koen Napisano 4 Maj 2014 Share Napisano 4 Maj 2014 Witam, mam taki problem jak widac, muszę zrobić lampke z wzorem jak na obrazku nizej. Wydaje mi się najbrardziej sensowna droga wyciac w tej bryle ten wzorek, potem szklo i bedzie ladnie swiecic. pytanie tylko jak do tego podejsc, jak to zrobic w 3ds?? do głowy przychodzą mi tylko hasła by zrobic boolean na plaskiej rozlozonej płaszczyznie a potem to skrecic czyms ale ta wiedza to tylko teoria sucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 4 Maj 2014 Share Napisano 4 Maj 2014 Zrób to na płaskiej powierzchni, a następnie nałóż modyfikator Bend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 4 Maj 2014 Share Napisano 4 Maj 2014 1. wymodeluj wzorek ze splajnów 2. powiel go 4x (jeden pierścień składa się z 4 części) 3. powiel te 4 części raz jeszcze tworząc kolejny pierścień 4. dodaj modyfikator bend. 5. dodaj modyfikator shell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 4 Maj 2014 Share Napisano 4 Maj 2014 Można by jeszcze spróbować samymi teksturami. Opacity + ew. bump/disp (chociaż na zdjęciu klosz wygląda na dosyć gładki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 5 Maj 2014 Share Napisano 5 Maj 2014 mapka dispa powinna załatwić problem a i szybciej się zrobi. ja siekniesz to bendem nie zapomnij zagęścić siatki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi