dzudzu Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 czy da sie tak zrobic w ps-ie, ze gdy ustawie opcity np. na 50% to zeby przy nastepnym kliknieciu nie pokrywalo nowa warstwa lakieru tylko utrzymywalo stara ... chcialbym zamieniac odcienie walorem farby ale przy zachowaniu stalej przenikalnosci :)
SansSerif Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 maluj na jednej warstwie z opacity 50% dla warstwy?
dzudzu Napisano 25 Wrzesień 2004 Autor Napisano 25 Wrzesień 2004 idz ty serif ... nie chodzilo mi o malowanie na warstwie, ale spoko ... chyba sie nie da inaczej :( //mialem nadziej, ze gdzie w preferencjach mozna cos takiego wloczyc, ale nie ...
SansSerif Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 jak wcisniejsz na klawiaturze numerycznej 5 podczas malowania tez bedziesz mial stale pokrycie 50%. tylko ze jak 2 razy przejedzesz w tym samym miejscu pedzlem to bedziesz juz miec 100% :)
Carioca Napisano 26 Wrzesień 2004 Napisano 26 Wrzesień 2004 Ja nie wiem czy ci dobrze powiem.Mnie sie wydaje ze to sie robi opcja Flow.(chyba:/)
dzudzu Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Napisano 26 Wrzesień 2004 nie carioca ... flow to chyba reguluje predkosc z jaka dana przezroczystosc moze zostac osiagnieta ... nie o to mi chodzilo :( ale dzieki :) juz sie chyba pogodzilem z tym, ze przy drugim kliknieciu nakladana jest nowa warstwa farby i tyle, nie da sie pociagnac starej farby :)
dr Ug Napisano 26 Wrzesień 2004 Napisano 26 Wrzesień 2004 Ja robie tak, ze raz przejezdzam z opacity, pickuje ten nowopowstaly kolor i jade dalej. W sumie wszystko zalezy od tego co chcesz uzyskac, ale u mnie to najczesciej zdaje egzamin.
Cpt.Obvious Napisano 26 Wrzesień 2004 Napisano 26 Wrzesień 2004 a moze pojechac na nowej warstwie wybranym kolorem 100% a nastepnie ustawic opacity warstwy 50% ? a potem jak styka merge :)
dzudzu Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Napisano 26 Wrzesień 2004 hehe dzieki chlopaki ... te wszystkie metody sam wyczailem, ale mialem nadzieje, ze da sie jakos to chamsko przelazyc; w pewnych sytuacjach byloby mi to na reke. tak czy inczej ... thx.
SCORPI Napisano 26 Wrzesień 2004 Napisano 26 Wrzesień 2004 SansSerif widac ze na matmie nie uważałeś :D 75 procent a nie 100.
eol Napisano 26 Wrzesień 2004 Napisano 26 Wrzesień 2004 ech mnie tez boli to nakladanie sie, przydalby sie jakis przelacznik wlaczajacy i wylaczajacy to ale to kwestia przyzwyczajenia sie mi juz coraz mniej to przeszkadza rob tak jak pisal drug namaluj i pobierz kolor pickerem przelaczajac opacity, ok a teraz mam pytanie dotyczace flow i opcji airbrush czy ktos tego uzywa?? jesli tak to do czego...
SCORPI Napisano 26 Wrzesień 2004 Napisano 26 Wrzesień 2004 ja dopiero wczoraj odkryłem co robi airbrusch :| i jescze nie probowąłem nic konkretnego tym robić... a flow to co to? (ja mam ps 6 wiec moze tego tam jescze nie ma...)
buczer Napisano 26 Wrzesień 2004 Napisano 26 Wrzesień 2004 sprawa jest prosta....wystarczy namalowac wszystko za jednym pociągnięciem ;>
mCh Napisano 26 Wrzesień 2004 Napisano 26 Wrzesień 2004 hmm. nie wiem, dlaczego wam to aż tak przeszkadza. dla mnie to największe błogosławienstwo photoshopa :>
Rekomendowane odpowiedzi