Napisano 10 Lipiec 201410 l Witam, mam do was pytanko, po złożeniu animacji w Vurtual Dub'ie plik waży bardzo dużo bo jest nieskompresowany. Czy może moglibyście mi polecić jakiś program, kodek i format do kompresowania animacji 1080p aby ciągle wyglądały ładnie ale nie ważyły 200MB/sec ? Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam.
Napisano 10 Lipiec 201410 l final cut studio miał genialny kompresor z tego co pamietam. ale to tylko na apple :D
Napisano 10 Lipiec 201410 l Autor Apple'a nie mam, ale kodekiem on Miłosza też działa całkiem nieźle, dzięki :-) To może korzystając z okazji, zapytam się jeszcze jak mogę zapętlić (puścić np. 5 razy pod rząd) wideo w Virtual Dub'ie ? Nie widzę tam takiego timeline'a aby dało się to po prostu wrzucić. Chyba, że się nie da i di takichy zabaw muszę skorzystać z zwykłego programu do obróbki video ? Pozdrawiam.
Napisano 10 Lipiec 201410 l nie jestem teraz przy kompie ale z tego co pmietam wystarczy dac attach movie i on dokleja drugi i kolejny raz filmy. vdub jest na tyle polularny ze szybciej wygoiglujesz odp. niz doczekasz sie jej na forum. p.s. w watku o darmowym sofcie polecalem darmowy kompresor chyba na gpu. bardzo szybki z wieloma kodekami
Napisano 11 Sierpień 201410 l Witam, mam do was pytanko, po złożeniu animacji w Vurtual Dub'ie plik waży bardzo dużo bo jest nieskompresowany. Czy może moglibyście mi polecić jakiś program, kodek i format do kompresowania animacji 1080p aby ciągle wyglądały ładnie ale nie ważyły 200MB/sec ? Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam. Ja zazwyczaj wyrzucam z Aftera .mp4 h264 15mb/s keyframe w zależności od framerateu, jesli 25 to co 13, jesli 30 to co 15. Jeśli chcesz bardzo dobrą jakość to ten sam setup tylko jakieś 125/150 mb/s lub max 240 i keyframe co 1 klatke.