Gość TonyQee Napisano 13 Lipiec 2014 Napisano 13 Lipiec 2014 Witam mam 18lat bawie sie tabletem ale ołówkiem też rysuje, i chyba mi idzie lepiej niż na tablecie, potrzebuje hm... moge powiedzieć że krytyki, rysuje rysuje i wszystko jest do dupy nic mi sie nie podoba co tworze, jak moge to poprawić? Ogolnie to nim dłużej to robie tym coraz mniej mi sie podoba nie moge uzyskać takiego efektu jak bym chciał, co moge zacząć robić żeby poprawić to wszystko ? Dziękuje za wszelką krytyke i każdą uwage
irlethann Napisano 13 Lipiec 2014 Napisano 13 Lipiec 2014 po prostu zacznij wszystko od podstaw, a nie od razu idziesz na głęboką wodę i rysujesz assassyna (ale akurat on jest tutaj najlepszy) :P mam na myśli szkicowanie postaci i ćwiczenie waloru w skali szarości
Reynevan Napisano 13 Lipiec 2014 Napisano 13 Lipiec 2014 Po asasynie myślałem ze znowu jakis pro zalozyl teczke ;)
takashmen Napisano 13 Lipiec 2014 Napisano 13 Lipiec 2014 Po asasynie myślałem ze znowu jakis pro zalozyl teczke ;) heeee? na początek przeczytaj to: http://max3d.pl/tutoriale/297/ http://max3d.pl/tutoriale/298/ jeśli masz czas w wakacje zapisz się na intensywny kurs rysunku architektonicznego, w każdym większym mieście coś znajdziesz. ciężko jest ci coś więcej polecić bo nie wiem co cię interesuje, co chcesz robić z tym rysowaniem jaki zawód cię interesuje itd. co do prac które wrzuciłeś to widać że w miare potrafisz skopiować to co widzisz, natomiast wiedzy anatomicznej nie posiadasz żadnej. Nie wiesz tak naprawdę co rysujesz/malujesz, na przykład twarz: istnieje szereg metod konstrukcji twarzy, jak ją rozbić na poszczególne bryły, jak cieniować, na co zwracać uwagę. Musisz zacząć się uczyć nie tylko przez rysowanie bo tylko powielasz swoje błędy na okrągło. A co ze studiami, wybierasz się na jakieś?
Gość TonyQee Napisano 13 Lipiec 2014 Napisano 13 Lipiec 2014 Bardzo dziekuje za takie komentarze postaram sie to wszystko jak najszybciej nadrobić co do kursu to nie wiem, z checią bym poszedł ale nie wiem czy oni cos by mnie nauczyli jestem samoukiem, kiedys ktos mi pokazał jak sie szkicuje realistyke, i tyle było z mojej nauki pozniej tylko rysowalem i rysowalem zaraz tutaj wrzuce jakies swoje prace ołówkiem robione. Co do studiów nie wiem tak naprawde, to nie kwestia pieniedzy czy tez innych spr, nie wiem czy nauczą mnie tego co ja chce, a chce rysować w taki sposob żeby mi sie podobało i innym, żeby te rysunki nie były takie płaskie krzywe itp. Chiałbym coś z grami komputerowymi, animacjami czy bajkami, bo wole rysowac niz skeljac jakies kawałki zdj i przerabiac to, logo probowałem kiedyś robić to nie jest prosta sprawa. Ogolnie to dość spory problem mam z postacią ludzką,cieżko mi propocje przyjąć, ale to jest kwestia siedzenia dłuższego w tym tak myśle. Moje prace można jeszcze zobaczyć tutaj choć większość już wrzuciłem do teczki tutaj
takashmen Napisano 13 Lipiec 2014 Napisano 13 Lipiec 2014 że tak powiem coooo? 1. na kursie nie byłeś ale wiesz że cię niczego nie nauczą 2. przez szkicowanie "realistyki" rozumiesz kopiowanie zdjęć w ołówku, czy co. 3. studia tak samo, jak nie pójdziesz to się nie dowiesz... 4."nie wiem czy nauczą mnie tego co ja chce, a chce rysować w taki sposob żeby mi sie podobało i innym, żeby te rysunki nie były takie płaskie krzywe itp" tak jak napisałem nie nauczysz się niczego też sam jeśli ciągle będziesz powielał te same błędy wynikające z braku wiedzy teoretycznej: anatomia, perspektywa itd. 5. Projektowanie loga podchodzi pod grafike użytkową i nie ma nic wspólnego z grami, animacjami, czy bajkami, i tego też możesz się nauczyć na studiach. Jak masz problem z postacią ludzką to chyba oznacza że trzeba się nauczyć o proporcjach itd, bo jak to mówią z pustogo to i Salomon nie naleje... chcesz rysować, uważasz że używanie zdjęć to hmm łatwizna? twoja sprawa, natomiast nie rozumiem zupełnie twojej postawy, nigdzie nie pójdę bo mnie niczego nie nauczą, nie będzie mi się podobać, bla bla bla, jeśli chcesz robić w komercyjnej branży musisz równać to najlepszych, a taką postawą nic nie osiągniesz
Gość TonyQee Napisano 13 Lipiec 2014 Napisano 13 Lipiec 2014 Mój 1 krajobraz który mi naprawde nie wyszedł, zastanawiałem sie długo jak go porpawić i co w nim jest źle No i znalazłem, po prostu choinke trzeba było zmienić na taką ----> Teraz mam 3 postacie Kwiatki ;] kieliszek zle zrobiona przednia noga u końa a teraz 2 z lepszych portretów - - - Połączono posty - - - Jeżeli studia z grafiki komputerowej to nawet wiem gdzie bo patrzyłem ale co do kursu to chodzi Ci że online czy wybrac sie do jakiejś szkółki czy coś w tym stylu ?
takashmen Napisano 13 Lipiec 2014 Napisano 13 Lipiec 2014 niee, szkołę w stylu DOMIN, kursy przygotowywujące do egzaminu na architekturę
irlethann Napisano 13 Lipiec 2014 Napisano 13 Lipiec 2014 porysuj trochę dłużej, nawet jakbyś miał cieniować z 10h. Ten ostatni ma całkiem niezłe proporcje, ale brakuje mu wyraźnie dokończenia :) Teraz czas nie ma znaczenia, więc nie martw się, że będziesz rysować długo. Po jakimś czasie zobaczysz, że co raz mniej czasu poświęcasz na jakiś rysunek.
Gość TonyQee Napisano 14 Lipiec 2014 Napisano 14 Lipiec 2014 wygląda to jako tako ?? Wiem na pewno że może być lepiej.
rosikowski Napisano 14 Lipiec 2014 Napisano 14 Lipiec 2014 Czy tobie to sprawia przyjemność ? dobrze się bawisz rysując ? czy się męczysz i wkurzasz ?
WWWoj Napisano 14 Lipiec 2014 Napisano 14 Lipiec 2014 Proporcje i kształty Ci dość mocno pływają, też mi się to zdarzało często i nadal czasem :). Odbijaj obrazek w poziomie i pionie w trakcie pracy, albo jak rysujesz ołówkiem to zerknij na obrazek w lustrze, żeby zobaczyć błędy.
Kefas Napisano 14 Lipiec 2014 Napisano 14 Lipiec 2014 Zacznij od tego: potem bryły w przestrzeni i rysowanie obiektów jako prostych brył w przestrzeni z zachowaniem proporcji. Cieniowaniem się na razie nie przejmuj
Rekomendowane odpowiedzi