąś lepszą edycję tych filmów, bo teraz można tylko przyciąć początek i koniec, a brakuje jakiejś edycji ogólnej, ale z drugiej strony ten serwis nie służy do tego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WILLOW1183 Napisano 15 Kwiecień 2014 Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Bardzo fajne . Może tylko nie wszystkie cienie w jednym kierunku lecą . Ale reszta super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 17 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2014 @Creator Ja wlasciwie to flavor3d, wiec print i klienci troszke inni :) @WILLOW dzieki :) noo cienie cienie :P wazniejsze dla mnie bylo fajnie pokazac auto niz spasowac sie idealnie. Tez tych oryginalnych tak bardzo nie widac. :) amator sie nie polapie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieksz Napisano 21 Kwiecień 2014 Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Naprawdę bardzo dobry projekt. Zapraszam do pochwalenia się swoim portfolio na Freelancers 3D Tutaj http://freelancers3d.com/projects/motoryzacja mamy kilka bardzo dobrych projektów pojazdów i szukamy kolejnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi