t0m3k Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 kiedys bylo w WIP'ie domek z weranda w sloneczny dzien max6 + vray ..:: weranda ::..
KLICEK Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 pierwsze co rzuca sie w oczy to bardzo "cienkie" pod wzgledem wykonania drzewa , dziwne swiatlo ktore za bardzo rozjasnia dachowki , ogolnie bardzo slaba jakos textur. Zasanow sie moze nad Dof'em powinno to troche ozywic ten caly obrazek
Krzysztof Kucharz Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Zgadzam sie z Klickiem. Sprobuj poprawic troszke drzewko po prawej (samego mesha na ktorego nalozyles liscie). Jesli tam jest bump, to zmniejszylbym go. Pozdro
Conrad Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Drzewa, trawa w powietrzu,droga do wymiany. Ja bym do inaczej zrobił, taki domek z werandą gdzieś na terenie suchym, jakiś kamien, jakaś czacha jakiegoś zwierzęcia, taki western. Reszta może być. PS:Lubisz taką wiochę? Ta stodoła czy co tam dalej...
zbuffer Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 Mi się najbardziej rzuca w oczy, oprócz wspomnianego drzewa, połączenie trawy ze ścieżkami - tak nienaturalnie wchodzą na teksturę ścieżki i wyraźnie sterczą z niej, nie ma tam żadnego zabrudzenia, postrzępienia podłoża(lub zmiany w bardziej ziemiste)... no i jeszcze sama trawa jest za równa, zbyt idealnie ułożona. Poza tym ogólnie cała kolorystyka pracy jest nierealistyczna - szczególnie kolorystyka wspomnianej trawy, drzewa, dachówek.... Nie podoba mi się jeszcze jeden element - stos drewna w oddali. Sam klimat jest natomiast jak najbardziej odpowiedni i daje wrażenie słonecznego, upalnego dnia. Można by jednak zastosować jakiś lekki pył unoszący się nad drogą albo jakieś małe zamglenie parujących od gorąca roślin....coś podkreślającego mocne światło słońca i wysoką temperaturę - chyba że wcale nie chodzi o efekt gorącego dnia (bo w sumie słoneczny nie znaczy upalny;) Pozdr
t0m3k Napisano 22 Wrzesień 2004 Autor Napisano 22 Wrzesień 2004 dzieki za komentarze, Kulfer podsunales mi dobry pomysl z "westernem" ale to kiedys bo teraz nie mam czasu :( co do drzew to to po prawej jest z "EasyNAT" z 2 (albo 3) CD max6 natomiast to po lewej do obiekt AEC z max 6 mialem juz dosc tej scenki bo trawa z shag'a renderowala sie bardzo dluuuuuugo... ale na putyni nie ma trawy (i drzew :) ) wiec bedzie mozna troche to dopiescic narka...
legion Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 no sterylnie bardzo drzewka tez nie ciekawie ale jest srednio ale jeszcze wiele trzeba poprawic:)
Baton Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 A mi to wyglada jakbys wogole przeswietlil scene. Tam gdzie jest trawa dalbym jakies ciemniejsze podloze i dachowki bym przeciemnil.
mCh Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 ale fajnie... weranda. drzewka. nawet stodoła. kwiatki żółciutkie niczym jesień o późnych swych porach, zlana złotem i kiczem massmediów promującej ją kolorystyką i tematyką, oddającą rzeczywistość, dla wiarygodności, lecz upiększającej ją, co stanowi element zachęty dla królika podążającego tunelem i gonić i gonić i gonić i gonić. ten cień jest miły, lecz dalej kicz i fajans nie realistyczny, jaki jaki jaki ten co misia ukradł.
Salvator Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 trawa i drzewa wołają o pomstę do niebo i pytają dlaczego szpecą tak piękną scenę? gdyby nie to, byłoby naprawdę ładnie
Im@ginner Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 a pod werandą nie ma cieni... do wymiany dachówki, podłoże i drewno na werandzie i scenka wymiata bo wszystko oprócz tego jest bardzo ładne :)
Archangel Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 no powiem szczerze ze wiele dobrego widze w tej pracy :) do poprawki jest oczywiscie wspomniane drzewo ale mi osobiscie najbardziej nie pasuje trawa wyglada strasznie sztucznie...ogolnie zdecydowanie na +
slayer2004 Napisano 7 Październik 2004 Napisano 7 Październik 2004 Jak dla mnie, pracka jest przeciętna. Tekstury do poprawy. Coś nie podoba mi się w dachówkach. Texturki drzewa są trochę nie teges...
spoon Napisano 7 Październik 2004 Napisano 7 Październik 2004 oj, plastikowo... ziemia jak blat stołu, trawa coć lewituje, dachówki jak z gumy. kolorki słodziutkie, światełko milutkie. ja bym to dopiero z punkt wyjścia wziął. dużo do poprawy.
Piotr Dobosz Napisano 7 Październik 2004 Napisano 7 Październik 2004 mi sie nie podoba tekstura komina:( dales tam bump? pozdrawiam
piotr Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 pracuj nad kolorami więcej.Moim zdaniem jest zbyt intensywnie...Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi