Napisano 25 Wrzesień 200420 l Proszę Państwa - prezentuję efekt moich wypocin w ciągu ostatnich 2 miesięcy (z przerwami). Oto Perkusja Pearl Forum FX, którą mieliście okazję zobaczyć w moim WiPie. Teraz już skończyłem i zamieszczam render. C&C jak najbardziej mile widziane :) Scenka jest bardzo oszczędna, bo najważniejsza jest sama perkusja. Making time: 2 miechy z przerwami Render time: 10 h 43 min 39 s Soft: Cinema 4D R8.1 + Corel PP Sprzęt: AMD Athlon 2000+ 1.7GHz, 512 DDR RAM, GeForce 4 Low-res Hi-res(1024x768) http://www.math.uni.lodz.pl/~estozek/drums/drumset.jpg pozdr, Imaginner
Napisano 25 Wrzesień 200420 l No wiesz...taką piękną perkusję pokazywać na plane i białym tle...popracuj nad tym bo perka jest cudna. pozdro
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Swietna pracka. ale czemu ona renderowala Ci sie az 10 godzin? pozdrawiam
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Autor TRAFO: Krzywe? Nie wydaje mi się... Piotr: z wlączonym GI na całkiem niezłych ustawieniach, przy dużej szczegółowości modelu, jest to całkiem możliwe... :) Qrcze... mobilizujecie mnie... :D chcecie otoczenie to jeszcze troche moge popracować, tylko że nie mam pomysłu gdzie ta pera mogłaby stać... jakieś propozycje? pozdrawiam, Imaginner
Napisano 25 Wrzesień 200420 l bez jakiegoś fajnego otoczenia to mi się nie podoba (sam model jest QL:)
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Niestety pełne rozczarowanie - klasyczny przykład jak to po godzinach dłubania najdrobniejszych detali pokazujemy finał BYLE JAK i cały czar pryska. Podsumowując: model TAK, prezentacja absolutne NIE Zrób coś z tym! Pozdro edit: Jeśli już na neutralnym tle to chociaż efektownie jakoś! Przykład: http://www.mlocher.neostrada.pl/temp/r-drums.jpg oczywiście moje bębenki to TYLKO logo na wizytówkę...
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Perka ql ale materiały trochę dziwne...chrom trochę za bardzo...chrom hehe IMHO...a otoczenie to chyba musisz zrobić...bo więcej sięnie odezwę..^_^ hehe Jakiż garaż albo scena albo studio...pomysłów jest masa...Ja bym to wstawił do jakiejś salki...takiej od prób zespołu...pełno gratów, wytłoomiaczy itp...
Napisano 1 Październik 200420 l Autor Wielkie THX za wszystkie komentarze... :) Nad perką będę jeszcze pracował, dorobie jakąś scenkę, ale nie w najbliższym czasie. Na razie projekt odkładam na kilka miechów. Trzymajcie się, Imaginner
Napisano 3 Listopad 200420 l jezus maria czym ty renderowałeś????????????????????????? 10 godzin!!!!!????
Napisano 14 Czerwiec 200816 l Zrób jakąś prostą, dobrze i intensywnie oświetloną scenę koncertową. Zredukuj troche błyszczenie okleiny i odbicia na niej, żeby obręcze się bardziej swiecily w reflektorach. Co do modelu to bębny nie w tą stronę, rozmiary rośnią w prawo (patrząc od strony grającego).
Napisano 14 Czerwiec 200816 l Niezbyt Hi ten Hi-res:) Nawet przyjemnie ale nad otoczeniem to sie faktycznie nie narobiłeś. EDUT: A myślałem że to nowe a tu faktycznie jakieś wykopy:)
Napisano 14 Czerwiec 200816 l O jezu, wątek sprzed prawie 4 lat :D Bon na zakupy w tesco dla tego Pana!:D