Moon73 Napisano 19 Wrzesień 2004 Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Witam wszystkich. Jest to moja pierwsza pracka zamieszczona na forum wiec czekam na opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 19 Wrzesień 2004 Share Napisano 19 Wrzesień 2004 1. Zmień temat... dodaj na poczatku objekt 3d: 2. Ladnie, dosc szczegolowo, ale ta kierownica to dziwna troche... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbuffer Napisano 19 Wrzesień 2004 Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Czy siodełko wisi w powietrzu?! ;P Kierownica jak od składaka.......jak się tym zmienia biegi i dodaje gazu?! ;P Poza tym bardzo fajnie....tylko zrób jakieś realistyczne(przybrudzone,przyrdzewiałe materiały)! Czekam na update'y. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 19 Wrzesień 2004 Share Napisano 19 Wrzesień 2004 czy ten motorek nie ma chłodnicy czy jeszcze jej nie zrobiłes a kierownica z tego co pamiętam w takch motorkach jest tylko zagięta w łuk a nie wyginana do góry ale mogęsie mylić nei jestem znawcą ani nie siedze w motorach ale zato jeżdze na rowerku i wiem że opona z tyłu jest zawsze większa niż w sprzodu w motorach też chyba tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 19 Wrzesień 2004 Share Napisano 19 Wrzesień 2004 a tak wogule to zapomniełem napisać że mi się bardzo podoba model ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 a tak wogole to edytuj posty a nie piszesz 2 pod soba:D bo pozniej brzydko wyglada/jest mniej czytelne/ludzie sie denerwuja* *niepotrzebne skreslic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Proponuje troche zjechac z dyfuzja niebieskiej farby, model calkiem dobry. Pozatym mysle ze dobrym pomyslem w tym przypadku, bylo by wywalenie tego boxa i dac poprostu czarne tlo lepszy by sie mialo wglad w nakladane materialy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 no spoko to wyglada troche sie bawiles zeby wymodelowac silnik i inne bzdety :) fajna pracka :) tysz kiedys bede moze robil jakis motor ;) ale nie stary tylko jakas kawaszke moze ninje zx9r albo R1 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Wiec po kolei Temat oraz zdublowanie postu to efekty pierwszego zetniecia się z forum... Motocykl jest w trakcie budowy wszystkie elementy szare bedą jeszcze modyfikowane, dlatego jest wiszące siodełko, brak stopek i innego osprzętu. Jeżeli chodzi o przybrudzenia, rdzę itd. nie tym razem, na razie zrobię go jak prosto spod igły, moze kiedyś zrobię render zardzewiałego wraku leżącego pod płotem :) Zjechałem z dyfuzją niebieskiego i wygląda lepiej, dzięki Rascal, ale boxa zostawię i przerobię go na warsztat :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 ładne wejście na forum. nie będę się niczego czepiał, zresztą po co, to WIP. szprychy zrobiły na mnie wrażenie ;] kierownica i rura wydechowa do poprawy, silniczek bardzo ładny, wrzuć chrom i napisy to będzie cudnie. Mimo wszystko wywal przynajjmniej na czas prób z materiałami i modelowania samego motocykla tego boxa i wrzuć tło hdri. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 21 Wrzesień 2004 Share Napisano 21 Wrzesień 2004 Ladny motor. Zawsze podziwiam ludzi, którzy modelują motory i zdecydownie moge powiedzieć że ty się zaliczasz do tej grupy. Takiego modeliku jeszcze nie widziałem (może za mało oglądam forum). Co to jest za model ?? Widze że jest jeszcze troche do końca ale będe cierpliwie czekał na końcowy efekt. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2004 Jeżeli chodzi o typ motocykla to jest to wydumka tzn. ok 1927 roku w Polsce powstał motocykl CWS M 55. Po kilku zmianach otrzymał nazwę Sokół 1000, jako wzór posłużyły motocykle Indian-silnik(układ V), oraz Harley-rama i przednie zawieszenie. Ten motocykl jest improwizacją, co by było, gdyby za wzór silnika wzięto silnik od Indiana Four (rzędowy 4 cylindrowy ). Czterocylindrowca chwilowo przerwałem (brak weny), a tu opublikowałem wersję 2 cylindrową. Podsumowując tworzę motocykl, którego nie było, a ma wyglądać tak jak by powstał w latach 1934-39 :). Pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2004 bez boxa - ciagle nie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 22 Wrzesień 2004 Share Napisano 22 Wrzesień 2004 Coraz lepiej tylko ten fotel lewituje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 22 Wrzesień 2004 Share Napisano 22 Wrzesień 2004 no bo musisz HDRI wrzucić, nie wystarczy zabrać boxa ;] poza tym, chyba nie renderujesz tego w scanline?! jeśli tak to pobaw się mentalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 24 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2004 Renderuje mentalem, niestety mam tylko to do dyspozycji. Jeżeli chodzi o HDRI to coś robię nie tak bo cienko wychodzi. Może ma ktoś linka do tutka jak ustawić HDRI w mentalu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Tezraz bez textur, zdecydowanie wolę modelowanie :). Jeszcze dużo do końca zostało. Pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 narazie bombowo:) duzo szczegolow:) bardzo ladny model!!! tak trzymaj. elementy silnika i te szczgoly robisz z glowy czy szukasz po sieci jakis fotek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 mnie tylko sie siedzenie nie podoba reszta super to siedzenie jakies takie cienkie, wyglada na tandetne plastikowe ale twoj model twoje siedzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 to siedzenie jakies takie cienkie, wyglada na tandetne plastikowe Tu sie zgadzam. Za cienkie jest. Przygladnijcie sie na ostatnim renderze :P. Popraw je :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2004 Siodło poprawiłem, render zamieszczę później. Jeżeli chodzi o wzorce to są oryginalne części, rysunki techniczne, dokumentacje starych motocykli, zdjęcia oraz odrobina fantazji :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 niezla precyzja ;) szczegoly robia wrazenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 wlasnie :) bardzo ładny i szczegółowy. tylko pozazdrościc komputera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martez Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 a jaki to motocykl, jakiś sokół czy coś ? ...bardzo fajnie wyszedł, jak już wspomniano siodło jakieś nie teges... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 3 Październik 2004 Autor Share Napisano 3 Październik 2004 Komp to Athlon 2000+, 512 RAM, grafa Radeon 9100, nie jest zły, lecz rewelacja też nie :) A oto kilka niezbyt udanych renderów, nie będę pisał co mi się w nich nie podoba sami oceńcie pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 nigdy nie ustawiaj światła głównego równolegle lub prostopadle do obiektu.... daje to bardzo nieładne efekty... materiały są nawet ładne, ale oświetlenie i otoczenie zabija wszelkie przejawy realizmu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 lakier dziwny... czym renderujesz bo wyglada jak scanline pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 wygląda to trochę nienaturalnie, popracuj nad cieniem, jest rzeczywiscie kiepski, a tak przy okazji to ten pedał chyba lewituje obok motocyklu, bo nie wiem na czym on się trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 hamerajd na metal! ładnie by wyglądał zardzewialy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 no jak byś dał jeszcze skylight i inaczej ustawił te światło co masz to powinno ładnie wyjść. bez skylight albo GI zawsze render będzie sztucznie wyglądał :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 Wracajac do oswietlenia to z tego co mnie uczono to swiatlo kluczowe ustawia pod podobnym katem co kamere. ps. Javor bzdury gadasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 18 Październik 2004 Autor Share Napisano 18 Październik 2004 Dawno mnie tu nie było, więc czas pokazać postępy w pracy, model wykonany jest w 95%. Renderuje mentalem i dałem tylko skylight i wyszły zniekształcenia oraz badziewiaste kropki na szkle reflektora. P.S. motocykl jeszcze nie ma nazwy po prostu concept z 1935 roku :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 18 Październik 2004 Share Napisano 18 Październik 2004 Niom, fajny modelik.. w niektorych mscach wyszlo zbyt ostro, ale mysle, ze kolorki to zniweluja... Bedzie jakies otoczenie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 18 Październik 2004 Share Napisano 18 Październik 2004 bardzo ładnie tylko wbij go lekko w podłoże bo widze że lewituje :] a gdzie się materiały zapodziały ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 Modelik bardzo ładniutki. Zauważyłem tylko, że fotel jest miejscami troche zbyt kanciasty (tył fotela render Bike 3.jpg) w porównaniu z reztą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 19 Październik 2004 Autor Share Napisano 19 Październik 2004 - Początkowo planowałem dać scenę, coś w rodzaju warsztatu, ale nie wiem czy zrobię ostatnio mam mniej czasu, więc raczej będzie tylko motocykl. - Lewitacja :) faktycznie nieładnie wygląda, albo wbije w podłoże lub spłaszczę delikatnie opony – dzięki za zwrócenie uwagi. - Dałem bez materiałów ponieważ z ostatnich nie jestem zadowolony, potrzebuje pomocy w zrobieniu textur niklu i opon, może zna ktoś linka do tutoriala ? - Fotel – siodło wygląda tak słabo z winy ustawień rendera, zwróć uwagę na przednią lampę wygląda jak bym ją młotkiem potraktował, nie wiem co dokładnie skopałem w ustawieniach mentala. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 nie powiem bardzo fanie to wyglada jeszcze "tylko" materialy moze jakis motocyklista i bedzie super;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 Moon73: zalezy jaki renderer :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 19 Październik 2004 Autor Share Napisano 19 Październik 2004 mental ray i nie mam innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 mental ray może wszysko, tylko trzeba umieć, a literatury w necie nie brakuje ;] modelik bardzo ładny, myślałem, że umarł a tu niespodzianka i to bardzo miła. czekam na render z materiałami, teksturami, oświetleniem itp. itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 31 Październik 2004 Autor Share Napisano 31 Październik 2004 Oto wynik renderu w Brazilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 1 Listopad 2004 Share Napisano 1 Listopad 2004 Zabardzo sie swieci. Oprucz tego wyglada cudownie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 1 Listopad 2004 Share Napisano 1 Listopad 2004 na enviroment wrzuć hdri i zmniejsz refleksy, przechyl go i postaw na nóżce, będzie realistyczniej. troszkę zbyt czarne i jednolite opony, tak naprawdę mają zawsze dużo mniejszą saturację. widzę, że motocykl ma bardzo duże szanse na zejścia z taśmy produkcyjnej w formie ukończonej, tym bardziej powodzenia i pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 3 Listopad 2004 Autor Share Napisano 3 Listopad 2004 Zgadza się motocykl świeci się jak... to już zmieniłem, jeżeli chodzi o oponki to ciągle nie mogę uzyskać zadawalającego mnie efektu, to samo dotyczy aluminium, w tym renderze to coś co miało wyglądać jak aluminium wygląda bardziej jak standardowy szary materiał. Było by fajnie gdyby ktoś mi podpowiedział jak ustawić te materiały. Dzięki za sugestie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 6 Listopad 2004 Autor Share Napisano 6 Listopad 2004 Witam ukończyłem prace nad modelem, zapraszam http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=154714#post154714 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi