Juzwa Napisano 28 Kwiecień 2014 Napisano 28 Kwiecień 2014 Witam, Mam problem. Mam gotowy zanimowany, zeskinowany obiekt. Nie wiem jak ustawic Rigid Body by odpowiednio kolidowal z moim mCloth. Zawsze mCloth przecina obiekt. Problem mi sie wydaje z ustawienie Shape Type w Rigid Body. Czy moze problem w samym Rigid body ze one nigdy nie zmieniaja ksztaltow i powinienem uzyc czegos innego?
SUPER_OkO Napisano 28 Kwiecień 2014 Napisano 28 Kwiecień 2014 musisz pociac mesha podlinkowac wszystko do odopowiednich kosci i ustawic riggid body, ze skinem ci nie zadziala. Mcloth to taka jedna wielka ciekawostka, zrobiona nie wiadomo po co, ktoś coś robił ale skończył w połowie i tak to wsadzili. Takie ni w dupe, ni w oko. Nie udalo mi sie nigdy uzyskac zadnego efektu, no chyba ze chcesz zanimować flagę albo firankę.
Juzwa Napisano 28 Kwiecień 2014 Autor Napisano 28 Kwiecień 2014 No to wielka szkoda, troche wiecej roboty mnie czeka. Zwykly cloth ma tak samo czy on normalnie koliduje?
2013 Napisano 28 Kwiecień 2014 Napisano 28 Kwiecień 2014 W zwykłym Cloth ustawiasz obiekty z którymi ma kolidować twój materiał, może być ich kilka i mogą być animowane, co daje Ci sporo możliwości.
Rekomendowane odpowiedzi