Napisano 11 Listopad 201410 l Witam, Mam np. 2 objekty na scenie (np. tekst i box). Kamera obejmuje te 2 objekty, i chcę żeby box był widoczny od klatki 1, a póżniej pojawił się tekst np. w klatce 100. Bo tak to mam widoczne 2 objekty, już od klatki 1. Potrzebne mi to głównie jak robie kamerę ruchomą, kiedy nie chcę wszystkich objektów, które są na scenie mieć widocznych w tej kamerze. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Napisano 12 Listopad 201410 l Zanimuj visibility (prawy guzik properties) lub opacity w materiale. Jesli oto Ci chodziło :) pozdr
Napisano 12 Listopad 201410 l Można też inaczej. Wyciągasz obiekt poza pole widzenia kamery, i w odpowiednim momencie ustawiasz we właściwym miejscu. Robisz klucze na dwóch klatkach obok siebie. W jednym kluczu obiekt sobie wisi z boku, a w następnym - klatkę dalej - już jest tam, gdzie powinien.
Napisano 12 Listopad 201410 l Ja bym raczej zrobił jeden klucz, który ma "Tangents" ustawiony na stepped. Przy dwóch kluczach, mimo że będą to tylko dwie klatki, obiekt "przeleci" przez scenę z pierwotnej pozycji do docelowej. Przy "stepped" operacja przebiegnie w ramach pojedynczej klatki.
Napisano 12 Listopad 201410 l Robiłem tak wielokrotnie z dwoma klatkami i zawsze działało. Jak ma obiekt przelecieć między dwoma klatkami jedna po drugiej, jak między nimi nic nie ma?
Napisano 12 Listopad 201410 l @Ajgor. Masz rację. Jeżeli klucze będą w sąsiednich klatkach to nie ma możliwości,żeby w animacji pojawił się jakikolwiek ruch.