adek Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 Firma Maxon zamieściła na swojej stronie zapowiedź silnika renderującego Arnold (Solid Angle) dla programu Cinema 4D. Plugin zostanie przedstawiony już niedługo bo na tegorocznym SIGGRAPHIE 2014. Wtyczka ma być publicznie wydana pod koniec tego roku. Pełna treść: Arnold dla Cinema 4D jeszcze w tym roku!
Kris_R Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 Bo niby poco do maxa? Uwalą go tak jak uwalili XSI i tyle :D Trochę sobie jaja robię... a trochę nie.
tomerk Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 Chyba masz rację Krzysztofie. Tutaj jest artkuł o ewentualnej śmierci 3dMax'a. Digital tutors uspokajają ...sami zmniejszając ilość tuotoriali do Maxa. http://blog.digitaltutors.com/will-3ds-max-die-next/ I jeszcze jedno, brak Maxa na Linuxa i na Maca powaznie ogranicza jego zastosowanie w większych zachodnich studiach, gdzie postawa jest Linux. Np w the Mill (pracuje tam 800 ) osób, nie ma ani jednego PC. Wiec nie ma tez ani jednego Maxa. ... Ale to off topić ... Najwazniejsze ze Arnold jest juz na C4D, teraz tylko jeszcze wersja na Modo i ja będę bardzo szczęśliwy:)
diabelt Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 Raczej kierują maxa w kierunku archwiz a maya vfx/game. Ostatnio były duże zmiany w zespole odpowiedzialnym za maxa, zmiana szefa całego działu media entertainment (poprzedni był podobno pro maya anty max), zwiększony team maxa i zapowiadali że max wrócił do łask i będzie dużo lepiej. Zobaczymy co przyniesie wersja 2016, czy to tylko czcze gadanie czy faktycznie będzie szybszy rozwój.
tomerk Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 Zobaczymy, bo rzeczywiście jeśli Max będzie konkurować z Mają to nic dobrego z tego nie wyjdzie. Wewnętrzna konkurencja zniszczy któryś z programów. Jeśli Max byl by do archiwiz i dostal do tego jakieś nowe narzędzia to bylo by super. :)
diabelt Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 Jak dla kogo, ja nie robie archwiza więc kij im w oko:P
ikkiz Napisano 1 Sierpień 2014 Napisano 1 Sierpień 2014 Blenderowcy kilka tygodni temu opłakiwali odejście głównego programisty cycles do solid angle, ale tak po cichu to mieli nadzieję, że może właśnie kiedyś Brecht Van Lommel, bo o nim mowa, doprowadzi do sytuacji, żeby i w Blenderze był Arnold
michalz00 Napisano 1 Sierpień 2014 Napisano 1 Sierpień 2014 W tej chwili większość Cinemowców wstrzymuje oddech bo Maxon powinien już ogłosić R16. I jeśli największą atrakcją tej wersji będzie plugin do Arnolda to będę bardzo zawiedziony :P
makak Napisano 1 Sierpień 2014 Napisano 1 Sierpień 2014 Faktycznie, już nie długo Siggraph. Też jestem ciekaw co tym razem pokarzą. A tak przy okazji, to Cinema to już spore ma wsparcie jeśli chodzi o silniki renderujące. Choć mnie bardziej ciekawi Corona, na szczęście też chyba w tym roku ma wyjść beta, to będzie można ją sprawdzić.
michalz00 Napisano 1 Sierpień 2014 Napisano 1 Sierpień 2014 W ogóle pod względem integracji z innymi softami to jest rewelacyjnie. Połączenie z Adobe. Niedawno zapowiedziana integracja z Houdini. Krakatoa już jest. Teraz Arnold. Nic tylko bić brawo. Też jestem ciekaw co tym razem pokarzą. Może nowy Bodypaint. Wypadałoby żeby coś ruszyli w tym temacie ;)
makak Napisano 1 Sierpień 2014 Napisano 1 Sierpień 2014 Oj lista jest długa ;) Bardzo lubię pracować na Cinemie, ale fakt, rzeczy do poprawny/dodania trochę jest. Zresztą widać listę na CGTalku (coroczną ;)).
michalz00 Napisano 1 Sierpień 2014 Napisano 1 Sierpień 2014 Taka sama lista jest na C4DCafe ;) W tych wątkach już prawdziwa histeria odchodzi. A znając życie dostaniemy jedną nową funkcję/dużą poprawkę i mnóstwo drobnych mało efektownych i większość będzie rozczarowana. I cokolwiek to będzie to i tak pewnie nie przebije nowej zabawki od Greyscalegorilla. Signal mnie rozkłada na łopatki, takie coś powinno być od dawna w standardzie ;)
silverfox Napisano 10 Sierpień 2014 Napisano 10 Sierpień 2014 Galeria Arnolda oczywiście miażdży ale jest to wynikiem w 100% pro prac - wielu z branży FX w filmie. @tomerk natywny silnik modo jest bardzo dobry - nie wiem czy jest potrzeba jakichkolwiek pluginów.
Rekomendowane odpowiedzi