Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

W trakcie walki z internalem i radiosity na LW zrobi艂em ma艂膮 scenk臋 (dwie godzinki modelingu + dwie godz. ustawie艅 sceny - p贸艂 dnia p贸藕niej bawi艂em si臋 ze scenk膮 w r贸偶nych ustawieniach - takie ma艂e eksperymenty ze 艣wiat艂ami ale tego nie licz臋).

Lightwave 3D, trzy 藕r贸d艂a 艣wiat艂a (2 x area, 1 x distant), HDRI, jedno 藕r贸d艂o 艣wiat艂a ma wyl膮czone cienie. wszystkie obiekty moje, 4h renderingu na FPrime

(Radiosity bounces a偶 6!).

Na Photoshopie musia艂em 艣ci膮gn膮膰 troch臋 koloru bo a偶 razi艂o po oczach :)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 9
  • Wy艣wietle艅 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo 艂adne, cho膰 bez pomys艂u. A-A troch臋 szwankuje miejscami, no i ta idealna symetryczno艣c u艂o偶enia kubk贸w troch臋 bije w oczy ;)

Je艣li to poprawisz i zrobisz z tego ca艂膮 kuchni臋, to wed艂ug mnie z艂ota galeria jak w banku :D

Napisano

Prawie fotoreal. Prawie. ;> Zlew troszke plastikiem zalatuje, poza tym 艂adnie.

Napisano

dla mnie rewelacja, tylko..... tak jak wy偶ej: "Zlew troszke plastikiem zalatuje"

Napisano

ogolnie fajne. tylko to zielone za oknem powinno byc bardziel widoczne albo wogoole. chociaz fajnie, ze miales pomysl na pokazanie niedoskonalosci aparatu czy jak wolisz kamery z ta przeslona ustawiona na warunki w pokoju... i jak na moj gust za duzy DOF... troche.

4+

pozdr

Napisano

Troch臋 mnie oczy bol膮 przez tego DOFa, poza tym blat w miejscach, gdzie jest o艣wietlony, jest moim zdaniem przepalony (jaki艣 taki dziwny 偶贸艂ty kolor wyszed艂). AA rzeczywi艣cie lekko szwankuje.

No, ale to szczeg贸艂y. Mnie si臋 materia艂 zlewozmywaka podoba, uwa偶am jednak, ze jest troch臋 za gruby na kraw臋dziach i zbyt ob艂y.

Og贸lnie oczywi艣cie REWELACJA:-)

Napisano

bardzo ladne :)

co do zlewu to mialem niedawno okazje ogladac zlewozmywaki, muszle itp i teraz wesz艂y wlasnie takie niby plastikowe, nie jest to plastik ale podobnie sie zachowuje

to chyba bedzie w modzie za niedlugo :P

Napisano

Dzi臋ki za komentarze.

Wszystkie wady w wi臋kszo艣ci zna艂em (DoF na FPrimie dopiero 艂adnie wygl膮da po 1000 przebiegu, a ja sko艅czy艂em na ok 250).

To by艂a testowa scenka w kt贸rej chcia艂em przetestowa膰 na szybko par臋 rzeczy - 偶eby zlikwidowa膰 te wszystkie wady to trzeba by by艂o posiedzie膰

d艂u偶ej, a w tej chwili skupiam si臋 na internalach.

G艂贸wnie chcia艂em sprawdzi膰 radiosity na poziomie bounces 6, oraz "Bridge tool"

kt贸ry zastosowa艂em na uszach kubk贸w (nie ma widocznych po艂膮cze艅!).

No i moja wada jak zwykle nie mog臋 ustawi膰 kamery i sceny (cho膰 trzeba przyzna膰 偶e pomys艂 i wykonanie w ca艂o艣ci zrodzi艂o si臋 w mojej g艂owie bez obj. referencyjnych)

Pozdrawiam.

Napisano

za duzy DOF, powtarzalnosc kubkow jednak tez widac na tak malym kadrze to one sa na pierwszym planie, a tak pozatym co powiedziano wyzej to jest b.ladnie

greets

ps sorki nie zauwazylem twojej odpowiedzi :D w takim razie po prostu mi sie b.podoba :D

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci