Napisano 17 Wrzesie艅 200420 l W trakcie walki z internalem i radiosity na LW zrobi艂em ma艂膮 scenk臋 (dwie godzinki modelingu + dwie godz. ustawie艅 sceny - p贸艂 dnia p贸藕niej bawi艂em si臋 ze scenk膮 w r贸偶nych ustawieniach - takie ma艂e eksperymenty ze 艣wiat艂ami ale tego nie licz臋). Lightwave 3D, trzy 藕r贸d艂a 艣wiat艂a (2 x area, 1 x distant), HDRI, jedno 藕r贸d艂o 艣wiat艂a ma wyl膮czone cienie. wszystkie obiekty moje, 4h renderingu na FPrime (Radiosity bounces a偶 6!). Na Photoshopie musia艂em 艣ci膮gn膮膰 troch臋 koloru bo a偶 razi艂o po oczach :) Pozdrawiam
Napisano 17 Wrzesie艅 200420 l Bardzo 艂adne, cho膰 bez pomys艂u. A-A troch臋 szwankuje miejscami, no i ta idealna symetryczno艣c u艂o偶enia kubk贸w troch臋 bije w oczy ;) 聽 Je艣li to poprawisz i zrobisz z tego ca艂膮 kuchni臋, to wed艂ug mnie z艂ota galeria jak w banku :D
Napisano 17 Wrzesie艅 200420 l Prawie fotoreal. Prawie. ;> Zlew troszke plastikiem zalatuje, poza tym 艂adnie.
Napisano 17 Wrzesie艅 200420 l dla mnie rewelacja, tylko..... tak jak wy偶ej: "Zlew troszke plastikiem zalatuje"
Napisano 17 Wrzesie艅 200420 l ogolnie fajne. tylko to zielone za oknem powinno byc bardziel widoczne albo wogoole. chociaz fajnie, ze miales pomysl na pokazanie niedoskonalosci aparatu czy jak wolisz kamery z ta przeslona ustawiona na warunki w pokoju... i jak na moj gust za duzy DOF... troche. 4+ pozdr
Napisano 17 Wrzesie艅 200420 l Troch臋 mnie oczy bol膮 przez tego DOFa, poza tym blat w miejscach, gdzie jest o艣wietlony, jest moim zdaniem przepalony (jaki艣 taki dziwny 偶贸艂ty kolor wyszed艂). AA rzeczywi艣cie lekko szwankuje. 聽 No, ale to szczeg贸艂y. Mnie si臋 materia艂 zlewozmywaka podoba, uwa偶am jednak, ze jest troch臋 za gruby na kraw臋dziach i zbyt ob艂y. 聽 Og贸lnie oczywi艣cie REWELACJA:-)
Napisano 18 Wrzesie艅 200420 l bardzo ladne :) co do zlewu to mialem niedawno okazje ogladac zlewozmywaki, muszle itp i teraz wesz艂y wlasnie takie niby plastikowe, nie jest to plastik ale podobnie sie zachowuje to chyba bedzie w modzie za niedlugo :P
Napisano 18 Wrzesie艅 200420 l Dzi臋ki za komentarze. Wszystkie wady w wi臋kszo艣ci zna艂em (DoF na FPrimie dopiero 艂adnie wygl膮da po 1000 przebiegu, a ja sko艅czy艂em na ok 250). To by艂a testowa scenka w kt贸rej chcia艂em przetestowa膰 na szybko par臋 rzeczy - 偶eby zlikwidowa膰 te wszystkie wady to trzeba by by艂o posiedzie膰 d艂u偶ej, a w tej chwili skupiam si臋 na internalach. G艂贸wnie chcia艂em sprawdzi膰 radiosity na poziomie bounces 6, oraz "Bridge tool" kt贸ry zastosowa艂em na uszach kubk贸w (nie ma widocznych po艂膮cze艅!). No i moja wada jak zwykle nie mog臋 ustawi膰 kamery i sceny (cho膰 trzeba przyzna膰 偶e pomys艂 i wykonanie w ca艂o艣ci zrodzi艂o si臋 w mojej g艂owie bez obj. referencyjnych) Pozdrawiam.
Napisano 18 Wrzesie艅 200420 l za duzy DOF, powtarzalnosc kubkow jednak tez widac na tak malym kadrze to one sa na pierwszym planie, a tak pozatym co powiedziano wyzej to jest b.ladnie 聽 greets 聽 ps sorki nie zauwazylem twojej odpowiedzi :D w takim razie po prostu mi sie b.podoba :D