OmiMediaProduction Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 (edytowane) Hej, Chcielibyśmy przedstawić Wam dwie ostatnie realizacje dla jednego z naszych klientów - Fibaro. Fibaro to w skrócie inteligentny system sterowania domem, zainteresowanych zapraszamy na stronę Fibaro W obu animacjach za pomysł, scenariusz i storyboard odpowiedzialna była Olga Misiura i po wcześniejszych doświadczeniach postawiliśmy skupić się na historii, natomiast sama prezentacja produktu miała być drugoplanowa. Ola wystartowała od prostego pomysłu [urodziny - Motion Sensor oraz obiad - Smoke Sensor], a następnie dokładaliśmy funkcjonalności samego urządzenia do ukształtowanej bazy i całość ubieraliśmy w detale. Za całe szeroko rozumiane 3d odpowiedzialni byli Mirek Kaczyński oraz Michał Nowak. Świeżym elementem, który sprawił nam kilka problemów było wprowadzenie animowanych postaci, ale myślimy, że jest to dobra jakość. Wiktor Pawlik przygotował ikonografię i był odpowiedzialny za całą typografię w animacji, natomiast tekstem poruszyła Olga Misiura. Tekstu jest dużo, ale jest to minimum, które bezwzględnie wymagał Klient i nie udało nam się tego bardziej "odchudzić". Za finalne kolory i postprodukcję odpowiedzialny był Mirek Kaczyński oraz Michał Nowak, a za montaż Olga Misiura. Oba projekty były bardzo ciekawe ze względu na swobodę w działaniu i duże zaufanie ze strony Klienta. Było kilka elementów, które musiały znaleźć się w animacji, ale ogólnie nie było źle. Mieliśmy przy tym dużo zabawy i zebraliśmy masę nowych ciekawych doświadczeń. Poniżej obrazki i animacje. Dajcie znać co o tym myślicie! Zespół Omi Media Production 1. Fibaro - Motion Sensor Zespół: Mirosław Kaczyński Olga Misiura Michał Nowak Wiktor Pawlik Stille: 2. Fibaro - Smoke Sensor Zespół: Mirosław Kaczyński Olga Misiura Michał Nowak Stille: Edytowane 31 Maj 2014 przez OmiMediaProduction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 drugiego juz mi sie nie chciało, bo za długie ale bardzo fajnie wyszło. Klient na pewno zadowolony - animacje bardzo sprytnie wkomponowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soto Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Szczerze mówiąc to byłem przekonany, że Fibaro wewnętrznie robi również prezentacje. Aktualnie jestem w trakcie rekrutacji do tej firmy i zapewniano mnie, że dział grafiki 3D jest u nich mocno rozwinięty ;) Tak czy siak, znałem już te animacje i muszę przyznać, że są bardzo fajne. Długie co prawda ale robią wrażenie. Nie podobała mi się tylko sos (ciecz), która wylewała się z garnka ;) Konsystencją przypominała tak jakby mocno rozgrzaną, elastyczną plastelinę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 (edytowane) wyśmienite, mimo że długie - szczególnie pierwszy, nie miałem problemu żeby obejrzeć do końca. no ale przy tylu informacjach oraz idealnie dobranej ścieżce dźwiękowej, nie sądzę aby skrócenie lub przyspieszenie wyszło na dobre. tak jest dobrze:) klient pewnie jest wniebowzięty, sam bym się tego nie powstydził. gratuluje projektu jak i efektu! Edytowane 30 Maj 2014 przez zio_mal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Super robota, gratuluję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 cud, miód i orzeszki - jednej rzeczy nie rozumiem... czemu jeszcze nie ma fronta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 31 Maj 2014 Share Napisano 31 Maj 2014 cud, miód i orzeszki - jednej rzeczy nie rozumiem... czemu jeszcze nie ma fronta ? może dlatego że nie było zrobione w blenderze? ... taki żarcik Co do flimików, to genialne wykonanie. Nie ma za bardzo co pisać, bo nie ma się do czego doczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 31 Maj 2014 Share Napisano 31 Maj 2014 Spokojnie. Od 2dni jestem w rozjazdach (odp z tel). A przez PKP wcale wcześniej nie wrócę. Będzie update frontów :-) Sent from my phone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 1 Czerwiec 2014 Share Napisano 1 Czerwiec 2014 Piekna sprawa. Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 2 Czerwiec 2014 Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Jest elegancko. Momentami ujęcia przydługie ale scenariusz jest przemyślany i dobrze się to ogląda. Podoba mi się ruch kamery w zbliżeniach i fajnie że ludzie 3d nie są na pierwszym planie. Klient na pewno nie żałuje wydanej kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmiMediaProduction Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2014 dzięki wielkie za dobre słowa i oczywiście wyróżnienie w postaci fronta! faktycznie filmy są dosyć długie jak na tego typu prezentację produktów, ale staraliśmy się aby płynąca fabuła zmniejszyła ryzyko "przynudzania" - i chyba się udało :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 2 Czerwiec 2014 Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Jakość super. Napiszcie cos wiecej, jaki soft i czas produkcji ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmiMediaProduction Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2014 dzięki MaxymilianMax! Lista narzędzi akurat jest niezbyt długa - 3ds max , renderowane w VRay 2 , całe postpro i montaż After Effects, natomiast dym powstał dzięki FumeFX. Co do czasu poświęconego na projekt - całość trwała około 7 tygodni, z czego pierwsze dwa tygodnie pożarły prace nad scenariuszem, kolejne 4 to bardzo intensywny proces produkcji, a cały siódmy tydzień musieliśmy poświęcić na odpoczynek ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 3 Czerwiec 2014 Share Napisano 3 Czerwiec 2014 no to gratulacje, sporo widac wlozonej tam roboty, w takim krotkim terminie i skromnej załogi. Fajne kolory i ogolnie wyszło PRO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 5 Czerwiec 2014 Share Napisano 5 Czerwiec 2014 Kawał porządnej roboty. Gratulacje w pełni zasłużonego fronta. Fajnie że tak mały osobowo team poradził sobie z jak by nie patrzeć, trudnym zadaniem zmajstrowania wszystkiego w 7 tygodni. Mnie się podoba - klient na pewno zadowolony. Choć faktycznie - plastelina się wygotowała. Ale to powie tylko ktoś z branży. Dla zwykłego zjadacza chleba, a w końcu o takich chodzi jako o odbiorców - jest świetnie. Z ciekawości - ile i na czym liczyła się jedna klatka? Można by zobaczyć kilka klatek bez postpro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmiMediaProduction Napisano 6 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2014 Dzięki Loki! Czas liczenia poszczególnych klatek był bardzo różny - od 2min do 2h. Ale jakbym miał uśrednić, to prawdopodobnie wyszłoby około 30-40min/klatkę. Sprzęty jakie mamy do liczenia to i7-3770K @ 3.5GHz. Poniżej trochę klatek bez postpro. Smoke Sensor: Motion Sensor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi