robstal Napisano 11 Sierpień 2014 Napisano 11 Sierpień 2014 (edytowane) Witam, Jest to mój pierwszy post na tym forum. Poniżej zamieszczam rendery robota przemysłowego Fanuc R-2000iB/165F oraz jego kontrolera. Dorzuciłem także kilka wybranych ujęć prezentujących siatkę (Clay+Edged Faces). Jest to mój drugi samodzielny projekt (i pierwszy nadający się do pokazania), więc proszę o odrobinę wyrozumiałości ;) Ogólnie to jestem zadowolony z tego modelu (choć trochę średnio mi się podoba ten wielki szary przewód), ale konstruktywna krytyka jest zawsze mile widziana. Użyte oprogramowanie: 3ds MAX oraz V-ray. Edytowane 11 Sierpień 2014 przez robstal
FeniksFire Napisano 15 Sierpień 2014 Napisano 15 Sierpień 2014 Fajny robot ci wyszedł według mnie ;). Można by jeszcze tylko próbować jakoś ulepszyć siatkę, ale nigdy nie robiłem takiego robota więc się pewnie nie znam ;P. A ten kabel może ciemniejszy byłby lepszy...
robstal Napisano 17 Sierpień 2014 Autor Napisano 17 Sierpień 2014 Co dokładnie masz na myśli w związku z tą siatką? Jeśli chodzi Ci o to, że wiele płaskich obszarów modelu nie ma prawie wcale wierzchołków to dlatego, że je celowo pousuwałem. Nie lubię jak marnują się w miejscu gdzie i tak nie byłyby widoczne. Co do kabla to może faktycznie masz rację i wezmę to pod uwagę podczas tworzenia sceny dla tego robota. Planuje umieścić go w jakiejś hali produkcyjnej. Zarówno robot jak i jego otoczenie byłyby już trochę przybrudzone/podniszczone. Najpierw musiałbym poćwiczyć tworzenie tego typu materiałów, a to mi trochę zajmie, ponieważ w międzyczasie rozpocząłem pracę nad inną sceną - pokój wypełniony klasycznymi meblami ;)
Sebazx6r Napisano 17 Sierpień 2014 Napisano 17 Sierpień 2014 Siema pociasnales boole'nami miejscami, wiec nie nadaje sie pod dodatkowe wygładzanie.
Rekomendowane odpowiedzi